What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Przedstaw się!

Dobra nie mam co robić to napisze cos o sobie :D
Więc tak pale już jakoś cztery i pół roku. Pierwszy grow zawitał u mnie w 2005 roku :joint: wraz z Lewarem i Korliciek postanowiliśmy sami uprawić sobie ziółko :D Całym inicjatorem byłem ja :sasmokin: może mają mi to teraz za złe :p ale oni to najlepiej wiedza… Więc jak pisał Lewar pierwszym grow było Pure Power Plant (nirvana), następnie White Skunk (white label) i troche pomogliśmy kumplowi Korlicowi z WS bo dostał od nas kilka kloników. To jakby nie patrzeć to już tak dwa i pół sezonów za nami :D Aktualnie wiecie co nam rośnie więc nie będę pisał :smoke: Wcześnie wypowiadałem się na innym forum (nie będę robił reklamy), trafiłem tutaj dzięki Lewarowi i wielki :respect: Mu za to. :bow: :D
Nie wiem co pisać LOL
reszty się dowiecie w swoim czasie :D
Pozdrowienia dla całego IC Tralaliński :wave: peace Y

Last edited:

L&M

Member
dobra to i ja się przedstawie:D

pierwszy raz ganje zapalilem jak mialem 13 lat, potem była dłuuuuuuuuga przerwa aż w wieku 16 lat palilem przez 2 lata nonstop codziennie rano w poludnie i wieczór, co mi sie juz zaczelo malo podobać i postanowilem sie ograniczyc, obecnie jaram raz w miesiacu, bądź rzadziej. Ok tyle o doświadczeniach z jaraniem, pierwszy raz hodowalem w 2005 r. jakiś syf z palenia, duzo tego bylo ale ogolnie to niedobre i słabe, nastepnie był gr z fs, em z nirvany, ww z nirvany, no i to tyle w sumie. Swego czasu siedzialem na og , jakis rok przed likwidacja, no a potem przezucilem sie na ic, w miedzyczasie maly epizod z hypciem:D. raz robilem makumbe ale sie cosik nie udala wiedz zaprzestalem kombinacji z kuchnią i teraz żałuje, ponieważ z em mialem w ciuuuuuuuul lisci i jakis chamskich topków które poprostu wyjebałem do smieci, ale coz czlowiek sie uczy na bledach, nastepnym razem wykorzystam wszystkie elementy rosliny na maxa:D
to by bylo chyba tyle

powodzenia

xy1

Member
siemanko!

siemanko!

Siemanko, witam wszystkich, szczególnie starych znajomych z hypcia i og.
palę od 6-7 lat - Czasem dużo, czasem mało, czasem wcale a czasem nawet na przypale :)
Mam za sobą kilka lat upraw na niewielką skalę.
1: siejka z pola pod 6 świetlówkami - tak dla ciekawości
2: cyber crystal z kc brains - pod 8 świetlówkami, w końcu czerwca wylot z nimi na dwór(choć były już w 1/2 dojżałe topy), rewegowanie i drugi zbiór w listopadzie.
3: cyber crystal - klony, outdoor zbiór pod koniec października.
4: nasionka outdoorowe od ziomka z hypcia lub og. prosił mnie żebym mu w zamian przysłał kilka g. - niestety straciłem wszystkie jego dane i lipa z tego, za co bardzo przepraszam. Sadzonki połamane przez starych, 3 ocalały. Bardzo zmienne fenotypowo,zbiór we wrześniu, przeciętne.
5: nasiona z roślin z punktu 4 : zupełne rozszczepienie cech i jakości, jestem zawiedziony.
Uprawiałem też:
salwię d.
P. cubensis B+ - chciał bym do tego wrócić tzn. mam własne zarodniki, ale nie wyrastają mi pomimo wielu starań i prób :confused:

O tym forum dowiedziałem się najpierw z og, ale wtedy to tu jeszcze lipa była, a ostatnio z talk hypcia.

Miałem straszne problemy z prawidłową rejestracją tzn niby wszystko ok, ale żadnego posta ani wiadomości nie mogłem wysyłać mimo że byłem zalogowany. teraz już wszystko chyba jest ok.
pozdo

Last edited:
G

Guest

:wave: No cuż... można powiedzieć (a nawet trzeba :wink: ), że jestem na etapie mocno początkującym. Jaram już od 3/4 lat, zresztą nie jestem pewien - straciłem rachubę hehe. Większość blantów na osiedlu było pewnie zanieczyszczonych jakimś świnstwem typu: koks, hera, ludwik i h** jeszcze wie co?? Brałem wiele świnstw ale wszystko rzuciłem. Nadal palę MJ średnio raz na tydzień, w wakacje intensywniej :joint: . MJ ma to coś za co ją kocham :]

Kilka razy z kumplem znalazłem parę krzaczków samosiejek, ale raz udało nam się znaleźć (wrzesień 2005) parę rasowych hihi. Odkryliśmy to po tym, że miały kwiaty o zabarwieniu fioletowym :). Zajebaliśmy i przesadziliśmy niedaleko w inną miejscówkę. Mieliśmy jakieś 150g jarania - starczyło nam to do ferii zimowych ^^. Niedawno wyrosło mi WW i... padło :yoinks: ! Wiedziałem, że to głównie przez oświetlenie które było beznadziejne, ale przynajmniej mam pewność że jest beznadziejne :D . Zresztą WW nie jest dobre zapewne dla początkującego hodowcy. W każdym razie mam w miare dużą wiedzę teoretyczną.

Jeśli chodzi o praktyke to Zi0mek dał mi niedawno za free 10 nasionek k2, ale powiedział, że nie gwarantuje że to naprawdę ta odmiana. W każdym razie posadziłem 3 i wykiełkowały mi 3 na parapecie. Stara mi ich jeszcze nie wyrwała :chin: ! Może i nie wyrwie(ma zmienne nastroje :sasmokin: ). Może ją przkonam w wakacje, żeby pozwoliła mi zbudować boxa - wie, że hoduje konopie, ma raczej złe o nich zdanie ale może uda mi się to zmienić.

Przyszłość? Planuje outdoora. Nie wiem tylko jeszcze co zasadzić i nie mam miejscówki jeszcze bo trudno ją znaleźć, ze względu na to, że mieszkam w dużym mieście. Musi to być gdzieś niedaleko, za miastem.

Będzie trudno ale się nie poddam! Podro all! :rasta:

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Glegot said:
Kilka razy z kumplem znalazłem parę krzaczków samosiejek, ale raz udało nam się znaleźć (wrzesień 2005) parę rasowych hihi. Odkryliśmy to po tym, że miały kwiaty o zabarwieniu fioletowym :). Zajebaliśmy i przesadziliśmy niedaleko w inną miejscówkę. Mieliśmy jakieś 150g jarania - starczyło nam to do ferii zimowych ^^.
:fsu:
Gelot to sorry ale zycze Ci ze jak kiedys styrany daleka droga z butla wody w upał zajdziesz na swoja miejcówke z wyjebanymi plantami, to zebys zastał tylko slad po wyrwanych roślinach. Kuuurwa jak mozna komus zajebac rosliny i sie tym chwalić jeszcze? :bat: :bat: Nie przyszło wam do głowy jak ktos np. długo zbierał sare zeby mieć te kilka nasion i troche swojego palenia? A żeby ci tak nic nie skiełkowało i pousychał nawet jak skiełkuje. :pointlaug

P.S: Sorry za OT :spank:

Last edited:
G

Guest

Jebać jebanych złodziei zioła. Szabrowników jebanych!
Sorry za offtopic

Glegot, a może spróbuj inchalować się oparami domestosa. Stukają jak skunk albo weed nawet.

Last edited:
G

Guest

grunwald said:
Jebać jebanych złodziei zioła. Szabrowników jebanych!
Sorry za offtopic

Glegot, a może spróbuj inchalować się oparami domestosa. Stukają jak skunk albo weed nawet.
Jebać jebanych złodziei zioła. Szabrowników jebanych!!! ! ! ! !

@grunwald - po co inchalować ? lepiej odrazu całą kostke klozetową spalić
-stuka jak gruda albo jak hash nawet
.. i klimacik będzie fajny przy paleniu :rasta:

Jebać jebanych bajarzy. sciemniaczy jebanych!!! ! ! ! !
:lurk:

do tematu ...

Eeee... czesc jestem Rystal
pale sobie . . . :chin:

soryy za bluzgi hehe :wave:

L&M

Member
no to masz przekutane Gluton, widac ze masz hypciową przeszlość, czasem lepiej się nie chwalić wszystkimi swoimi "dokonaniami", mnie też raz ukradli krzaka i wiem jak to jest, cóż, trzeba powtórzyć refren:

Jebać jebanych bajarzy. sciemniaczy jebanych!!! ! ! ! ! :moon:

to nie jest offtopic, w końcu trzeba przedstawić swój stosunek do zlodziei, to element autoprezentacji:D

powodzenia :wave:

Last edited:

Plantator

Well-known member
Veteran
No , to Ja jestem Plantator ,mi zajebali coś koło 30/40 krzaków , ja nie powiem jebać złodzieji , ja jak znajde ich to poprostu połamię , wwale do stawu obok , albo niewiem co im zrobie kurwa , pułapki poustawiam chyba:] weś zapierdalaj glegot codziennie z karnistrami po 30kg wody , opiekuj się plantami norlalnie jak dziećmi swoimi i potem niech ci zajebią rok roboty twojej , i to jeszcze miesiąc przed tym jak by dojżały wszystkie do końca . bez obrazy hehe no to taki mam do tego stosunek teraz troche o sobie: pale jak mam czas od 15/16 roku życia, teraz mam 18 z kwałkiem. UWIELBIAM uprawiać rośliny , szczególnie Cannabis , ale nie tylko.To moja pasja. Ktoś powiedział ze uprawa wciąga bardziej niż palenie .100% się z tym zgadzam:] jak wiecie zbieram masę odmian , bo u mnie nie wszystko idzie na palenie. robie kilka oddzielnych spotów na nasiona , i to jest w tym piękne , tyle odmian :] trzeba spróbować wszystkie hehe obsadzić Polskę , palić i zalegalizować!!! namawiam jak najbardiej zebyście robili mase crossów , tak najszybciej będiemy mieli mase odmian:]pozdro z buszu

Last edited:

Finger

Outdoor grower...
Veteran
@GELOT ej typie podejrzewam ze niektórzy z nas sa po gorszych przejsciach niż ty 9 cokolwiek tam na dzielni ci sie przytrafilo) ale to nie powod zeby marnowac czyjąś robote, zwłaszcza ze intteresowales sie uprawa i wiesz ile czasami to trudu kosztuje ;/. Farmazon kurwa tyle powiem !!!Bezodbioru

Pan_Jah

New member
hello
jestem Pan Jah

Mam za sobą 2 outy, 3 in.

Pale bardzo żadko, bardziej interesuję się samą uprawą i hodowlą roślin niż jej konspuncjią :)

od niedawna nie uprawiam nic /niestety, brak czasu/
hoduje cebule, majeranek i rzeżuchę.
pomidory tylko w lecie :yummy:

peace

---edit---
moim marzeniem jest zasmakować typowej sativki, jakiegoś purpla w szczególności :)

Last edited:

Tonny

Member
Hej nazywam sie Tonny
duzego doswiadczenia nie mam kilka krzaków przemysłówki u mnie w sadzie dla sprawdzenia moich umiejentnosci kilka krzaków salvi na oknie i Heimia Salicifolia ale dopiero posiana.
Mam boxa w którym kiełkują 2 ww na klony bo nasionek duzo nie mam,
jak sie uda to zrobie relacje
pozdrawiam :)))

Last edited:

prosto.pl

Member
ema
imienia swojego nie bede podawal poniewaz to jest zbedne.. :)
za soba mam troche praktyki, w tej chwili w boxie jest ww F2 by bogusik2
z zielskiem jestem zwiazany od 3 lat, moze troche wiecej :) od czasu jak pierwszy raz zlapalem za lufke jaram do teraz, codziennie, czasami sie tylko wyjatki zdarzaly:) 70% dymu z zielska jakie przeszlo przez moje pluca to chemiczny stuff od dila, ale jak nie ma naturki z wlasnych krzakow to 3ba cisnienie zaspokoic stuffem od dila :)

Uo-Kai

New member
Witam wszystkich szanujących się grower'ów i smoker'ów :wave:

Forum przeglądam od dluzszego czasu wiec najwyzsza pora cos napisac. MJ pale od okolo 3 lat, od dawna marzylem o zalozeniu jakiejs malej uprawy i nareszcie udalo mi sie to razem z kumplem (fotosy i specyfikacje boxa zapodam niedlugo w 'co w ogrodzie...'). W moich stronach juz od roku stuff jest mizerny, czasem tylko trafia sie cos w miare na poziomie, ale gdy w piątce palenia znalazlem ostatnio garstke piachu to stwierdzilem ze tego juz za wiele (żeby tego było mało znajomi znalezli pare razy w materiale drobno pokruszone szklo) :crazy: I tak oto silne postanowienie że nie dam wiecej zarobić na sobie hienom cmentarnym (czyt. dilom) zaowocowalo pierwszym growboxem... ^^

Pozdro

Last edited:

Święty

New member
Cześć wszystkim :smoke:
Ponieważ podzielam waszą (naszą :smile:) pasję postanowiłem sie w końcu zarejstrować i przedstawić w tym threadzie.
O forum dowiedziałem się przypadkiem od qumpla (poważanego usera icmag'a ;)) i od tego czasu codziennie je odwiedzam.
Pale MJ bardzo krótko bo dopiero od wrzesnia '06 (i raczej rzadko- lubie gruuube loty xD), nie mam żadnego doświadczenia w hodowli, ale już za jakiś czas to zmienię (out i in '07).. Całą swą wiedzę czerpie od wspomnianego qumpla który już chyba wszystko wie na ten temat :)respect: Niech mu plony WIELKIE będą). To było by tyle o mnie.

Pozdrawiam cała ekipe icmag'a wszystkich smokerów i grownerów
Niech wam rosną liczne, duże, smaczne i mocne topy!! :canabis:

Ble$$$

mastio

New member
to ja tez sie wpisze :) na forum jestem juz rok, ale do tej pory uczestniczylem w nim biernie :) zbieralem wiedze. pale od 16 roku zyci, aktualnie mam 22 :-d. ten outdoor bedzie 3 w moim zyciu i pierwszy porzadny :-D. wczesniej hodowalem holand hope, ruderalis skunk, (niestety ktos sie pokusil i sobie je przywlaszyl), potem maroc,WW ( ku mojemu zaskoczeniu doszla na out), i purpule power. pozdro dla wszystkich? nie napychajcie kasa kieszeni dilerow, sprzedajacych trawe spryskana muchozolem! palcie wlasna, zdrowa trawke :-D

LUKAS

New member
Witam wszystkich.
Czytam to forum od miesiąca, i po tak krotkim czasie postanowilem sie zarejestrowac..... Bardzo mi sie tu podoba.
W growie bez wiekszych doswiadczen, 3 udane sztuki out w ubieglym roku, w latach wczesniejszych raczej lipa, nie znalem sie na tym kompletnie i z kumplami jaralismy ledwo co rozwiniete topy , hehe, ale ten rok zapowiada sie calkiem calkiem, na razie tylko out, 2x maroc 2x Purple Power i 10x LR z canna.fr.pl na out.... niestety indoor mozliwy dopiero za rok . Pozdro dla wszystkich forumowiczow ......

LUKAS

New member
tee, moze powiedzielibyscie jak uzywac tych emotkow? czy jest moze jakis watek na ten temat tutaj? i jak ladowac zdjecia, hehe :)