As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together!
Join ICMag Discord here!
More details in this thread here: here.
Plantele sunt in solar...ce daunatori provoaca gaurile alea? m-am uitat dupa omizi si nu sunt..
arsura din ultima imagine este doar pe 2 frunze..eu le mai dau foliar doar cu apa..sa fie asta cauza?
Daca le dai foliar cand e soare, posibil. Si ai grija sa fie ventilatie, altfel poate aparea pm pe frunze daca ridici umiditatea fara ventilatie adecvata.
Le dau dimineata si cateodata seara,am pus un ventilator sa bata pe ele...
totusi de la ce ar fi gaurile alea pe frunze...am observat ca si ardei sunt la fel
Mai bine le scoti afara daca solarul e contaminat cu daunatori. Macar ai sanse sa existe un pradator care sa ii extermine.
Eu nu as vrea sa fumez insecticid. Daca tu vrei sunt sigur ca vei gasi ceva la fitofarmacia locala. Si pe aerisirile pasive se pun filtre, tocmai ca sa nu ajungi sa ai mai multi daunatori ca afara. Pentru ca daca gasesc un mediu bun la tine in solar nu mai scapi de ei. Si atunci de ce mai ai solarul?..
Sa lescot afara e cam complicat pentru ca nu sunt in ghivece..sunt puse direct in pamant.
Filtre pentru usa si geamuri...hmmm nu gasesc..mai ilumineaza-ma
Benzile acelea sunt pentru muste si tantari...sau poate ma insel eu?
Nici insecticidele bio nu sunt valabile..bineinteles ca nu as vrea sa fumez cu insecticid..dar totodata ma gandesc ca se duce si mama insecticidului pana in septembrie-octombrie
Nu, nu se duce si mama insecticidului, dar daca e solubil in apa, se duce la watercuring. Asta ca solutie ultima.
Poti sa incerci zeama de tiutiun si usturoi , vezi ca postase ganja prin ultimul lui thread, si a fost se pare foarte buna.
Sa controlezi daunatorii cu benzi galbene, nu e simplu. Alea sunt pentru un evidentiere de daunatori in sere sau in casa, mai degraba, dar fac ceva treaba si in cazul tau. Eu am folosit si au ajutat:
"Filtrele" pentru usi si geamuri sunt plasele de tantari. La o adica poti pune o plasa din material gen organza peste ele, insa tre' sa vezi circulatia aerului.
Cel mai bine insa e ... in camp. Tot ce am avut contaminat si am scos afara, si-a revenit, ca au mai plecat ganganiile si in alte parti.
Oricum, odata ce ai daunatorii in zona, e delicat. Grav de delicat. In functie de ce ai. Eu zic zeama de tutun si celelalte sau insecticid si watercuring. Sau ambele.
Sa comunic? I-am avertiza de 3x si nu au vrut sa plece....
1x la 3 zile mi-a zis sa dau...pot spune ca le-am facut baie la propiu plantelor..am dat peste tot pe plante,sub plante pe pamant,pe pereti...pur si simplu peste tot....solutia miroase tare a musetel
Acum vad peste 3 zile daca am rezolvat ceva...daca nu incerc si cu tutun si usturoi.
@victorash: 20W fiecare. Nu le cresc pentru cantitate, ci pentru experiente. Plus, alea is becurile pentru primele 2 saptamani, de acusi tre sa le pun fie "plafoniera", care are vreo 300W, cu becurile de acum, fie sa le scot afara.
Daca le scot afara, cred ca o sa iasa vreo 100-150g din toate 3. Inauntru, 70-100g, tot asa, din toate 3. La Diva nu e un strain vestit pentru cantitate.
Plus, ma gandeam sa o fac pe una tatic, dar... poate scapa