What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

PROBLEME CU PLANTUTA?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
A, is outdoor. Inseamna ca is asa mici din cauza ca nu le place ceva. PH-ul apei, al pamantului, chestii de-astea. Nu inteleg totusi ce cauta in ghiveci, si de ce ghiveci asa mic?? Pune-le in pamant. O sa le mearga mult mai bine. Pana acum ai fi avut monstrii in 60 zile.. :D
Eu nu cred ca ii nevoie de flush, trebuie sa faci cumva sa le poti uda la cateva zile.. ca daca acum le uzi zilnic, pai in august ce vei face? Le uzi la 2 ore??
Si de ce ai vrea sa Afli sexul dinainte la niste plante outdoor?? Pune frate numarul dublu de plante fata de cate femele vrei si da-i inainte, nu pierde timpul cu prostii. Eu cred ca multe greseli pe care le-ai facut le-ai fi evitat daca citeai atent forumul inainte. Sau daca iti planificai mai bine toata treaba. Sau eventual, ambele.

pothead66

Member
A, is outdoor. Inseamna ca is asa mici din cauza ca nu le place ceva. PH-ul apei, al pamantului, chestii de-astea. Nu inteleg totusi ce cauta in ghiveci, si de ce ghiveci asa mic?? Pune-le in pamant. O sa le mearga mult mai bine. Pana acum ai fi avut monstrii in 60 zile.. :D
Eu nu cred ca ii nevoie de flush, trebuie sa faci cumva sa le poti uda la cateva zile.. ca daca acum le uzi zilnic, pai in august ce vei face? Le uzi la 2 ore??
Si de ce ai vrea sa Afli sexul dinainte la niste plante outdoor?? Pune frate numarul dublu de plante fata de cate femele vrei si da-i inainte, nu pierde timpul cu prostii. Eu cred ca multe greseli pe care le-ai facut le-ai fi evitat daca citeai atent forumul inainte. Sau daca iti planificai mai bine toata treaba. Sau eventual, ambele.
hmm ai dreptate... am vrut sa aflu sexul dinainte ca sa nu ma complic cu masculi.. gradina din spate e deschisa, nu sunt garduri intre gradina mea si cea a vecinilor.. si uite chestie: din 8 seminte doar 2 au fost femele... ce surpriza placuta as fi avut la sfarsit .. amiright?
O sa le pun direct in gradina, le las luna asta sa vegguiasca dupa care le fortez cu niste saci de gunoi. csf nam csf

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Udatul zilnic nu e necesar. E chiar nasol.
In lipsa de instrumente, mai bine o facem cat de simplu se poate.
Eu as face un flush bun si as lăsa plantele in pace pana când încep sa aibă nevoie de apa.
Nutrienți extra e bine sa ai si sa le dai DACA AU NEVOIE.
E o planta ce vrea sa trăiască si va creste si in pământ de proasta calitate. Las-o in pace pana când vezi ca are o deficienta. Nu trata un pacient sănătos.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Aaaaa!
Sunt outdoor? Pai pune-le in pământ direct si lasă ca mama natura se ocupa de tot.
Le legi de pământ sa fie joase si pui alte culturi in jur.
Si daca tot sunt afara poți face lst si fim la greu.
Si daca te simți curajos, clonezi câteva rămurele si le pui in pământ in August.
Mai multe plantate micuțe....o recolta mai mare :))

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
hmm ai dreptate... am vrut sa aflu sexul dinainte ca sa nu ma complic cu masculi.. gradina din spate e deschisa, nu sunt garduri intre gradina mea si cea a vecinilor.. si uite chestie: din 8 seminte doar 2 au fost femele... ce surpriza placuta as fi avut la sfarsit .. amiright?
O sa le pun direct in gradina, le las luna asta sa vegguiasca dupa care le fortez cu niste saci de gunoi. csf nam csf

Cam riscant ce faci tu acolo. Daca zici ca esti la mama naibii de ce nu te duci pe coclauri si te risti pe proprietatea ta? Eu n-as fi facut asta nici daca existau garduri. Campul e camp, si e mai greu de dovedit ca tu faci ceva ilegal. Pe cand pe terenul tau nici nu trebuie sa le ingrijesti ca sa comiti o infractiune. E suficient doar sa existe.
Ai grija.

pothead66

Member
am 'dezgropat' azi 2 pet-uri de 5 litri din care nu si-au scos capu` boabele, acelasi pamant de caca... dupa 2 saptamani in care nu au fost udate deloc, pamantu` inca era ud de la mijlocu` flaconului in jos.... au stat mai mult la umbra, dar a batut soarele pe ele cam 2-3 ore /zi ...
am transplantat azi niste seedlings ce-i aveam in paharele de cafea, in pamant dinasta amestecat cu cel din gradina (s-a schimbat total textura)... pamantu` era umed, dupa ce ca a stat 2 zile neudat pe capota unei masini negre... cam 7 ore de lumina directa..
maine transplantez si reveggurile .. sper sa-si revina intr-o saptamana..

multumesc pentru sfaturi
:tiphat: :tiphat:

pothead66

Member
Deci, ce fu? Pamant de cacat si udari incorecte?
asta.. si probabil phu` pamantului care a inceput s-o ia razna.. nu stiu daca de la apa sau fert .. "testu`" a fost totusi facut cu otet :noway:

L.E : o sa iau niste varza rosie zilele astea, ca sa testez ph-ul apei si al solului de acum inainte. Sa speram ca lucrurile se vor schimba

O intrebare: daca vreau sa ud cu fert, solul trebuie sa fie ud dinainte ? Ph-ul apei il testez dupa adaugarea fertului?

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ia ma tester de ph, lasa toate masuratorile babesti. Tot la el ajungi. Sau da-te pe organic daca nu iti place sa masori.

pothead66

Member
Ia ma tester de ph, lasa toate masuratorile babesti. Tot la el ajungi. Sau da-te pe organic daca nu iti place sa masori.

4 lei varza si niste bucati de hartie vs 30-40 lei pt kit
e la fel de precis ca un kit ph de chimie :) , are intreg spectrumu`

Attachments

• organph.jpg
    organph.jpg
    11.4 KB · Views: 40
Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Bine man. Sa testezi dupa ce iei phmetru sa vezi cat de aproape erai de adevar. Tine minte, nimic nu e prea scump daca ai nevoie de el, il vei folosi si iti va usura munca. Si testere de ph gasesti si sub 10 usd. Bunicele, daca le calibrezi de cateva ori pe an.

pothead66

Member
Red cabbage contains a water-soluble pigment called anthocyanin that changes color when it is mixed with an acid or a base. The pigment turns red in acidic environments with a pH less than 7 and the pigment turns bluish-green in alkaline (basic) environments with a pH greater than 7.

Red cabbage is just one of many indicators that are available to scientists. Some indicators start out colorless and turn blue or pink, for example, when they mix with a base. If there is no color change at all, the substance that you are testing is probably neutral, just like water.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Chiar de schimbarea de culoare e perfecta precizia e dictata de cat de corect o poti citi tu. Si sa zicem ca e corecta la o.5, si tu o poti citi la 1. Ce te ajuta ca stii ca e 8 sau 7 sau 6, cand intervalul perfect e undeva intre 6 si 7, in jurul a 6.5? Iti trebuie precizie 0.1, care nici hartia de turnesol nu ti-o da. Si chiar daca ti-ar da-o, ochiul tau ar introduce factori de eroare mari la citire.

pothead66

Member
Chiar de schimbarea de culoare e perfecta precizia e dictata de cat de corect o poti citi tu. Si sa zicem ca e corecta la o.5, si tu o poti citi la 1. Ce te ajuta ca stii ca e 8 sau 7 sau 6, cand intervalul perfect e undeva intre 6 si 7, in jurul a 6.5? Iti trebuie precizie 0.1, care nici hartia de turnesol nu ti-o da. Si chiar daca ti-ar da-o, ochiul tau ar introduce factori de eroare mari la citire.

incerc sa ma opresc undeva intre galben si verde ? :laughing:

am gasit un kit destul de ieftin in apropiere... am sa-l cumpar
dar ce sa testez cu ? Apa, pamantul, apa cu fert, run offu ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Tot ce poti ar fi de preferat.. de aia ziceam decat un set cu turnesol sau reactivi la 20-30 lei mai bine comanzi un phmetru ieftin de 7-8 dolari, cu care poti testa orice lichid, si nu mai depinzi de culoarea acestuia, care influenteaza citirea cu aceste kit-uri.

Latest posts

Latest posts