What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

PROBLEME CU PLANTUTA?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
inca ceva.. esti al 2-lea user nou care apare pe forum saptamana asta si spune ca uda plantele cu apa minerala, si s-a mai intamplat in trecut. asa ca am o intrebare..
cine va invata idiotenia asta? unde mai scrie si asta?

labradoru

New member
salutare!
folosesc composana universal,temp a fost intr-o zi de 33 in cort,acum e ajustata la un max 28 de o sapamina,am observat ca frunzele de sus tind sa ia aspectul incovoiat inspre in jos,mai plastic exprimindu-ma se aseamana cu o gheara.unele au un aspect diform.au fost recent transplantate,sunt clone.in pamintul nou am pus putin gunoi de oaie,maturat(se sfarma ca o pulbere).sa fi scazut aciditatea,sau temperatura sa fi cauzat stressul?
pamintul in instructiuni are intre 5,5 si 6,5 ph.
mersi in avans daca ma lamuriti cum sa corectez problema.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
umiditatea cum este? pozele cu plantele ajuta daca vrei sa iti spunem daca e de la transplant/pamant.

labradoru

New member
Fotogr.0158.jpg

Fotogr.0159.jpg

Fotogr.0160.jpg

aici sunt imaginile.sigur mai graitoare ca si descrierea

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
prezinta semnele unei deficiente destul de pronuntate de P.
poate fi si din cauza aciditatii din sol, eu zic sa nu il mai folosesti pe viitor.
ce ph are apa cu care uzi? le-ai dat nutrienti pana acum?

labradoru

New member
apa e undeva in jur de ph 7,masurata acu ceva vreme,e desigur folosita dupa 24 h minim.am in aceasi fel de pamint si niste plantute tinere,din seminte.care is undeva la 10 zile de la germ.ele par in regula.singura diferenta o face balegarul de oaie adaugat celor in vasul celor transplantate.dupa parerea mea nu mai mult de 3 pumni la vasul de 7 litri.
nutrienti nu le dau ca are sigur adaugat solul,conform celor de pe ambalaj.folosesc canna bio,toata linia.
doar rhizo am dat in doza mild in apa cu care le irig.sar de faza cu canna vega la paminturile astea,ca nu prea e nevoie.
am un ph metru ieftin,care masoara si lumeni si umiditate.imi arata 8 spre 7 ca valoare dar peste 7,50.am incercat si la cele mici care nu au adaos de ingrasamint de oaie.aceasi valoare aproximativ.pun asta si pe lipsa de acuratete a acestor aparate.l-am luat asa de incercare.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu e vorba de lipsa de acuratete, acele "aparate" sunt o gluma.
Daca zici ca nu e doar de la pamant, o luam altfel, pamantul este deja la limita inferioara a ph-ului si adaugarea acelui balegar a facut o mare diferenta, trecand pragul suportat de planta. P-ul e primul care este blocat in sol cand PH-ul este prea mic.
Ce e aproape sigur e ca ai sub PH 6 acolo, ceea ce e putin pentru un grow in sol. In timp apa ar trebui sa mai ridice putin PH-ul, dar, pana atunci plantele vor stagna in lipsa P-ului.

e suficient de aerat mixul de sol incat sa poata trece peste un flush serios plantele? daca da, fa un flush cu apa cu PH reglat la 6.8, sau chiar 7.0, de vreo 2-3 ori cantitatea de sol/ per ghiveci, apoi lasa-le sa se usuce solul aproape complet, si incepi sa adaugi si nutrienti la primele udari de dupa flush.

barcode

Active member
Salutare. A patit cineva urmatoarea chestie? Am luat o clona, a facut radacini, am pus-o in pamant si s-a ofilit.
I-am pus iar capac sa pastrez umiditatea mare, poate isi revine...
E prima oara cand patesc asa ceva....

later edit: Am adaugat poze. Imi cer scuze pt claritate dar nu am avut aparatul foto la mine.

later later edit: Usor usor isi revine... dar tot ramane intrebarea "dc s-a facut asa daca avea radacini?" O sa o mai tin o sapt cu capac pana devine suficient de strong sa manance singura prin radacini, nu prin frunze.

Attachments

• clone1.jpg
    clone1.jpg
    49.3 KB · Views: 30
  • clone2.jpg
    clone2.jpg
    85.3 KB · Views: 25
Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cauzele pot fi fungice (ar fi fost putin probabil sa isi mai revina) sau cel mai probabil se datoreaza faptului ca ai lasat prea multe fruze (ca si suprafata) pe ea si nu e inca capabila sa suga atata apa din sol prin noile radacini. Un dome ar trebui sa o ajute.

later edit: eu as fi taiat de tot primul rand de fan leaves de jos si as fi injumatatit suprafata fanleaves-urilor superioare. n-ai nevoie de mai mult de cativa centimetri patrati de frunza..

Last edited:

barcode

Active member
Asta am facut. O sa o tin acoperita inca 1-2 zile si dupa ce scot capacul o monitorizez 2-3 ore sa vad cum reactioneaza.
Momentan si-a revenit complet si pare sa fie ok. Nu stiam ca daca are prea multe frunze face asa :D. E prima data cand mi se intampla si de fiecare data cand am clonat am facut la fel, cu succes, la exact acelasi strain. Asta e...omul cat traieste, invata. Thanks ;) :tiphat:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
presiunea negativa necesara absorbtiei apei prin radacini este generata (relativ indirect) de procesul de fotosinteza petrecut in frunze. si cand vidul este mai mare decat debitul ce poate trece prin radacini, peretii celulari si si cei ai sistemului vascular al plantei vor fi prabusiti catre interior, slabind rezistenta celulelor. rezultatul final e-n poza ta.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ai cumva pH prea mic? Seamana a zinc (ca par frunze de sus) sau magneziu (daca is mai batrane, dar nu par, asta nu se absoarbe bine la pH mic), insa varfurile alea, zau, putin respect, ce le-ai facut?

deepstate

Active member
E-n regula, cred ca de la caldura s-au ars niste frunze in zona aia, altfel erau afectate si frunze de la baza, ceea nu s-a intamplat. Inca.
Era becul sub 20cm distanta.
Mai am o planta in grow ce n-are nici pe dracu, aia e si cea mai inalta, dar e adevarat ca e alt soi.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
La aia ma gandeam, cu becul, da' mi-a fost jena sa o spun :)

Oricum, cu nutrientii pare incipient, nu grav. Sa vezi ce m-am panicat la prima deficienta, dupa ce s-au terminat nutrientii din sol. Le-am dat moderat si si-au revenit repede, doar ce a fost afectat a ramas la fel.

deepstate

Active member
Apoi da, mi-am cam fortat norocul cu becul ala bazandu-ma pe ventilatoare, dar vad ca pana la urma au cedat cateva frunze.

Nutrienti le-am dat slab din cate tin minte, dar se pare ca si asa a fost prea mult. Acum nu le mai dau decat pentru flower ce are lipsa azot, deci ar trebui sa scap de arsura aia pana la urma.

Asta e Critical Cure, dar am langa ea o Exodus Cheese si aia n-are nici pe dracu, creste cel mai bine. Am observat ca are frunzele mai lunguiete si cred ca e mai bine adaptata la caldura.