What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

PROBLEME CU PLANTUTA?

barcode

Active member
...acele frunze mi au facut figuri de cand avea planta 2 -3 cm

Salut! Ideea cu frunzele alea este in felul urmator: daca zici ca sunt asa de cand erau mici, e posibil ca atunci sa fi fost o dereglare a pH-ului/under-fert/over-fert la momentul respectiv, care a fost remediata ulterior. Daca aveai si alte frunze si problema avansa, atunci puteai sa spui ca intr-adevar ai o problema. Lasa-le asa si vezi cum merge treaba. Nu moare planta de la atat.

Din puctul meu de vedere la tine sunt alte probleme - foarte slab dezvoltate pentru 5 saptamani.... Lumina, temperatura, pamantul, genetica proasta(probabil) sunt factorii principali.

Nu iti trebuie neaparat lampi HPS/MH/LED ca sa poti sa cresti ceva bun. Am vazut multe grow-uri pe CFL sau neon de-a dreptul incredibile...la modul ca nu scot altii sub led sau hps cat/ce fac ei sub neoane sau economice.

Nu ne-ai zis nimic de temperatura...
spor treaba;)

later edit: Alea sunt pietre in ghiveci?

infernno

Member
E ceva tip petris e foarte usor. Temperatura e undeva la 22/25grade ca tin centrala aprinsa pentru acea temperatura in camera. Deci spuneti ca sa nu adaug decat apa de robinet lasata 24 de ore sa iasa cloru din ia? Are ceva daca o pun intr un bol de 10l ?lumina cum e acum tot la fel de slaba? .si da te cred ca sunt multe shop de chestii pt weed da nu in zona mea..crezi ca ma s zgarcii sa dau un 200sa iasa ceva fain.dar pur si simplu nu gasesc.am sa mai caut nu i bai. Dar spunetimi de ghivece sunt destul de mari sa las planta sa creasca acolo pana la capat? Sau trebe iar facut transplatare? Am sa mai revin cu poze in caz ca se schimba ceva.si tot nu stiu dc farfurile la unele frunze sunt arse.uof stiu ca va stresez dar chiar sunt preocupat.aku sant la lucru si numa la ele imi sta capu.

U

Universu

Pai ti-am raspuns doi la intrebare cu acelasi raspuns ar trebui sa verifici ph ul din pamant ,masuratoare si phup phdown le gasesti la magazine cu profil in agricultura poate si la ceva florarii mai mari,dupa vei stii daca e arsa sau ce se intampla si da e bine sa lasi apa in bolul ala . Becurile noi ce putere au ? Daca gasesti baga minim 400W la10 plante ca is salariati in tara cu 600w . Cat despre ghivece transplantul se face daca iti ies radacinile prin gaurile de scurgere ,unii groweri folosesc ghivece transparente acoperite si le descopera sa vada daca radacinile sunt intortochiate ,dar tu le-ai stresat deja prea mult radacinile nu ti se merita sa mai faci transplant ,pt ca altii cu 5 sau 6 saptamani le baga deja in floare pe cand ale tale sunt prea mici.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pentru ce lumina ai acum ghivecele sunt suficiente. Daca mai adaugi lumina poti sa le tranplantezi dupa ce isi revin in ghivece mai mari.

infernno

Member
Multumesc mult becurile sunt de 22w 2000 putere de lumina fiecare erau cele mai mari pe care le am gasit orcum pentru o sapt macar ca am sa ii fac box calumea de 2lungime si 1.30 inaltime.da asta pe luni cat despre becuri am sa ma duc la un magazin specializat sa vad ce gasesc dar tot luni. Da am observat si eu ca s cam mititele.dar sincer de alaltaeri de cand am pus ceva fertilizatori sa u mai ridicat ..orcum mi e frica sa un le ard akum ca lumina e cam la 4/5 cm distanta..ce i drept ventilatoru le mai diminueaza din caldura.cateva varfulete tot mi s arse ...dar nu multe... Si maxim 1 milimetru.treaba e ca mai am 10plantute da mi e rusine sa le arat ca au trecut prin chinuri la cat de disperat sunt sa le vad bine mai mult rau le am facut .sunt mici la 5cm max8 si tot 5 sapt au...treaba e ca nu sa u ofilit sau ingalbenit.au stagnat din crestere.dar usor usor si ele isi revin.na sper sa fac o treaba buna pana la urma daca nu asta e omu din greseli invata mai iau o mana de seminte si o iau de la capat.multumesc de ajutor.am sa revin cu poze si informatii.va salut

U

Universu

Inseamna ca sunt ok ,daca ai posibilitatea fa inaltimea cat de mare e bine si pt caldura la vara vei avea probleme sau poate te saturi de crescut pitici si vrei un strain monstru oricum ai dao nu ai nimic de pierdut daca inaltimea e mare doar avantaje

Daca si celalte au probleme,e doar o parere s-Ar putea sa folosesti nutrienti decand sunt foarte tinere

Si daca tot ai ditamai camera goala pune niste peretei falsi rigips sau ce vrei intr-un colt cu inaltimea camerei mediul e mult mai usor de controlat si mai pro de atata nu se poate faci cacapipi peorice cort de cumparat

Last edited by a moderator:

infernno

Member
Da asa ma gandeam si eu sa i fac o structura inalta . de ventilatie mai stau pe ganduri credeti ca e mai bine daca ii pun 2 3 colare ? sau las acel ventilator?stau tot in dubii cu udatul ex am udat luni..azi e jos si pamantuul de la suprafata e tot umed..ma gandesc ca e devina si acel pamant sa nu fie foarte rafinat ? are si bucatele de lemn ..si ceva sa zicem tip cenusa...am mai citit pe forum ca nu e bn sa aibe bucatele de lemn putred deoarece radacinile cauta sa le distruga si isi consuma un nutrient destul de necesar.....sa ii schimb dinou pamantul? e prea devreme me frica sa nu le stresez detot, cat despre lumina am sa improvizez ceva frumos am 2 placi tip lemn de 5mm grosime 1.30 m lungime si 40 cm latime..am sa le curbez la 40% am sa le invelesc cu foaie mayor daca gasesc si sper sa gasesc..si pun cate 6 becuri din care folosesc akum la fiecare..ideea e ca akum iar vad cate o frunza care tot la fel se face culoarea aia cenusie..si am vazut 2 varfulete tinere ca sau curbat la 360%..mama masi .!!!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
6 becuri la fiecare planta? mai bine iei 2 hps-uri. si niciodata nu se schimba pamantul, in cel mai rau caz poti sa zici ca faci transplant, dar cred ca ai intrebat deja asta. si ai primit si raspuns. pamantul probabil ca nu-i cel mai bun, dar cu siguranta nu e numai de la pamant problema ta. daca planuiesti sa mai adaugi lumina, atunci poti lasa ventilatorul care e acum.. grija si cu mirosul, ca deja daca adaugi lumina, plantele vor fi mai mari si pot sa miroasa foarte puternic.

infernno

Member
e inchisa bine camera si orcum stau bine aici nu are cine sa si dea seama ce si cum fac .. de asta nu imi fac griji ma m referit 6 becuri la un 5 plante .dar sa vina uniform sa aibe fiecare aceiasi cantitate de lumina.,ma tot gandesc cu acel pamant nu stiu ce sa i fac ,si cu problema frunzelor.care ba se fac caramizii ceme mici de la inceputul plantei ba cate 1 varf e galben ba acum vad ca se increteste cate o frunza ..ma ia cu capu ... pana mea!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
mare atentie daca e inchisa camera bine.. iti trebuie si o intrare si o iesire pt. aer proaspat.

U

Universu

Ai primit raspuns si la problema frunzelor dar tu se pare ca ingori ph crezand ca daca e organic nu ai nevoie.in primul rand tu nu cresti 100% organic ce ai e cumparat din magazin daca nu ai excremente de pasari , animale ierbivore nu e 100% si pietrele daca nu stii ce is scoatele pot fi parte din problema. Repet neavand un ph bun tu nu stii daca ai deficiente de calciu , bor etc acestea fiind blocate sau. E overfert

barcode

Active member
.... si niciodata nu se schimba pamantul, in cel mai rau caz poti sa zici ca faci transplant...

nu ai facut nici macar o data? :)) eu apelez mereu la schimbarea pamantului cand se deregleaza prea grav pH-ul sau fac overfert si nu pot remedia situatia... asta este pt mine "the ultimate save" :)) chiar daca ultima oara s-a intamplat acum cativa ani, tot am sa curat pamantul de pe radacini usor sub apa si sa le pun in alt pamant, ca ultima solutie ( ATENTIE! NU RECOMAND PT INCEPATORI)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
tu cred ca intelegi mai bine ca ei ce voiam eu sa spun. ca ultima varianta am facut-o si am si recomandat-o altora. dar in cazul asta, is multe de facut pana se ajunge acolo. si e posibil sa iasa mai bine (cel putin ca timp si yeld) daca incepe cu alte seeds de la zero, cu mai putine greseli, decat sa stea sa isi revina aceste plante daca continua sa se inrautateasca situatia.

si bine zici, nerecomandat pt. incepatori, ca urmatorul post putea fii: ajutor, i-am rupt radacinile.. :)

U

Universu

Inferno lumina cum zice si explo e mai bine si cu unul de 200W decat 10 de 23W,sa-ti explic de ce pt ca explo e satul de 10 ani pe forum. Defapt tu ai tot 23W doar ca raspanditi mai uniform iar consumul e acelasi . Pe cand aici e vorba de puterea de penetrare a frunzelor...curent irosit .

infernno

Member
Ok asa am sa fac dar ujde le gasesc am fost la leroy merlin la becuri si instalatii electrice si astea o fost cele mai mari ....pe unde sa ma mai duc.....si faza cu ph de unde tre sa cumpar dinala de testat? Pet shop? Adica doar nu la produse pt animale...ele akum cresc frumos cu lumina asta adik de aseara pana azi e o mare diferenta au inceput sa se ridice crengutele care ies de langa fruza cam la toate..ceea ce mi stranu e mirosu inainte era mai puternic da amu nu prea...ee orcum am mai vaz si la altii si problema cu frunzele.mideea e ca nu toate doar cele de la baza si asa lent cate un pic pe zii. Si cele arse la varf cica se mai intampla.ce mi e mai mare ciuda ca anu trecut am crescut un barbat de. Mai mare frumusetea si nu aveam grija de el deloc..ajunsese la 1m aproape.si aste parca s nebune..ee o scot eu la capat.

U

Universu

Tot asa o tii cu intrebari la care deja ti s-a raspuns , ia apuca-te de citit mai in spate . La cat de nepasator ai trecut de informatiile date te potiastepta sa nu mai primesti raspuns plus ca cine are rabdare sa repete de 2-3 ori. Becuri nu stam initalia sa stim de unde poti lua uita-te pe net scrie growshop si cele mai apropiate orase de tine .eu cand am fost in italia am vazut o garla de rastamani nu mi-A fost greu sa fac rost de fumat asa ca intreaba lumea

Latest posts

Latest posts