What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Primul meu grow

D

dragosant

3 weeks :D:D:D:D
ce ziceti?
am vazut ca o are o pata pe o frunza are cv? trb sa imi fac probleme ? frunza aia asa a iesit patata
scuzati calitate pozelor dar am facut cu tel , sapt. viitoare pun cu aparatul de fotografiat

Attachments

• 10052012434.jpg
    10052012434.jpg
    33.9 KB · Views: 28
  • 10052012433.jpg
    10052012433.jpg
    34.3 KB · Views: 34
  • 10052012435.jpg
    10052012435.jpg
    31.6 KB · Views: 28
  • 10052012436.jpg
    10052012436.jpg
    35.9 KB · Views: 29

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Arata asa cum ar trebui sa arata o planta de varsta lor, deci totul e in regula. Am observat insa ca amandoua au tulplina inclinata, ceea ce inseamna ca nu primesc lumina in mod egal.

Asa cum am mai spus astazi intr-un post, e bine ca becurile CFL sa stea orizontal si sa aiba un reflector deasupra (oglinda, table slefuita, mylar, etc) pentru a folosi cat mai eficient lumina.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Si care ar fi ideea cu becul pus sub plante ? Muta dulia sus daca vrei sa obtii rezultate bune. Plantele stiu ca lumina trebuie sa vina de sus, de aia se lungesc tot timpul in cautare de lumina. Daca pui lumina multa lateral sau dedesubtul lor nu faci decat sa le dezorientezi.

Incearca sa pastrezi pe toata durata grow-ului aceleasi conditii de crestere si modifica-le doar atunci cand este necesar.

D

dragosant

4 weeks :D:D :yay::yay:
a inceput sa miroasa , nu foarte tare dar doar in preajma box-ului . Maine pun carbonul.
Ce ziceti : sa le bag la flower?

Attachments

• IMG_0007.jpg
    IMG_0007.jpg
    32.1 KB · Views: 40
  • IMG_0006.jpg
    IMG_0006.jpg
    45.3 KB · Views: 36
  • IMG_0005.jpg
    IMG_0005.jpg
    46.8 KB · Views: 35

MJgrow

Active member
Arata foarte bine, ai putea sa ii pui la o udare jumate de doza de nutrient pentru perioada de veg. Paraca se vede putina deficienta de N.

Eu zis sa le mai lasi 1 saptamana in veg si apoi le pui in flower.

Ce lumini ai pentru flower? Sau mergi in continuare cu ce ai acum ?

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Fiind primul grow si tinand cont de dimensiunile spatiului de crestere eu zic ca deja le-ai lasat prea mult la vegetat.

Daca as fi stiut si eu la primul grow cat de mult se poate inalta o planta in primele 3 saptamani de floare nu le-as mai fi vegetat atata.

Par mici acum, dar daca le dai ce trebuie (adica nutrienti de vegetatie pana cand vezi ca incep sa se formeze mugurii, iar apoi treci pe nutrienti de floare) si nu le supradozezi, vor creste in jur de 60cm, tinand cont de dimensiunea ghivecelor. Daca pastrezi si CFL-urile reci in primele 2 saptamani de floare, e posibil ca stretchingul sa fie mai mic.

Le poti lasa cat vrei tu sa vegeteze, dar sfatul meu e sa nu o lasi sa creasca prea mare pentru ca o sa te vezi in ipostaza de a nu putea sa le controlezi.

Daca totusi vrei sa le mai lasi la vegetat s-ar merita un topping, pentru a obtine cate doua tulpini (Y shape) la fiecare planta, ceea ce inseamna muguri egal expusi la lumina. Lasate asa cum sunt, plantele tale vor face o 'main cola' care v-a consuma cea mai mare parte a energiei .

Sa nu uiti ca dupa primele 2-3 saptamani sa faci pruning, adica sa elimini tot ce este in partea de jos si acolo unde nu ajunge lumina (ma refer la muguri si ramurele noi).

P.S. Chiar daca pamantul din ghivece arata cam dubios, plantutele tale sunt intr-o forma foarte buna. Imi place sa vad verdele ala uniform, fara pete, emanand viata.

D

dragosant

**** hempfield: da pamantul recunosc este dubios , am avut noroc ca am ales un strain f bun si usor de crescut . Joi le trec pe flower si le schimb CFL-urile cu cele cu lumina calda.
Crezi ca au deficienta de N?
**** MJgrow: Joi le trec pe flower si le schimb CFL-urile cu cele cu lumina calda.As pune un HPS dar sunt low buged.
Iar acum o intrebare generala : le las in aceleasi ghivece sau le mut in unele mai mari?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pentru inflorit la cfl si eu zic ca le-ai tinut mult. cat despre ghivece daca planuiesti sa dai nutrienti sunt ok si astea, daca nu, schimba-le inainte de flower.

deficienta de N.. daca arata fix ca in poza si in realitate, atunci da, au deficienta, daca sunt doar decolorate din cauza ca e prea multa lumina in cadru, atunci e ok. (mie imi par ok, doar in poze decolorate, dar cel mai bine le vezi tu acolo pe loc.)

succes.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Daca toate frunzele au aceasi culoare (la fel ca si primele frunzulite) si sunt de un verde uniform nu cred ca poate fi acuzata o lipsa de azot. E posibil ca soiul sa fie asa mai deschis la culoare. Am germinat o data cateva seminte din acelasi pachet si una din plante era de culoare verde brotacel (s-a dovedit ulterior a fi cea mai potenta si mai roditoare dintre toate) iar altele avea o culoare de un verde inchis care parea negru fata de celelalte.

Iti recomand si eu un transplant in ghivece mai mari (nu strica la nimic - ba din contra). In locul tau as cauta doua ghivece dreptunghiulare care sa ocupa in totalitate baza spatiului de crestere.

Daca pana acum le-ai tinut la X wati de CFL rece, iti recomand ca pentru floare sa le tii sub cel putin 1.5~2 * X wati. In nici un caz nu iti recomand HPS in cutia aia de carton, ca o sa ai probleme mari cu racirea si te poti trezi cu casa scrum. Daca bugetul nu permite, pastreaza actualele CFL-uri pe care le suplimentezi cu altele warm white.

D

dragosant

first week of flower :D
a doua poza e dupa ce le-am facut un lst. Acuma am 5 CFL , 2 cu lumina calda si 3 coolwhite , iar pe parcurs le inlocuiesc si pe alea 3 cu lumina calda .
Ce parere aveti?? :blowbubbles::blowbubbles: :thank you:

Attachments

• Imagine0846.jpg
    Imagine0846.jpg
    19.1 KB · Views: 30
  • Imagine0847.jpg
    Imagine0847.jpg
    18.8 KB · Views: 33

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Arata bine ! Sa vezi catamai tufisu' o sa se faca din ele. Intrucat mergi pe CFL iti recomand o defoliere partiala si selectiva, impreuna cu un pruning serios a mugurilor de jos in ziua 21 de flower (sau dupa ce observi exact unde se formeaza mugurii) pentru a canaliza energia plantei in mugurii de sus.

Abia astept sa vina toamna sa ma delectez si eu cu un nou indoor.

Succes in continuare !

A

Avaible

Dragut te-ai descurcat bine fiind primul grow bravo succes in continuare

D

dragosant

3 weeks of flower :D
Pareri?
Pozele cu frunzele bolnave le pun la sectiunea "Probleme cu planta?"

Attachments

• IMG_0013.jpg
    IMG_0013.jpg