What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Primul meu grow

greenrookie

Member
Chiar recent am citit intr-un post ca cineva spunea ca 99% din probleme sunt cauzate de PH.
Chiar eu am avut problema asta , nu erau absorbiti anumiti nutrienti din cauza ca aveam pH-ul prea mare in sol. Am descoperit imediat si de ce - eu ma bazam pe "masuratorile" facute cu cateva saptamani in urma cand apa avea un pH potrivit , dar cam la limita ca sa zic asa.
Cand am masurat a doua oara pH-ul apei cu care udam tin minte ca era chiar mai sus de 8.

D

dragosant

Bun am inteles. Dar am inca o intrebare: daca fac un mix din primul pamant si pamantul acesta care l-am cumparat azi? Acesta de azi are ph 6-7
Sau pun numai pamant cumparat de azi impreuna cu perlit?

Attachments

• 24042012426.jpg
    24042012426.jpg
    54.7 KB · Views: 35
D

dragosant

1 saptamana au fetitele :dance013::dance013::dance013:

Attachments

• DSC00006.jpg
    DSC00006.jpg
    117.6 KB · Views: 31
  • DSC00007.jpg
    DSC00007.jpg
    79.2 KB · Views: 33
  • DSC00004.jpg
    DSC00004.jpg
    37.5 KB · Views: 39
D

dragosant

le-am mai ridicat azi ca sa nu am probleme mai tarziu dar o sa le pun niste carti si le ridic . Thx sper sa mearga totul bn :D:D

D

dragosant

2 weeks boys&girls . All is working great :D
ceva de obiectat? Pot sa incep sa le dau nutrimenti ? Adica voi sa imi spuneti daca cer , ca eu nu am ochiul format :thank you::thank you:

Attachments

• 03052012431.jpg
    03052012431.jpg
    66.6 KB · Views: 32
  • 03052012429.jpg
    03052012429.jpg
    46.7 KB · Views: 40
  • 03052012430.jpg
    03052012430.jpg
    58.4 KB · Views: 32
  • 03052012432.jpg
    03052012432.jpg
    34.7 KB · Views: 33

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
"Nutrimenti" ? Nu cred. Dar mi se par cam mici pentru 2 saptamani, mai ales daca au fost tinute la 24/0...

Last edited:
D

dragosant

una a iesit cam greu , iar chestia e ca au avut doua mutari in aceeasi saptamana din cauza pamantului si probabil au avut stres

sznake

jarhead
Vezi ca mi se pare ca si tu le uzi cam mult. Supra-udarea le incetineste cresterea.

Felul in care ti s-a adunat perlita pe suprafata pamantului e semn ca torni la ele cu nemiluita.
Le botezi ca pe nou-nascuti de fiecare data. NU E BINE.

Cand vine timpul udarii, calmeaza-te. Nu te entuziasma prea tare, ca faci exces de zel.
Cand uzi, pune mai putina apa si toarna incet, cate un pic intr-o parte, apoi intr-alta. Nu turna dintr-o data sa se faca ocean in ghiveci, sa ti se adune perlita pe suprafata, reducand porozitatea pamantului.

Mai multa apa nu inseamna crestere mai rapida atunci cand planta nu are radacinile dezvoltate. Un pamant saturat cu apa nu doar ca inhiba dezvoltarea radacinilor dar poate duce la putrezirea acestora si moartea rasadului.

Am tot zis chestia asta de-atatea ori si cred ca va trebui repetata de sute de ori pana invata lumea.

SENSI-BILITATE. Abilitatea de a cultiva sensi. zise Confucius... :smoker:

Last edited:
de prima oara cand m am apucat de crescut am folosit florasol in urma parerilor bune fata de calitate vs pret , nu recomand a se amesteca pamanturile dureaza pana se stabilizeaza , lasa pamantul sa se usuce bine , si toarna odata mai multa apa(cu ph 6)( nu excesiv) cat sa iasa pe jos , si fa atunci o masuratoare la ph , si mai departe scazi sau cresti, plantele o sa creasca mari si nu o sa iti ajunga boxul , recomand un dulap de 100x50x150 ( e perfect pentru 2 plante) e si mai stealth si mai sigur decat orice ( in afara de colegul de pe forum cu frigiderul) bagi un 250w si ai marfa pentru juma de an

nutrienti , parerea mea pentru veg biobiz biogrow

PS neaparat filtru de carbon , cu astfel de chesti nu e de joaca

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
La 250W cu un grow setat cum trebuie scoti material de fumat pentru un an intreg chiar daca fumezi zilnic. Ca si incepator poti aspira la un 0.5-0.6g/w, dar tot e suficient.

D

dragosant

****sznake : atunci debea le mutasem si le-am facut o baie , in rest nu le ud asa tare. in general le ud la 3 zile
****frunzulita: pamantul l-am lasa, plantele raspund foarte bn , din cate am auzit nu sunt pretentioase ,usor de crescut. Nutrienti le dau biogrow si biobloom. Sambata le-am dat prima doza , ele pur si simplu au explodat . Filtru de carbon inca nu am .
Cumpar saptamana asta carbune super activ si voi improviza un filtru. Sincer as putea lasa mirosul ca nu prea ma deranjeaza + ca au trecut niste prieteni si mama odata si ma intrebat ce glade folosesc deci lumea nu prea obs mirosul:)).
Cand m-am apucat de grow am inceput cu low budget si boxul pe care il folosesc este destul de bun , dupa ce termin acest grow vreau sa imi fac un dulap din pal in genu tipului cu frigider dar un pic mai mare + sa folosesc Mh , ca acum merg pe CFL si in perioada veg si flower. Sper sa am o recoltata cat mai mare

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
E buna ideea cu dulapul, e mai safe asa, il poti incuia cu un lacat si aia e. Cat despre miros, nu se stie niciodata de unde vine necazul. Poate o sa ai strainuri care o sa miroasa mai puternic si chiar daca mama ta o sa simta mirosul si nu o sa se prinda, dar cineva care stie cum miroase iarba o sa-si dea seama. Ai grija si succes pe mai departe.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Zici tu ca nu ai probleme cu mirosul acum , ca sunt mici. Stai sa vezi cand vor intra in floare ...

D

dragosant

Sunt constient ca o sa fie un miros , sper ca , carbonul superactiv sa rezolve problema :D

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
'super' din 'superactiv' nu e decat un termen de marketing. vezi sa nu faci greseala sa folosesti carbon activ pentru acvarii (granulat) pentru ca ala e eficient in apa doar si trebuie preactivat cu apa fiarta.

Carbonul pentru filtre de miros e sub forma de peleti cilindrici, tocmai pt a permite aerului sa treaca cat mai usor. Cel granular reduce mult debitul de aer( ca si cum ai vrea sa filrrezi aer prin nisip).

ca incepator sa aspiri la 0.5 -0,6 per w e mult , mai degraba un 0,2 maxim 0,3 nu zic ca e imposibil dar e mult de munca si foarte multa atentie , nu te complica cu carbuneactivsuperactivpreaactiv etc , baga un filtru special

D

dragosant

*** frunzulita : as baga cu cea mai mare placere , dar sunt low buget.
*** hempfield : mc de atentionare , nu nu fac nicio confuzie plus ca din cate imi aduc aminte in threadul cu microfrige , Paff are si cutia pozata si am gasit la un petshop exact aceeasi cutie

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
e bun carbonul ala. doar ca miroase putin ciudat primele zile de folosire.

Latest posts

Latest posts