What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Primul meu grow

D

dragosant

de uscat nu problema , am rezolvat problema , dar chestia e ca am incercat sa dau un zoom sa vad tricomii dar nu era clara imaginea , iar faza cu lupa .... am o lupa dar nu mareste deloc . Mai am prin casa un microscop mic care e folosit la vizualizarea tesuturilor . Ce ziceti il pot folosi ?
******fenomeno_djo: in ce sens te referi la cerebral trippy high?
Eu mi-as dori sa imi deie cu un ras dinala de nu mai poti + cu o stare de bn ,high sa nu ai nicio treaba cu nimeni, daca imi tripuri nasoale e ok dar imi doresc mai mult ras.

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Incearca microscopul, si sa speri sa vezi

Cerebral trippy high e starea de spirit opusa celei in care trebuie cineva sa-ti puna scobitori la ochi. Esti energic, rapid, si cu chef de facut ceva intens - de-asta ti-am zis cand esti in high sa vezi ce faci :biggrin: E simplu de inteles ce trip o sa ai dupa poza uploadata mai sus de colegu xweed420, tu aspiri la amber si cloudy, clear iti vor da un trip mai cerebral

Am si eu o intrebare legata de o chestiune.
Colegu creste un hibrid la care scrie asa "High (head trip) yet stoned (body buzz)". Cei de la Nirvana s-au gandit sa puna fraza asta doar orientativ sau e un anumit raport de tricomi standard la care se refera ? De ex, rap 1:1 cloudy-amber . Pe site nu scrie nimic de lucru asta

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Eu as zice ca e o chestie de perceptie, intrucat efectele nu sunt identice asupra indivizilor. Mai mult , cred ca textele respective sunt concepute sub influenta materialului respectiv. Iar daca vorbim de 'head trip', asta presupune mai mult de cateva fumuri dintr-un joint, iar cum tripurile sunt experiente individuale, starea euforica este demult depasita.

Nici cu asimilarea termenului de stoned cu cel de body buzz nu-s tocmai de acord pentru ca am intalnit situatii cand am fost atat de stoned incat sa nu pot misca nici macar un deget, fara a simti vreo furnicatura macar, la fel cum au fost si situatii in care simteam ca tot corpul imi este parcurs de arcuri electrice fara sa am insa senzatie de imposibilitate de a ma misca sau de lene.

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Corect, fiecare simte altfel experienta. Daca 2 fumeaza aceeasi chestie, nu-i garantat ca ambii vor simti aceleasi efecte si trairi. Insa, ca o regula de ghidaj, cu cat mai limpezi tricomii, cu atat va fi mai rushy experienta

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Totodata conteaza si contextul in care este consumat materialul respectiv.

La ultimul grow indoor mi-a iesit o recolta frumusica de G13 Haze ale carei efecte insa nu respecta nici o descriere a producatorului ("The intense aromas and flavors of fruit and spice lead to powerful, cerebral effects" - nici urma de aroma de fructe, insa e plina de arome 'lemnoase', orientale, grele) producand efecte diferite atunci cand fumez singur - efectul fiind extrem de narcotic (o data m-am trezit dormind cu jointul in mana si cu gura deschisa) - sau atunci cand fumez cu prietenii , cand ma coplesesc valuri de ras, unul dupa altul, pana la epuizare, urmate de meditatii profunde care se sting incet pana dispare efectul (cam dupa 3 ore). Ba mai mult, cand fumez singur, a doua zi am o oarece stare de debusolare, pe cand atunci cand fumez cu prietenii ma trezesc foarte linistit si bine dispus.

Acelasi material consumat in brownies are efect narcotic de fiecare data, fara nici o urma de ras, insa cu tripuri profunde si imposibil de amintit in totalitate. Ca sa nu mai zic in ce ceata ma cufund daca incerc sa urmaresc vreun film sau vreun documentar .

pagabboy

Active member
Zeus's Take on Harvesting
Okay, I've posted this a couple times, but I though it deserved its own thread.

Is it ready yet?: SpruceZeus's take on marijuana ripeness.
This is by no means meant to be the definitive guide to knowing when to chop your plant, only my views on the subject.

I'm personally of the opinion that 90% of the growers on this site (And probably in general) harvest too early. By letting the plants go a little longer you're ensuring that the've plumped as much as they're going to.
Despite popular opinion to the contrary(and don't fool yourself, the jury is still out on this one) Recent studies have shown ;contrary to what was previously believed, that THC itself (And its predecessor THC-A) are quite guilty of causing the confusion and drowsiness associated with burnout and other cannabinoids (our friend CBN, and a handful of others) to be the catalyst (along with THC) to being 'high' rather than 'baked'
Regardless, whether or not theres any substance to the aforementioned study, its easy to get the high you want.
If you want a soaring 'cerebral' high: Get yourself a tropical sativa that contains a high level of THC-V and grow it until it is ripe.
If you want the narcotic couchlock stone, grow a rugged indica until its ripe.
Notice a pattern of growing it until its ripe? Its a really good rule to live by.
OF course we have to remember that there is more to a good high than just THC. At last count there are at least 66 cannabinoids, and we don't know what most of them do.

Now alot of people will tell you that you should harvest based on the colour of your trichomes. But (again, in my opinion) that is far too simplistic and there are too many variables to make that an effective strategy. I've made that point a million times before and i'm not going to re-hash it here,(maybe just a bit) but rest assured there is more to the picture than just trich colour.

A ripe marijuana plant will be filled in, will have an amber tinge to the buds. The pistils should have browned (or orange-d) off and receded into the buds. The seed bracts should be swollen and the trichomes should be sticking straight out with bulbous ends. Also, because you're coming close to the end of plant's life cycle, the leaves should have yellowed off and started to die.

one of my plants, 3 days before chop-chop.
sprucezeus-59621-albums-bud-shootin-picture827429-023.jpg

Another very important (imho) reason to let your plants mature is Terpenoid production. Terpenes are responsible for alot of the complex (And enjoyable) flavours that cannabis produces. Some of the most intense flavours are produced on the "downslope" of cannabis's life cycle. My personal experience with this first came when i was growing GH cheese. One of the plants i harvested at 8 weeks and it tasted pretty nice and had pretty dense buds. The other i grew until about 9 1/2 weeks and it had most amazing, sour, skunky, delicious taste with rock hard buds.

Here is my interpretation (and maybe exaggeration) of a scenario i see all too often...

Quote:noob mcboob
I'm a new grower and i've been reading all this great information about when its time to harvest. Theres pictures and everything!!!
sprucezeus-59621-albums-420-ho-picture829824-harvest-time.jpg

Look at my trichs, they look nice and milky with a touch of amber just like the ones in the picture that says its harvest time now!!!

So i just have one question....

sprucezeus-59621-albums-420-ho-picture829826-not.jpg

Does this look ready to you?
That plant is 4 weeks into 12/12. Granted not all of the trichomes are that far along. And most people arent going to harvest weed that looks like this. But my point with this is that you have to look at the big picture. Stop being so scientific and start being practical.
I'm not anti knowledge, i just cant stand these "rules" that more often than not lead people down the wrong path.
Lets cut through the bullshit and spread good information in a way that is not so absolute. Or at very least explain the growth stages of cannabis making sure to mention that the pistils should have receded back into the bud before you chop. Regardless of trichome colour.

If I could offer one piece of advice on picking the right time to harvest, it's all about watching the pistils. Not so much the colour, but the movement. They should have receded into the bud and the seed bracts should be swollen.

It should look less like this
sprucezeus-59621-albums-420-ho-picture829893-036.jpg

And more like this.
sprucezeus-59621-albums-shunah-nah-nah-nah-picture832812-027.jpg

Trust me when I say, it is worth the excruciating wait.

imi cer scuze ca nu am tradus. Asta este metoda pe care o folosesc eu si da rezultate foarte bune , este o metoda care ajuta un incepator sa-si formeze ochiul. Bafta multa

D

dragosant

app de flush , ma gandeam maine sa le dau ultima doza de nutrienti si joi sa le fac un flush , apoi vineri le tai. Voi ce ziceti?
Cum faci deobicei flush-ul ? Dupa ce le uzi le mai lasi vreo cate va zile sau le pot taia a doua zi dupa flush?
Ca pot sa le fac maine flush-ul si vineri sa le tai . Ce ziceti ? Astept pareri urgente !!!

daca se arunca cu sfaturi... arunc si eu...
din xp as sfatui sa nu dai nutrienti in ultima saptamana
daca tai vineri, fa un flush acum si vineri la frizer sa fie ceva mai uscat...ajuta daca te grabesti cu un smoke...

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
app de flush , ma gandeam maine sa le dau ultima doza de nutrienti si joi sa le fac un flush , apoi vineri le tai. Voi ce ziceti?
Cum faci deobicei flush-ul ? Dupa ce le uzi le mai lasi vreo cate va zile sau le pot taia a doua zi dupa flush?
Ca pot sa le fac maine flush-ul si vineri sa le tai . Ce ziceti ? Astept pareri urgente !!!

Nutrienti cu 4 zile inainte de recolta ? :laughing:

O sa iti iasa un material asemanator cu smirghelul pe care cu greu il vei putea fuma.

Cel putin doua saptamani inainte de recoltare nu mai bagi nici un fel de nutrient in ele, le faci flush de mai multe ori in perioada asta, iar in ultima saptamana nu mai uzi decat foarte putin daca este nevoie (daca le vezi ca se ofilesc frunzele).

Oameni buni, tineti cont ca nu de la nutrienti se umfla mugurii, ci din cauza transformarilor care au loc in ei. Nutrientii doar hranesc planta, iar efectele lor se vad intotdeauna la 2-3 zile dupa aplicare. Iar pentru o recolta cu un gust placut planta trebuie lasata sa consume tot ce a acumulat in frunze. Cu cat frunzele sunt mai palide dar sanatoase inainte de recoltare, cu atat rezultatul final va fi mai bun.

X

xweed420

inainte de taiere se tin 24-48 de ore pe intuneric asta sporeste productia de tricromi

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ce nu s-a mai spus pe aici in ultimul timp (desi exista pe forum pentru cine a citit de mai de mult sau foloseste functia search) este ca doar dupa ce majoritatea tricomilor sunt cloudy planta si-a realizat potentialul de THC, si inainte de a deveni prea multi amber.
De se va culege prea devreme, va contine mai multi precursori (non-psihoactivi) ai THC-ului, iar de se va culege prea taziu THC-ul va fi deja degradat in mare parte.

inainte de taiere se tin 24-48 de ore pe intuneric asta sporeste productia de tricromi

mit? care sa fie explicatia stintifica?

X

xweed420

nu cred ca e mit multi groweri din afara fac asta si zic ei sporeste productia de thc am vazut pe mai multe forumuri din afara chestia asta si am sa o fac si eu la fata care o am in flower sa vedem daca e mit sau nu

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
As recomanda clone tinute in aceleasi conditii, mai putin ultimele zile cand le separi. Chiar ar fi bine sa ai mai multe perechi pe care sa testezi treaba asta. Apoi iti trebuie un microscop, foarte multa atentie la observatii, si un test de fumat in care utilizatorul (sau utilizatorii) sa aiba ceva experienta pentru a observa micile diferente (daca exista) si sa fie impartial(i). De preferat ca ambele teste sa fie efectuate in blind pentru ca rezultatele sa fie valide si cu adevarat impartiale.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
As recomanda clone tinute in aceleasi conditii, mai putin ultimele zile cand le separi. Chiar ar fi bine sa ai mai multe perechi pe care sa testezi treaba asta. Apoi iti trebuie un microscop, foarte multa atentie la observatii, si un test de fumat in care utilizatorul (sau utilizatorii) sa aiba ceva experienta pentru a observa micile diferente (daca exista) si sa fie impartial(i). De preferat ca ambele teste sa fie efectuate in blind pentru ca rezultatele sa fie valide si cu adevarat impartiale.

Suna bine si se poate realiza de un grower experimentat si cu resurse pe masura (a se citi spatiu de grow suficient de generos pentru a creste in scopul experimentelor).
Pentru growerii ocazionali, experimentul se poate face in timp, cu feedback de la o recolta la alta.

Parerea mea este ca dupa un anumit timp un grower care capata ceva experienta nu va mai cauta doar productie maxima cu continut cat mai mare de THC, ci mai degraba acea combinatie de canabioizi si terpeni care produc efectele cele mai placute.

Dupa cum se stie, canabisul cu continut mare de THC nu poate fi consumat de oricine (fumatorii cronici dobandind in timp toleranta care scade sensibilitatea) fara oarece efecte secundare ( THC-ul in concentratie mare in raport cu CBD-ul poate cauza atacuri de panica, anxietate, paranoia, etc). Insa un amestec echilibrat, plus prezenta unei cantitati mai mari si mai diversificate de terpeni (datorata maturarii prelungite a plantei) , dupa un flush un pic prelungit, poate oferi o experienta olfactiva (si nu numai) mult mai interesanta.

D

dragosant

Duminica va fac un smoke report :woohoo::woohoo:
Le-am taiat sambata , tot sambata am facut un cui + tutun si asa am stat cu focu tot timpul ca nu se aprindea , high-ul beton , am ras cu prietenii 30 de min in continuu, la un moment dat imi curgea saliva de la atat ras , aveam spasme musculare la fata iar cerul il vedeam plin de stelute albe . Daca mi-a dat asa cand era uda ,apai cand va fi uscata :D
Cred ca am scos 30-40g . Gustul genial :dance013:
Vreau sa va multumesc de sfaturi si sa vedem smoke reportul de duminica :smokeit:

o sa te miri sa vezi ce diferenta este intr-o iarba cruda si una cu un curing cat de cat facut , eu am rupt un muguras in saptamana a 6 a , si am ras ca dobitocul 2 ore si plin de energie , si acum dupa 3 saptamani de la uscare , mai mult adormit ,mainile si picioarele nu ma asculta, cum se zice si mai sus , sa gasesti soiul ideal pentru creerasul tau , si eu mai am pana gasesc cea ce vreau adica energica si happy , ahaaaa mai am o gramada de invatat , dar din lipsa spatiului sa poti sa faci experimente si sa ai si plante ok , povara o caram in timp

D

dragosant

Buuuun :D Sa zicem ca am revenit cat de cat la normal :))

Super Skunk-ul este suuuper . Gustul este un pic mentolat spre ceva tare si dulce. Miroase extrem de tare . Fumatul : geniaaal , mi-a dat niste tripuri de nu stiam ce era cu mn , pe langa faptul ca radeam cate 30 de minute de nu mai puteam. Este destul de interesant ca dupa ce terminam nu ma lua , dar dupa 10-15 minute ma lovea asa ca un tren de marfa , timpul nici nu il simti , un coleg de-a meu era asa rupt incat simtea ca zboara :))

In concluzie a fost un grow reusit . Cred ca am scos 30g , poze de la recolta nu am mai facut , am avut probleme cu hp-ul pamantului , deoarece cand cresteam doza de nutriente apareau pete albe , n-am avut top max pentru marirea buzilor , la becuri am mers pe CFL , nu mai recomand CFL decat in perioada de veg pentru ca se fac tufis , iar in perioada de flower n-am avut probleme dar CFl-urile nu sunt bune (parerea mea) pentru flower caci nu prea a iesit mult material de fumat. In fine , pentru un prim grow pot sa zic ca a fost o experienta geniala . Aceste plante sunt precum bonsaiul deoarece au nevoie de dragoste in fiecare zi :p

Am sa fac un smoke report a la exploziv in urmatoarele zile . Vreau sa va multumesc pentru sfaturile acordate mai ales lui explo si hempfiel ! Si sa ma ajute Dumnezeu sa mai fac un grow in toamna/iarna !

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Felicitari man, fumuri placute ! Daca o sa-ti iei si un HPS si eventual un MH pentru veg o sa progresezi mult. Numai bine, HJ.

Latest posts

Latest posts