ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
Cristocele ale mele primesc putina lumina, de asta sunt tare in urma fata de ale lui explo si nici preflower nu au apărut!Dar în schimb sunt sănătoase tun!
Nu cumva si pentru ca sunt auto? Ale mele tot la 80-90W cu tot cu ventilatoare si drivere stau. Si momentan pare ca or sa ramana asa o vreme buna, nu le trebuie mai mult se dezvolta ok.
E posibil explo nu am crescut niciodată auto e pentru prima oară! Dar la cea mai mare a început preflower-ul am văzut doua firicele albe cum zic băieți! deci Abia acum începe distracția!
Am băgat la flower de astăzi 00-12 beznă
12-24 soare
Azi am udat o cu humus eco . Pe produs scrie ca se aplica la fiecare udare. O sa aplic o dată la 3 udari ingrasamantul organic, de 2 ori humusul .
Schimbat becuri. 60w calda . 30w rece.
21-31W va consuma filtru + câțiva watti ventilatorul.
Nu am făcut nimic la ea. Nu am făcut topping sau orice alta tehnica. Se poate face in flower ?
Mirosul a apărut în camera. Nu am avut suficientă bandă etansa pentru a conecta filtru.
Cand incep sa conectez filtru daca aerul din burlan iese in camera este o problemă? Nu o sa stau in acea încăpere. Poate 20-30 minute / zi pentru verificare
Totusi, vezi ca se poate face overfert si cu produse organice, si o sa apara mai greu si va fi tarziu sa mai corectezi ceva. In plus, mult azot in flower poate evea efecte negative. Asa ca nu exagera. Trebuie doar sa le mentii sanatoase, asta nu inseamna neaparat sa respecti eticheta.
E de preferat sa nu se respire acel aer cu particule de carbon, insa pentru putin timp nu ar fi o problema asa mare.
Aici creste un intrus în zona ! Cred că era prin pământ eu nu am pus nici o sămânță!
Cea bălegită!
Si aici preflower-ul!
Mă gândesc că e prea multă apă cu toate că pare a fi uscat pământul!
Femeia le uda dar câte putina apa in fiecare zi! I-am spus să o lase o zi fără apă să vedem cum se prezintă!! Păreri critici?? Aștept!
Parca ai si putin overfert pe acolo. Oricum, e gresit sa uzi zilnic, sau la 2 zile. Trebuie udat cat mai rar, saturezi pamantul si apoi o lasi sa se usuce aproape de tot la suprafata, si apoi uzi iar si tot asa. La mine se uda o data la 5 zile in medie. Si am mai putin pamant decat tine.. Si chiar cred ca ar trebui lasate sa se usuce mai mult (cam o zi in plus as vrea), dar imi e lene sa conectez sistemul de udare la pc ca sa il reconfigurez. Cu cat se uda mai rar radacinilor le merge mai bine. Overwateringul e una dintre cele mai frecvente probleme.
Overfert?? Cam greu de zis am dat o doză minimă ! Se recomandă 15 ml la 3 Litri! Eu am dat 1 ml la litru! Si e organic fertul! Nush ce sa zic poate își va reveni după udare numai cu apă ! Asta e a 3 zi în care uda numai cu apă cu lămâie(chioară) să nu se înțeleagă altceva!
Și eu ud undeva la 48-60 ore . Ma refer acum, de cand s a mărit
În schimb o stropesc cand sunt acasa cât de mult pot.
Am pus borcanul cu apa si lavete la înălțimea plantelor, bate si in lavete si in planta.
Se simte clar. Temperatura nu mai e asa mare , de la 29.5 la 28. 19 grade noaptea
Iar umid care scădea uneori la 39-40 acum o mențin undeva la 45-48. Pe timp de noapte am 60
Edit : Am mai schimbat si din becurile pe care le aveam in veg . Am 5. Am păstrat doar unul rece din veg
4x 15w cu 2700-3500 variatii calde
1x30 6500k
Total 90W / 60 cald 30 rece.
Daca vrei sa te iei cat de cat dupa ce spune producatorul despre lungimea perioadei de flower, numeri de cand vezi preflowers. Daca vrei sa iti notezi tu in agenda, ca sa stii pe viitor cat iti va lua un grow cu aceea genetica, e mai simplu sa notezi ziua de cand dai 12/12. Iar daca vrei sa inveti sa culegi la timp, nici nu te iei dupa cand au intrat in flower, ci le observi indeaproape pana is gata de recoltat. O perioada de asta fara notite pastrate m-a invatat sa recoltez la timp.
Legat de plantele mele, deoarece toate par sa afiseze simptome de overfert am decis sa le las in veg inca cateva zile, nu le-am pus deja la flower, cum planuiam. Dar zilele urmatoare le pun. Am vrut sa ramana cat mai putini nutrienti in sol ca sa inceapa flowerul cat mai ok, nu in timpul perioadei de overfert. Oricum, planta careia sa nu ii dai nutrienti si sa faca overfert in pamant nefertilizat eu nu am mai intalnit.
Update, ziua 23 de la germinare:
Pana la update nu au primit nutrienti, desi se pare ca toate afiseaza simptome de overfert. Si cum 2 dintre ele aveau si o deficienta de Mg, le-am dat un spray foliar cu calciu si magneziu imediat dupa ce am tras pozele. Maine sau poimaine intra la flower.
Group pic:
L.E.: -am uitat sa mentionez, cele care aveau frunzele lasate si-au revenit, mai ales #2 avea probleme, acum pare foarte ok. Posibil sa nu le fi placut manipularea de la transplant, altfel nu imi explic, toate au fost tratate la fel si au stat in aceleasi conditii.
-temp este 23.15 C, umiditatea 58%, VPD 11. speram pe masura ce cresc plantele sa pot controla mai bine mediul, dar e foarte greu intr-un spatiu asa mic, umidificatorul merge aproape non stop dar ventilatia da mare parte din umiditate afara. Am mai redus temperatura putin, poate ajuta. Oricum trebuie obisnuite treptat cu temperaturi mai reci, ca pe intuneric o sa las 19-20 C ca sa nu consum prea mult cu incalzirea.
L.E.2: inca ma gandesc daca sa ii fac un topping la #4, fiind cea mai inalta si in acelasi timp si cu cele mai mari distante intenodale ma gandesc ca e posibil sa se duca prea in leduri mult mai repede decat celelalte. ar fi putin cam tarziu de topping acum, fix cu 1-2 zile inainte de flower, dar ar avea timp sa recupereze in urmatoarele 2 saptamani.. sau poate o las asa si ii fac un topping dupa stretch, daca e cazul.
Arata bine fetițele ! Peste ale mele a dat o deficiență de mg Zn si mai aveau un pic si mureau noroc că am găsit un fert granulat care avea si zinc si magneziu dar are 19 6 20 si îmi este frică ca am sa completez deficiența de mg Zn dar apoi să nu aibă exces de N azot! Și-au revenit după o doză mică arată mult mai bine , speram ca nu o să fie prea stresată! Pe data de 27 seara apăruse preflower-ul deci 6 zile de preflower! Sper sa meargă mai departe sănătoase și să nu se mai întâmple ca la sfârșit voi rămâne cu 10 grame uscat!
Hai cu update-ul narcox, ca mereu uit de tine cand numar care mai suntem in joc.
Deci, eu, vasy, cristocel, narcox si hemp, astia suntem toti? (apropo, hemp, ceva update? au germinat si semintele sau mergi doar cu clona?)
@vasy: nu e problema daca ii dai acel fertilizator acum, chiar daca are mai mult azot decat ar trebui, are timp sa se consume pana incepe formarea si cresterea buzilor. si oricum, e mai important sa rezolvi deficientele pentru moment.
Am reușit să identific greșeala! Dimineața când am zis ca am găsit soluția de fapt nu a fost deloc așa! Pe deasupra mai avea si over water! Si iam dat si acel fert si am udato ! Mai rău am făcut!!! Sau balegit de tot! Si acum am zis ca pub mână să văd ce zice pe net niște poze ! Scria acolo ca să o scapi de over water sau să o ajuți cumva este să apropii luminile și să ventilezi si sa dai câteva gauri in pământ pentru a intra aer! Găurile se vor face cu un vârf de pix sau creion! Sper sa își revină!
Morala: nu lăsați femeile să se amestece în oală voastră!
Eu ti-am zis, la mine uda cam la 5 zile, optim ar fi probabil la 6 zile. uda cam 2L la o udare pentru toate cele 4 plante, in total aproximativ 6L de pamant. Asta vine cam 35% din volumul de pamant. Tu cat ai, 4 l de planta? sau mai mai mult? ai putea sa uzi fara probleme doar o data pe saptamana sau mai rar. si nu ca ai putea, asa trebuie daca vrei ca planta sa aiba o dezvoltare ok.
Da de 4 litri! Dar în mix am perlit si un pempers împărțit în 3! Acum nu am ce sa mai fac decât să astept si sa sper ca își revine! Dacă își revine voi ști pe viitor ce sa fac! Femeia uda un fiecare zi dar eu nu știam ce face ea! Târziu am băgat de seamă! I-am lăsat bilețel să nu mai ude;!