What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Preludiu concurs 2018

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Am mutat ledurile putin mai departe. Le-am transplantat in ghivece finale (1.4 litri) si cu ocazia asta le-am tras si cate o poza. Cam asta e (a 10a zi de la germinare):

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Arată bine! Super!sunt cu mult mai în față ca ale mele! Abia ies acele frunze cu 5 degete,sunt doar vârfurile acum! Dar de ce doar 1,4L ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pentru ca alea au fost mai la indemana, si nici nu au nevoie de mai mult ca sa termine.. Avand in vedere ca au si flower scurt.
Aa, si ca sa le dau o sansa alor tale sa recupereze.. :muahaha:
Oricum, ideea mea despre acest (mini) grow e ca totul sa fie cat mai ieftin si cat mai accesibil pentru ca orice incepator care spune ca e scump greu si complicat sa creasca cateva plante sa vada ca se poate. Practic tot ce fac aici se poate face cu chestii relativ ieftine ce se gasesc in orice magazin.

Da chiar, cu lumina cum stati restul? Eu is inca pe la 80-90W, si probabil ca o sa maresc putin peste 2-3 saptamani (daca dau semne ca ar avea nevoie de mai multa lumina).

Am uitat si sa mentionez ca au inceput sa miroasa. Nu foarte puternic pentru moment, dar ce e interesant e vorbim de un miros dulceag, cum nu am mai intalnit la indici pana acum.

Si.. nu in ultimul rand, in maxim o saptamana intra la flower.

Last edited:

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Ca intrebai de lumină eu am un 62w si mâine mai bag un 20w cool si restul cred că le voi lua neutu si alb cald! Peste 4-5 zile vreau să încep cu doze mici de fert! Poate or mai crește până atunci sa nu le ard rădăcinile , știu că la organic e mai greu să le arzi dar totuși am frică! Succes tuturor!

narcox

Member
La mine e in felul urmator.
Am 80w rece si in veg mai bag 30 cald.
A mea spune că perioada de înflorire e pe sapt 8-9. Am 12 zile cu ea. Sa o tin 21 sau 28 in veg?
Edit : nu întâmpin nici cel mai mic miros si sper sa nu nevoie până în flower de extractorul cel mare. Până la urmă, de asta am ales o, ca are un miros mai usor, citind mai multe reviewuri, și la fel ca tine explo, unu zicea ca simte miros de fructe de sub usa.
Cu fert ma gandesc sa incep din ziua a 15-a.
Si gen sa pun jumătate de doza la 2l ( recomandat e la un litru) adică 25% din ce recomandă producătorul

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
În vegetație bagi cald?? Ai vrut să zici în floare! Si 30 e cam puțin! 110w de toți e puțin! În vegetație o poți ține cât vrei asta depinde de mărimea boxului gândește-te ca cand o bagi in floare se va înălța de 2 sau 3 ori decât mărimea care o va avea când o bagi la floare! Așa că calculează si tu ! Si eu îți recomand când o bagi la floare să mai schimbi si acei 80w rece în cald si neutru! În floare acei 80w nu vor fi așa folositori! Gândește-te bine ce vrei să faci! Cu acei 80w rece vei avea buzii aerati!si plini de frunze decât de muguri!

narcox

Member
Interesant ce imi zici tu vasy. Da, am vrut să zic in floare
O sa fac in felul urmator , 50-55w rece si completez in functie de buget la momentul ala cu încă 60-80 w cald. Am.deja 30 deci nu cred ca o sa fie o mare cheltuială pentru încă 60. Ramane de vazut, oricum ms de sfat. Apreciez enorm !
Edit: Vasy, eu daca scot 20g cu 110w sunt fericit.

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Bine, uitasem ca ai o singura planta, dar peste 50 ar trebui sa te astepti fara probleme.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
De data asta eu sunt mai intarziat. Nu stiam exact cand incepe concursul, asa ca abia acum 2 zile am pus la germinat 5 boabe vechi de 7 ani dintr-un cross de SuperSkunk si Skunk #1.

Inca nu sunt decis ce soarta vor avea daca vor germina, intrucat am mai multe variante :
- daca din semintele incoltite obtin doar femele, cea mai robusta dintre ele o voi pastra ca mama pentru sezonul din toamna. Daca sunt mai multe, restul vor intra la inflorit in concurs.
- daca din semintele germinate obtin doar masculi , voi alege unul dintre ei pentru a poleniza niste clone de Golden Tiger si Panama, doar din curiozitatea de a vedea ce hibrizi ies ;
- daca din semintele germinate obtin cel putin o femela si un mascul le voi pastra pentru refacerea stashului de seminte.

Cum semintele sunt destul de vechi si nu am nici un fel de as in maneca pentru a le stimula sa germineze, mai am de asteptat cateva zile pana voi stii cu ce intru in concurs. Daca nici una din cele 5 seminte nu germineaza voi concura cu o clona de Golden Tiger (pure sativa), cu precizarea ca nu voi putea termina o data cu voi, intrucat timpul minim de inflorire pentru acest strain este de 12 saptamani sub leduri (de obicei le tin 13-14 saptamani).

Nu imi este foarte clar ce conditii trebuie sa indeplineasca clona. Deocamdata le am in pahare de 400ml, umplute aproximativ 2/3 cu pamant, iar inaltimea clonei e de 10-12cm, dar o pot 'toaleta' dupa nevoie (acesta este de fapt si actualul stil de crescut, fiind conditionat de spatiul pe verticala).

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu stiu unde sa postez asta , dar am dat si eu drumul la treaba.

Am plantat o clona de Golden Tiger in ghiveciul final de 3L . Cum acest soi nu prea necesita nutrienti prima udare a fost doar cu apa. E posibil sa apara ceva arsuri la varfurile frunzelor mari din cauza pamantului refolosit. De indata ce da semne de crestere accelerata voi revigora si repopula solul cu un ceai de wormcastings si fertilizant organic lichid Agro Natura (5ml la litru de apa).

Clona statea de mult timp in paharul de 400ml, primind doar apa cat sa nu se usuce dar nici sa nu dezvolte tesuturi noi.

Dupa transplant s-a blegit un pic - in ciuda numelui fioros, acest soi se dovedeste a fi timid si sfios cand ii sunt atinse frunzele - dar isi va reveni rapid. Pentru asta am apelat la sistemul meu super rapid si eficient de control al luminozitatii si am plasat-o mai aproape de sursa de lumina (~15cm). Pana ieri statea la aproximativ 100cm de sursa de lumina.

Cam atat pentru moment. Boabele de SuperSkunk x Skunk#1 inca nu au germinat. Voi reveni cu un update cu foto atunci cand voi avea ce planta :biggrin:

narcox

Member
A mea a facut 2 săpt. Cred ca tot 3 săpt o tin si eu in veg.
Dacă pe site imi scria 8-9 week până la înflorire și eu o bag in a 3 a săpt in flower , nu e prea devreme nu? Aleg sa fac asta pentru că nu ma intereseaza atat de mult recolta pe cât ma intereseaza sa duc la capăt aceasta experienta foarte mișto.
Eu tin becurile la 10 cm acum si nu vad nici o urmă de arsura , nici macar cu lupa.
Vad in schimb in varful plantei este oarecum mov-albastrui , dar probabil este o caracteristică a soiului
Edit: am schimbat programul pe 18/6 (era 18/4)
În flower ce sa aleg intre 13/11 sau 12/12?

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Nu nu e devreme ! Le poți baga in flore si din sămânța ! Dacă zici ca nu te interesează așa mult recoltă! Dacă e indica 12/12 dacă e sativa e acel program cu 11/13 ! Dar dacă vrei să o bagi in floare bago treptat! Nu cum am făcut eu primul grow prin 2008 si m-am trezit cu hermafrodite! Si daca le scazi si programul câte o oră la 2-3 zile nici nu o să se mai lungească așa mult ca si cum le-ai da 12/12!

narcox

Member
Nu nu e devreme ! Le poți baga in flore si din sămânța ! Dacă zici ca nu te interesează așa mult recoltă! Dacă e indica 12/12 dacă e sativa e acel program cu 11/13 ! Dar dacă vrei să o bagi in floare bago treptat! Nu cum am făcut eu primul grow prin 2008 si m-am trezit cu hermafrodite! Si daca le scazi si programul câte o oră la 2-3 zile nici nu o să se mai lungească așa mult ca si cum le-ai da 12/12!

E 80 ind 20 sat. Merg pe 12 12 ?

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Da dar treci treptat nu dintr-o dată!! Azi scazi o oră de lumină la două Zile încă o oră până ajungi la 12/12 ! Dar poți trece si dintr-o data pe 12/12 dar dacă e o genetica predispusă să se hermafrodeasca ai să te trezești cu coiosi! Printre pi##e!

narcox

Member
Da dar treci treptat nu dintr-o dată!! Azi scazi o oră de lumină la două Zile încă o oră până ajungi la 12/12 ! Dar poți trece si dintr-o data pe 12/12 dar dacă e o genetica predispusă să se hermafrodeasca ai să te trezești cu coiosi! Printre pi##e!

Nu risc si trece treptat. Ms de sfat vasy. :wave: