As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together!
Join ICMag Discord here!
More details in this thread here: here.
Ogolnie tak z lotu ciezko zalatwic. Ja mialem farta bo po 3 tygodniach roboty przez posrednika szef zaproponowal mi kontrakt i teraz mam juz wyjebane 1800 na miesiac. Podziekowalem za wspolprace z tym "posrednikiem" (czyt. zlodzieje) tam mialem 8,26 brutto a teraz mam na lape ponad 10 Napierdalam w kombinezonie i masce z pistoletem maluje duze elementy maszyn rolniczych robota nie jest zla tasma wolno idzie wiec po kazdym zrobionym mam ponad 10minut zanim z piaskarki nastepny wyjdzie. Siadam i jaram w piatek z szefem jaralem w robocie i wlasnie po tym fakcie wiem ze jest to firma idealna Wogole z wiatrakami sie fajnie robi bo wiekszosc z nich prawie non stop jest w tym Better State Of Mind.. Nie gonia tak jak to w polsce jest. I uwielbiam slyszec " Take Your Time. You are Doing It To Fast..." I znowu siedze hyhy. Teraz bylem sobote i niedziele po 11h to ponad 300 wpadlo Dobra koniec bo od tej eufori az mnie ma rozjebac A jesli chodzi o strainy to nic sie nie zmienia tzn. BubbleGummer,Amnesia,Euforia,WW,BlackWidow,SSH,Jack Herrer moi faworyci. Pozdro Dobrzy Ludzie
ja zarejestrowalem sie w firmie Axell z siedziba w Tulburgu... dzwonili do mnie ze praca na tzw. flexa i ze prawdopodobnie w Pon mam byc w NL... ale do tej pory nie dzwonili z potwierdzeniem to siedze dalej na dupie.
wiem wiem ze posrednictwa pracy to dupa .... ale na poczatek trzeba od czegos zaczac zeby wyrobic nr sofi i zalatwic sobie konto bankowe i ogarnac troche jezyka i poszukac mieszkania i ewentualnej lepszej pracy
Dokładnie szklarnie są trochę chujowe bo duża temperatura. Już robiłem na szklarni i wiem co mówię. Za jakiś miesiąc ruszam na szparagi w okolice Venlo.
*Poe - my z kolegami tez planujemy na wózki wyjechać ale to jeszcze kawałek czasu bo kurs musimy sobie zrobić + szkoła cały czas, może na wakacje pojedziemy żeby trochę zarobić i odpocząć od stresów naszego prawa
Siemka, widzę, że wiele osób zastanawia się nad wyjazdem do Holki w ciemno
Sam rozważam taką decyzję i chyba będzię to misja do wykonania, w końcu sezon rusza. Jak myślicie, ile trzeba zabrać ze sobą kasy na pierwszy miesiąc życia, wliczając koszt jakiegoś taniego pokoju szamy, ogólnie lecąc po kosztach? Jakie miasto polecacie najbardziej. chciałem wyjechać przez biuro pośrednictwa pracy z PL, ale to nie ma sensu. Jak jest ktoś chętny do takiego wyjazdu to bez krępacji pisać Jeżeli macie jakieś pomocne uwagi/rady to będę wdzięczny za umieszczenie ich tutaj. Pozdrawiam.
Hmmmm Jesli chodzi o fundusze to nie wiem ile masz mozliwosc zabrac ale tak:
Miesiac Za Studio czyli kawalerke od 300 do 400 euro i juz nic Cie nie interesuje w tym sa wszystkie media. Zarcie na miesiac tak na wypasie 200 e i non stop jesz co chcesz Na poczatku mialem lipe bo za 50e musialem dwa tygodnie przezyc ale pozniej juz bylo na spokoju. Teraz 1500 mam. A Jak Moge doradzic to szukaj w okolicy rotka. tzn 20km od rotka jest massluis i maasdijk tam sa same firmy i domki pracownikow i wlascicieli WIEKSZOSC. i Roboty jest od chuja
ja dzis bylem czyli sobota i jutro to samo na 7 rano. Ale nie ma zle 300 jurkow za dwa dni roboty... 1200zl
Siema. Trochę z innej beczki. Wybieram się z kolegami w piątek do Amsterdamu na weekend. Ktoś chętny polecić jakieś miejsca warte zobaczenia, dobre coffiki, jakieś muzeum marihuany/narkotyków? Ew. jakby kto aktualnie przebywał i miał chęci to na jakiegoś blanta by się umówił. Jak coś to PM walić.
z poznania jest bezposrednie polaczenie pociagiem i wydaje mi sie ze to jest najlepsze wyjscie... jedzie chyba 12 godzin i mozna doplacic do wagonu sypialnianego. niestety nie znam ceny tych biletow jakbys sie cos dowiedzial daj znac, pozdro!