What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Praca w Holandii

B

BajCus

Siema sytuacja w rodzinie prawdopodobnie zmusi mnie do wyjazdu za granicę w poszukiwaniu pracy.

Myślałem nad krajami skandynawskimi ale póki co wolałbym pojechać do Holandii.

Z tego co wyczytałem najlepiej przyjechać na miejsce i dopiero tam szukać pracy, najlepiej w biurze pośrednictwa pracy.

Wszystko byłoby okej tylko pojawia się jeden problem. Co z mieszkaniem. Nie mam nikogo znajomego w Holandii i nie mam się gdzie zakotwiczyć. W takim razie pytanie do Was moi mili, jak najłatwiej znaleźć jakieś lokum. Abym mógł przyjechać i spokojnie szukać pracy. Pozdrawiam

klint

Active member
Veteran
@Bajcus nie zastanawiaj sie ! tylko robote sobie ogarnij i zobaczysz sam :) ja juz 14 miesiecy hyhy. edit. Pokoj masz za 250 - 300 juz na wypasie. i w tym jest ENECO woda,prod etc. wejdz na www.niedziela.nl i zobacz ogloszenia od chuja jest :) edit2 ;P Opcja jeszcze jest taka ze sa biura ktore zapewniaja mieszkanie i normalnie odciagaja Ci od solarisa. Tygodniowy pasek ile zarobiles. Sprawdzone biura z ktorych moi znajomi robili to TADIRO , WEST FLEX , Eurostar nie zrobia Cie w chuja reszta to oszusci mozesz trafic chujowo i bedziesz robil za grosze bo twoj posrednik czyli biuro zapierdoli wieksza polowe :) Robilem przez biuro i okradali mnie jawnie. Dalej robie w tej firmie w ktorej robilem przez biuro ale teraz juz bez posrednika ( kontrakt) :) i do polski juz nie wracam niestety :/ ale w polsce nie zarobie 2000 Euro :)

Chirurg

Member
http://jekanmewat.nl/
tutaj holenderskiego można się dobrze naumieć siedząc przed kompem

E: jak jest tu jakaś pani bez fagasa zainteresowana krajem to chętnie przywłaszczę ogarnę załatwię wyprawie pomogę i ugoszczę

Chwast

Active member
Witam wszystkich szukam pracy w NL na okres wakacyjny moglibyście mi polecić coś sprawdzonego ?
Peace

Bfc

Member
Jak panowie wyglada teraz praca w nl, a raczej jej znalezienie, wątek przeanalizowalem sporo razy, ale wszystko sie zmienia. Przegladam internet sporo w poszukiwaniu, ale wiele wymaga specjalistycznych papierów. Pracy szukam raczej na stale. Jakies informacje apropo polskiej agencji argo ?

cheapwine

Well-known member
Veteran
u mnie to samo, na wakacje jak cos ktos ma albo jedzie i ma ogarniete to moglbym sie zabrac ;) wiekowo nie najgorzej > 20 ... angielski komunikatywny.

Ergonomic

Member
Zbiór borówek na lipiec i sierpień. Z tego co wiem to nabór już zakończyli

Będzie zapierdol ostry, ale tyle kasy to bym w moim regionie przez pół roku nie zarobił

kmc21

Member
Chirurg, żeby się wydostać z polski to jest na prawdę tak banalny problem, że aż za banalny, ale żeby się jeszcze bardziej wjebać też nie jest trudno, wiem to po sobie. Chcesz się wyrwać z tej szarej rzeczywistośći, lecz licz się z tym, że Holandia teraz to nie jest już ta dawna "Holandia".... Ogólnie jebać uitzendbureau.

Chirurg

Member
kmc21 to siedz na bezrobociu albo zapierdalaj za 5,50 czy ile tam teraz macie
jak ktos chce to moge mu pomuc sie wydostac pokierowac co i jak ,ale nikomu nic nie podam na tacy rozum nie zadzwonie do ciebie tam do polski i nie poprosze cie czy moze bys nie chciał wyjechac do holi.
jak chcesz to to zrobisz jak nie chcesz to powodzenia
na chwile obecna jest od zajebia ogłoszen gdzie proponuja chaty i transport do nl

kmc21

Member
Chirurg a czy ja napisałem gdzieś, że jestem na bezrobociu lub zapierdalam za 5,50 w tym pojebanym kraju. Siedze na obczyźnie, tak jak Ty. Pozdro i nie spinaj się tak ;) peace

Tonny

Member
Ja od tygodnia jestem w Hol. w okolicach Leiden za kilka dni zaczynam pracę, może ktoś kiedyś będzie chciał wyskoczyć na piwo i blanta.
Pzdr :)

Ergonomic

Member
**uj, praca mi nie wypaliła. W holi deszcze więc zbiory i tak zawieszone- nie potrzebują tylu pracowników ilu potrzebowali, a ja zostałem na lodzie. Teraz muszę szukać jakiejś gówno-pracy za śmieszne pieniądze tutaj....

japierdole

kaczy

Active member
Veteran
Praca w Holandii jest zawsze pod tym adresem. DPD Best 20 km od eindhoven, zglaszamy sie do biura tempo Team w centrum Eindhoven zaraz 50 m od coffeshop The Pink czy Pink jakos tak pytajcie a znajdziecie. Wbija sie do biura najlepiej nie ziejąc oparami alkoholowymi i w dość schludnym stroju i wypala tekst w stylu "Is there a job for English Speaking people?" Jak znacie niemiecki to tez was tam wezmą bo to niemiecka firma. Mozna zarobic do 400€ na tydzien. Platne co do godziny zawsze na konto we wtorki. Takze poczatek tygodnia i juz mozna korzystac z wyplaty.

Z mieszkaniem to moze byc problem bo Holendrzy polakom nie chcą nic wynająć. No niestety wina naszych poprzednikow ktorzy za soba zostawili niezly syf. Mozna probowac u Turasow bo oni zadnym groszem nie pogardzą, ale trzeba uwazac na nieuczciwych, takze oczy dookola glowy jezeli z Turasami robicie biznesy. Najpierw sort potem kasa. Z marokanczykami to samo :D

Z fartem
kaczy :joint: