ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
Ce drive ai la led-uri? Poate poti pune led-uri mai bune. Adica aproape orice optiune e mai buna decat led-urile alea. Nu le am cu electronica, da' te ajuta el cineva.
Apropo, panoul ala n-o sa aiba 240W niciodata. Daca incerci sa il rulezi la 3W per led n-o sa iasa prea bine. ledurile alea se ruleaza in general sub 2W.
Deci, de cat is driverele?
Nu stiu ce amperi are sau altceva, calculul facut de mine a fost, daca iau 3 de 80 va fi 240, am 240w led deci este ok, avand in vedere ca e cam complicata treaba, cred ca am sa comand un led panel de pe ebay si am terminato cu bataia de cap legata de leduri.
pai oricum daca nu stii ce drivere ai luat nu poti stii ce leduri ar merge pe ele. cert e ca bine ca nu le-ai alimentat, ca cine stie ce specificatii are driverul ala de mancai praf de lentila de led cand le alimentai.
numa bune pentru 1 x cxb3590(36V) pe fiecare driver. TOTAL nepotrivite pentru ce voiai tu sa faci cu ele. Teoretic le poti folosi, dar va trebui sa faci mai multe siruri de leduri per driver ca sa iasa ceva utilizabil. Nu prea merita bataia de cap. Cu cxb-urile ar fi simplu. Dar nu stiu cat de in stare te simti tu, dupa ce ai patit pana acusi.
Daca le-ai probat si au mers, nu inseamna neaparat ca ar fi mers prea mult timp sau ca functionau corect. Orice led, chiar si folosit incorect, merge.. pana se arde. Tu de fapt ai avut noroc ca voltajul sursei a limitat puterea absorbita de leduri. Ai avut noroc ca ai ales driverul prost, ca sa zic asa.
Primadata am cumparat o sursa de 300w si cand am conectato la leduri a facut scurt si fum in toata camera, am dat multe kixuri, daca strangeam toti bani de pe experimentele facute cumparam un led panel de cel putin 600w plus ca am cumparat toata gama biobizz si am cumparat si bio vega si bio flores de la biocanna, astea 2 nici nu stiu dece le-am cumparat daca am zis sa merg pe biobizz
Cauta 941-CXB35900N0HCB30G , astea-s mai ieftine, sau 941-CXB35900N0UBD30H , mai scumpe dar castigi lumeni mai multi. Ai nevoie de cate unu pt fiecare sursa.
Dupa aia ai nevoie de cate un radiator la fiecare. Cauta Alpine 11 . Sunt destul de ieftine si de silentioase.
Apoi ai nevoie de un holder ca sa tina COB-ul pe radiator. Cauta " ideal 2303cr ".
Mai pui pasta termoconductoare intre COB si radiator. Gasesti la orice magazin IT, sau de unde cumperi radiatoarele.
Acu' bine ca nu mai dai bani pe surse. Gasesti de toate in Europa, sau poate chiar si RO. Tre sa-ti dau mura-n gura, ca aud apoi ca le-ai luat din SUA si-ai platit si vama la ele. La DIY vad ca ai talent si timp, spor la treaba.
PS. Incearca sa nu te curentezi... Si cand primesti COB-urile nu le atinge pe partea galbena, adica fii atent cu ele. Firele le pui plus la plus, minus la minus. Ma mai gandesc ce-ai mai putea gresi si editez. Si daca tot ai atat timp liber, ia si citeste forumu frate. Nu-i vine nimanui sa te ajute cand tu nu stii chestii elementare.
Multumesc pentru ajutor, voi comanda un led panel de 300 sau 400w sa nu mai imi bat capu sa le fac ca poate iara fac ceva gresit, si le arunc de tot ))
Daca iti iei panel, ia-ti unu bun, sau ia-ti led-uri de rezerva identice. Si letcon. Nu de alta, da' eu mi-am comandat o punga de LEDuri va sa am ce schimba la "panelurile" mele. Pana imi vin le pun in scurt pe cele care se ard, caci se ard, deoarece sunt puse direct pe un cablaj cu oleaca de cupru ca radiator direct din cablaj. Treaba chinezeasca. Un panel bun te va scuti de ... chestii.
In ceea ce priveste COBurile, e, au exagerat baietii, nu ai ce pati, alea se pun cate unul pe sursa, nu poti sa ai erori atat de mari. Bine, cu conditia sa ai mana de diy cat de cat. Si sa cumperi COBuri de 100W )
Acuma, sa soliciti sursa de 80W fix la 80W, e poker, dar asta este... Ale mele care le-am testat, de 100W, merg elegant la 75W, adica nu s-au incalzit exagerat.
Plus, daca intrebai din start, ti se explica cum sa pui led-urile alea fara sa se arda... Cat de cat.