What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

OUTDOOR - PYTANIA

Ghonox

Member
Butelki z dziurkami obowiązkowo, jeśli masz łatwy dostęp i chęci częstego odwiedzania miejsca. Tak, żeby przewietrzyć raz na 2 dni

Finger

Outdoor grower...
Veteran
rberciol nei wiem jaka u ciebie jest pogoda ale u mnei hebli lekko od wczoraj i non stop pada, wiec albo sie wstrzymaj albo poprzykrywaj na wszelki wypadek.

Wczoraj w nocy mnie oswiecilo, jako ze mam dosyc problemow z plantami na ten sezon to rozkminilem zeby oasis x lr i oasis x lr x shaman zapodac do doniczek 10 L a porozstawiac w krzonach. Co wy na to ? Nie zamala pojemnosc? Doniczki srednica 26 wysokosc 21 cm. W sumie pod folia w 6L planty nawet niezle rosly a ten strain do kolosow nie nalezy wiec korzenei powinny sie zmiescic :chin:

weedsmoker

Active member
siemka
Sadzil ktos z was roslinki na stromych wzniesieniach, spadek dosyc duzy , ziemia dobra, duzo pokrzyw jakis krzakow tylko boje sie ze panienki polamia sie jak bedzie wichura albo deszcz moze je wymyc jak bedzie splywal po stoku, co o tym sadzicie, poszukac jeszcze czegos lepszego? W sumie mam juz 2 spoty ale chcialbym jeszce cos znalezc po smutnych przezyciach z zeszlego sezonu
peace

bobinoon

Member
Jeśli zacznę kiełkować w najbliższym czasie nasiona (outdoor mix - nie wiem jakie strainy w nim są) to czy są jakieś szanse na to że będę miał jakieś zbiory ?

Plantator

Well-known member
Veteran
kiełkuj nie czekaj , wcale nie jest tak puźno, ja najpuźniej sadziłem w sierpniu sadzonki do gleby i też coś wyszło , durban nawet urósł 1,5 metra i dał sporo nasion , jak dasz je do dobrej ziemi to myślę że osiągniesz nawet dobry zbiór

DuncanXX

Member
Witam!
Chłopaki poradzcie mi. Od dwoch dni u mnie pada deszcze zero slonka , jak myslicie czy maroci dadza rade ? Nie bylo mnie na miejscowce juz od 1,5 tygodnia.. poradza sobie z taka pogoda czy musze popylać te 10 km na spota i zrobic szklarenke ??

Z góry dziękuje.Peace!

Nie życze Ci ale żebyś sie nei zdziwił jak marocow nie bedzie juz bo beda wpieprzone przez slimaki, zalezy tez jak duze one byly... Ja przychodze wczoraj na spota i z 8 szt z otwartej pestki zostaly 2 :( reszta wpieprzone, slimakol na taki deszcz jak ostatnio byl nawet nie pomaga, przykre ale prawdziwe..

V

vod

@Finger

Zrób to. Coś na pewno wyjdzie z tego. Problem z małą doniczką jest taki, że trzeba karmić i podlewać jak już podrosną i wypełnią doniczkę. Jakbyś zasadził późno (lipiec), to objętość 10l pewinna im wystarczyć.
Sporo ludzi tutaj na IC robi out w pojemnikach. Popatrz sobie na the thready.

@weedsmoker

Jeśli spot jest dobry i jedynym problemem jest spadek, to musisz go trochę przygotować. Zkontrować negatywny wpływ spadku :smoke:
A spot nachylony na południe to zajebista sprawa :smoke:
Sam mam na spadku, ale nie jakimś przesadnie stromym. Żeby ochronić się przed spływającym deszczem i nie martwić o wymycie proponuję zrobić taras tak ze dwa razy większy niż dziura którą kopiesz. Jak spadek duży to taras powinnien być większy. Jak masz pod ręką patyki i kłody he he i takie tam, to możesz elegancko bardzo stabilny taras trzasnąć.
Co do wiatru, to rozwiązaniem byłoby zmniejszenie wysokości krzaka - czyli FIM i LST :smoke:

Azzzzzz

Member
Veteran
Hej, mam pytanko, na oucie mam od tygodnia gdzies kilka matek ktore wczesniej rosly w boxie, na wielu lisciach, raczej tych starszych pokazuja sie zupelnie biale obszary ( plamy), po czasie te biale plamy staja sie sucha czescia liscia.
Mialem cos podobnego rok temu i z tego co pamietam wtedy to byla wina chyba wachan temperatury ( zbyt niskiej w nocy ), znacie jeszcze jakies inne powody robienia sie bialych plam na lisciach ??.

Pozdr :wave:

V

vod

Coś skasowało serię postów. wszystkie które dzisiaj napisałem :/

Więc jeszcze raz:

Te palmy to od słońca. Poparzenie. Musi się przyzwyczaić i jej przejdzie. Trzeba było ją stopniwo przyzwyczajać do światła słonecznego. Nowe liście które teraz urosną już nie będą miały tego objamu.

hodowca

Active member
Veteran
Azzzzz to moze byc kilka przyczyn....,najlepiej jakbys dał fotki
1.za kwasna gleba
2.niedobor potasu
3.niedobor magnezu

Jakiej ziemi uzywasz? Jezeli miales kupną to ph powinno byc ok.
sprawdz ph. jezeli jest za niskie sypnij garsc dolomitu i podlej tez dolomitem z wodą...
Co im podajesz? Jakies nawozy juz dostawaly? czy sa glodne?!

D

dEv-9

Moje okna sa na tej "hujowej stronie" niewiem czy to poludniowa czy polnocna... ale slonce jest od wschodu do 11-12 czy tyle wystarczy aby sadzonki sie nie powyciagaly za mocno czy lepiej montowac mini box z kompaktami? Pozdraiwam.

Cinnamon

Member
@dEv-9 jeżeli masz w tym czasie słońce to raczej okno południowo-wschodnie, bądź południowe - to już musisz z kompasem ogarnąć dokładniej ;). Siewki nie powinny się za bardzo wyciągać ale to już zależy jedynie od tego ile słońca będzie w ciągu dnia bezpośrednio padało na roślinki. W/w okna/parapety idealnie nadają się do ukorzeniania roślinek.

Peace iG... :kissass:

Azzzzzz

Member
Veteran
Dziekuje za odpowiedzi.

Vod: szczerze to watpie aby to bylo poparzenie od slonca, niegdy o tym nie slyszalem, pozatym rosly pod mocna lampa, wiec co najwyzej wchodzi w gre zmiana barwy swiatla. Nie wiem, ale watpie aby to od slonca bylo.

Hodowca:Ziemia jest dobra, oprocz tych plam nie ma innych objawow ktore by swiadczyly o nideoborach badz zlym ph. Mam nadzieje ze to ustapi, na nastepna wizyte wezme aparat i zdam relacje.

Dzieki chlopaki :wave:

V

vod

A ja nie wątpię. I słuszałem dość. Słońce w takie dni jak teraz były, smaży o wiele mocniej niż jakakolwiek lampa. Poza tym lampy nie dają UV.

quakemind

Member
Panowie jest taki problem,
kolega wysadził roślinki na swoim starym spocie, jednak okazalo sie ze jakies 300-400 metrów dalej jest pole przemysłówki. Co zrobic z takim fantem? są bezpieczne czy jednak przymusowe przesiedlenie? Jest tam 21 plantow femi wiec musza byc bezpieczne....
prosze o odpowiedz

C

Ca2

Kosić siejki! jeżeli pole jest niekontrolowanym poletkiem to wykarczujcie wszystkie przemysłówy...

Ja z innym pytaniem do Państwa.
Co na out...Sour Diesel czy White Rhino?

Latest posts

Latest posts