What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

OUTDOOR - PYTANIA

O

Ojciec

Siemka.

Widziałem że na pewnym forum , ktoś kiełkował około 20 maj i wcale nie była mała roślina miała gdzieś z 170 cm bankowo , do tego była raz podcięta i wyginana. Oczywiście w ogródku miał dobrą ziemie i co drugi dzień lał bio humst ( uprawa była na jego podwórku ). Co do ziemi , mógłbyś rozejrzeć się może gdzieś w okolicy jest lepsza gleba , i stamtąd ją przenieść oraz przygotować do uprawy , jeśli ta jest piaszczysta i nie nadaje sie.

Pozdrawiam.

Tommekk18

Member
cannabis sativa :
czlowieku ja w tamtym roku sadzilem w 2 tyg czerwca i nie narzekalem na wielkosc rosli i zbiorow
chociaz zawsze moglyby byc wieksze :joint:

Mariko

Member
To ja rok temu posadzilem nasionko samosieji, tak dla smiechu, wykielkowala na poczatku czerwca, a wzrostu miala kolo 180cm, musialem przyciac glowny szczyt bo bylo widac z ulicy. Dawalem tylko biohumus co jakies 3 dni-4 dni i to tez nie zawsze.
Dopiero dzis poszly na wate passiony i gratisy. Ja sie nie spiesze i tak zbiory beda duze, a to czy bede mial 50g z rosliny czy 110g to dla mnie roznicy nie robi i tak bede mial tego za duzo ;)

g1enek

Member
mada faka

zaczalem kielkowac kilka "lr mix " ( by P ) i cholera zadna pestka nie chce kielkowac, po jakichs 36godzinach na wacikach, wrzucilem je do pudeleczka z woda, mija jakas 20godzina i nadal nic nie wykielkowalo. Moge juz do konca trzymac w zbiorniczku ? Czy przeniesc na wate ? eh kurna nie mam bardzo glowy bo matura w tym roku :p

O

Ojciec

g1enek czytałem że niektórzy lekko nadgryzają nasionka , tak żeby tylko pękło w miejscu gdzie powinno się odtworzyć. Sposób może dla ryzykantów ale warto sprawdzić :) ponoć i im wychodziły kiełki. Mówiąc o twardych nasionach LR.

Albo trzymaj w tych zbiorniczkach , HC tak pisał w swoim temacie że wrzucał do szklanki z wodą aż do wykiełkowania.

Last edited:
Ja nadryzalem nasionka lr i lr#2 i kiełkowalność prawie 100% Tylko delikanie nadgryzaj i z wyczuciem bo szkoda niczyć nasionka.

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Ja tam wole precrush robic w paluchach. Dziki niemu dosc szybko skielkowaly mi oasis x lr.Dla porownania te ktore mialy precrush juz wystawily peryskop nad ziemie a te bez pre jeszcze nei maja kielkow.

G

Guest

g1enek, trzeba było zostawić na wacikach bo z wacików do szklanki to nie ma sensu. Ja bym dał im 25 stopni, mokry materiał typu waciki dookoła ich i zamknięte w czymś utrzymującym wilgoć i ciemność.

Jak nadgryzać czy naciskać, to pamiętajcie, że z tej bardziej ostrej, czubatej strony.

A bezpośrednio w wodzie najlepiej kiełkują świeże i zdrowe nasiona.

Heyah

G

Guest

nie wiem co to precrush, ale co do nadgryzania nacinania nasionek, dostalem od jamesa bonda skalpel mega ostry, naciete w tym miejscu gdzie zawsze wychodzi kielek i elegancko wyszedl :D mysle ze nie ma sie co bac, stestuj na jednym nasionku i zobacz czy dziala :wave:

Finger

Outdoor grower...
Veteran
GanJah said:
A czy mozna zrobic taki precrush na nasionkach, ktore juz leza mokre kilka dni i nic?

Mozna, ja jak pestka nie puszcza kla wiecej jak 2-2,5 dnia to robie pre i wszystko gra i śpiewa :smile:

S

sweet-dreams

g1enek olej system wrzuc do ziemi podlej i ciepliwie poczekaj i tez wykielkują

rastaman

Member
Witam

Pewnie to pytanie pojawiło sie X razy ale nie mam w tej chwili czasu na przeglądanie tego threadu, a sprawa jest pilna (jutro o 9.00 jade przygotować 35 dołków). Mianowicie chodzi o to jak dawkować azofoske - na opakowaniu pisze: 9kg na 100 m2. Jaka objetosc bedzie potrzebna na dolek 25L ? najlepiej podajcie w litrach, ewentualnie w garsciach choc to malo precyzyjne.

Proszę o szybką odpowiedz PILNE!

Pozdro :rasta:

Last edited:
G

Guest

Ty, Rastaman, tylko nie jedź tam gdzie ja jutro jadę :D Fajny z Ciebie gość ale moich pól na 2 growerów albo i trzech podzielić się nie da :D
A Azofoski za dużo nie syp. Zwłaszcza jeśli od razu chcesz coś sadzić. Naprawdę nieduża garść na te 25 litrów. Jak rośliny powiedzą że chcą więcej to im rozpuszczonej w wodzie później jeszcze dodasz.

Last edited:
siema
nastepny problem, 2 dniowe rosliny bardzo mi sie wyciagniely, staly na parapecie a teraz dalem je na swierze powietrze. da sie cos zrobic aby wrocily do normalnej formy?
pozdro

Cinnamon

Member
@cannabis sativa jak będziesz przesadzał je do ziemie to po prostu nadmiar łodygi zakopiesz, wyrosną sobie z niej korzenie i będzie dobrze ;).

Peace iG... :kissass:

V

Varg

Siema,
Co sadzicie panowie o szansie przezycia kielkow, ktore za dlugo posiedzialy na chusteczkach, zrzucily calkowicie "skorupke" i jest po prostu dlugi, zdrowy korzen zakonczony zoltymi malymi listkami :D Wrzuciłem to do ziemi i zastanawiam się jaka jest szansa, że takie kiełki przeżyją?

pozdro

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Panowie stwierdzilem dzisiaj ze czekam do Zimnej Zośki, w tamtym roku jakos przed 15 maja poszły przymrozki i szlag trafil wisniei jablka. pozatym "..Sikorki pitolo wiec zimno bydzie.."

Giet

Member
Znacie jakieś dobre nawozy w granulkach czy coś w tym rodzaju którymi podsypuje sie rośline tylko pare razy w roku? będe bywał na miejscówkach dość żadko i potzebuje czegoś długo uwalniającego sie w glebie i sprawdzonego

Latest posts

Latest posts