B
BajCus
jak dla mnie to tabela o ile % spada wydajność żarówki w zależności od czasu użytkowania
e:
worko doniczki to nie chodzi o to?
Warto dodać obornika granulowanego np. firmy BIOPON, bardzo dobrze się rozkłada i ma dobry skład. Duża ilość próchnicy się tworzy, polecam szczególnie jak stosuje się ziemię z poprzedniego roku.pozwolisz, że odpiszę Ci tutaj.
zdjęcie przedstawia produkt z rośłiny z donicy 35l na moim bagnie. rośliny porosły malutkie, mam zbyt wysokie ph bagnistej wody które podlewam, gdy się połapałem było już za późno na ratunek. produktu mało ale pierwsza klasa - donice koksuje nawozami canna terra flores i pk 13/14.
spoty z roślinami bezpośrednio w ziemi nie koksuje drogimi nawozami. praktycznie ich nie podlewam w późniejszych fazach. przygotowuje ziemie przed sezonem z dolomitem i azofoską - to im w zupełności wystarcza na cały długi weg,
początkiem lipca polecam podsypać siarczanem potasu i superfosfat
i rosną potwory 2-3m
jeśli się uda to w następnym sezonie do przygotowania gleby chciałbym dodać słomę...
Tylko to nie jest typowy nawóz na kwitnienie, jak napisałem o tym który znalazłem. Superfosfat występuje w kilku postaciach prosty, potrójny itd. - różni się skład, nie wiem o który mogło chodzić ZM. Mogłeś to wywniskować z mojego posta jakbyś się wczytał.Jeżeli chodiz o włókno kokosowe to najlepszym rozwiazaniem bedzie kupienie kostki (ok 5kg) ktora po nasączeniu rozrasta sie do 80L.
Zielonamasa napisał przeciez ze superfosfat oraz siarczan potasu dodaje do gleby zalewając na poczatku kwitnienia.
Chyba polece na kilku spotach na takiej mieszance, nie jest droga a zarazem skuteczna
Na początku sierpnia by się zrewegowała (...) niezłą opcją by było (o ile pogoda pozwoli) wysadzić go np. w szklarni na przełomie marca/poczatek kwietnia (oczywiście po wcześniejszym zakwitnięciu lub tylko podwegowaniu w boxie), wtedy by dalej kwitł. Warno popróbować