Daj sobie siana z tą folią. Nie widzę żadnego sensu.mam w planach obic boki dolka folia aby korzenie wsysaly jak najwiecej skladnikow odzywczych dno zas zostawic aby mialy gdzie wedrowac. Czy bedzie to dobry pomysl ?
Siema. Lepiej Ci?A przywitać się nie łaska? https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=34915&page=46
1. Mówi się, że nawozy od HESI ciężko przedawkować. Ja sam je używam i wcale tak nie twierdzę. Każda roślina powinna różnie reagować. Ja staram się nie lać powyżej normy.
Ale po co chcesz podawać więcej niż nakazuje producent? Zwiększ troszkę dawkę i obserwuj planty.
2. Chawstu już Ci dziś odpowiedział na to pytanie. 3 litry będą spoko.
3. http://www.youtube.com/watch?v=eFeb...=2038l2882l0l2946l7l7l0l1l1l0l193l615l0.4l4l0
Sprawdź jeszcze u wujka: 'fimming v topping'
1. A czytać ze zrozumieniem nie łaska?
Dzieki za odpowiedz, widze ze nie zrozumiales mojego problemu: chodzilo o to, ze dla jednego topping to jest fim a innego fim to jest topping i o to sie rozchodzilo, co jest czym.
Zaznaczyłem ci, żebyś znowu nie przeoczył
generalnie jak popatrzysz na obrazek i kiedykolwiek widziałeś stożek wzrostu to będziesz wiedział, że aby zrobić poprawny FIM(do 8 głównych szczytów) trzeba grzebać się w tych najmłodszych, najdelikatniejszych listkach, żeby odciąć sam stożek wzrostu. Można przy tym dużo spierdolić bo taka młodziutka łodyga łamie się pod najmniejszym naporem
Jak robisz topping(2 szczyty) to wystarczy, że upierniczysz tyle ile sięgasz zostawiając najwyższe piętro liści- żeby to spieprzyć trzeba być już debilem(na swojej pierwszej roślince wykonałem topping poprawnie mając do dyspozycji tylko obrazek z h.com)
No dobrze, tylko kolega napisal tak: trzeba grzebać się w tych najmłodszych, najdelikatniejszych listkach, żeby odciąć sam stożek wzrostu.chłopie czy ty myslisz ze jezli ktos ci tu napisze to odrazu wszystko zrozumiesz ? sam musisz do tego dojsc, obrazek przedstawia ci to duzo dokladniej niz jakiekolwiek slowa, musisz zrobic to jak najdrobniejszym narzedziem jalepiej zylteka. kazdy milimetr moze przewazyc o efekcie
Myślę że przy ok 5 piętrach można bez problemu robic to chyba ze chcesz sprawdzac jeszcze innaczej to mozna zaczac juz od 3 pieter (ja czesto od 3 zaczynalem topping ). Wiadome tez jest ze im wieksza roslina tym wieksze bd mial te odrosty wiec co za tym idzie prosciej jest to zrobic. Pozdro
PRZEZ jezioro często organizowane są spływy wypływającą stamtąd rzeką, kajaczek własny posiadam więc wmieszam się po prostu w tłum kajakowiczów, którzy na wyspach się nie zatrzymują. Wieś jest tylko z jednej strony jeziora i nie ma problemu z podpłynięciem na wyspę z drugiej strony. A myślę, że jeśli odpowiednia rozplanować nawożenie przed sadzeniem, sadzenie i brak niedoborów wody(bo przecież to wyspa) to myślę, że częściej niż raz na 3-4 tygodnie mnie tam nie będzie. Tym bardziej, że bywałem tam nie raz i mieszkańcy wsi wiedzą, że lubię popływać sobie kajaczkiem dla sportutwoje dostawaniie sie na ta wyepke tak aby nikt przypadkiem nie widizal jak czesto tam podplywasz