What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

OUTDOOR - PYTANIA

WujekDobraRada

New member
nie słyszałem żeby passion nie dał kiedyś rady dojść pod polskim niebem, ale out to nie moja dziedzina także moge się mylić.

Varg said:
łysy łysy -> twierdzisz więc, że wszystkie odmiany zaczynaja kwitnac dopiero 23 IX ?? Jak jest z Passionem#1? To mój pierwszy sezon i chcialbym żeby ktoś naświetlił mi nieco temat. Pozdro.

Co do 1000 gr/plant to nawet o tym nie marzę.

[Edit]
Tak myślę, skoro producent podał że gotowa na początku października, to myślę sobie że po prostu nie może zacząć kwitnąć pod koniec września :)
Ale poczekajmy na więcej wypowiedzi.

Nie, nie twierdze ze wszystkie odmiany zaczynaja kwitnac 23IX ale jest cala masa odmian które zaczynaja kwitnac wczesniej(ES,P#1,Maroc) i przez to moga miec duza przewage nad takim Big Bangiem ktory jesli by zakwitl dopiero w polowie wrzesnia powiedzmy, to takiego Maroca bedziesz juz zbieral. A to co podaje producent to jest wziete chyba z kosmosu... kazdy producent bez wzgledu czy sprzedaje nasionka czy bielizne damska bedzie zachwalał swój produkt bo zalezy mu na tym aby produkt schodzil a nie zalegal na polkach czy w magazynach.. nie radze ufac opiniom producentow tylko brac pod uwage opinie uzytkownikow forum bo to oni przeciez "testuja" poszczegolne odmiany. Ten out rowniez bedzie dla mnie pierwszym tylko ze ja postanowilem zainwestowac w odmiany ktore dochodza u nas na 99%, wyjatkiem sa 3szt WW ktore dostalem w gratisie wiec tez je wysadze, ale nie spodziewam sie po niech pelnego dojscia... pozdro

.:SM:.

New member
Feel Fine said:
Powinien dać rade późno zakwitnie (koniec sierpnia) ziory raczej w okolicy pierwszych przymrozków .. pod tunelem napewno da rade :)

Peace
uprawiales? watpie, gadasz glupoty i nie wprowadzaj go w blad. juz 3 lata mam do czynienia z ta odmiana i zawsze dochodzi.
pzdr

Feel Fine

Member
Po to jest własnie forum .... ! dosciadczenia na oucie mam mało tylko tyle co od znajomych co sadza wiecej niz Ty więc bez urazy ale tylko tak słyszałem. Z góry przepraszam za wprowadzanie w błąd.

peace

V

vod

Dzień przesilenia jesiennego nie ma nic do rzeczy w kwestii kwitnienia. Większość odmian zaczyna kwitnąć wcześniej, a nawet znacznie wcześniej. Każda odmiana inaczej, ale 12/12 nie ma nic do rzeczy na outcie. Moja WW zaczęła kwitnąć w pierwszych dniach lipca. Jak dzień się staje coraz krótszy, rośliny zaczynają kwitnąć. Każda w swoim zakodowanym czasie.

Last edited:

yyyoopp

Member
Po to jest własnie forum .... ! dosciadczenia na oucie mam mało tylko tyle co od znajomych co sadza wiecej niz Ty więc bez urazy ale tylko tak słyszałem. Z góry przepraszam za wprowadzanie w błąd
Chyba powaznie powinieneś się zastanowić czy słuchać ich rad. Bo jak na moje ucho to oni nic nie sadzą

Last edited:
vod said:
Dzień przesilenia letniego nie ma nic do rzeczy w kwestii kwitnienia. Większość odmian zaczyna kwitnąć wcześniej, a nawet znacznie wcześniej. Każda odmiana inaczej, ale 12/12 nie ma nic do rzeczy na outcie. Moja WW zaczęła kwitnąć w pierwszych dniach lipca. Jak dzień się staje coraz krótszy, rośliny zaczynają kwitnąć. Każda w swoim zakodowanym czasie.

Vod mowa była o przesileniu jesiennym czyli zrownania dnia z noca, a nie o przesileniu letnim czyli najdluzszym dniu w roku :) Odnosnie tego kwitnienia to masz napewno duzo racji, ale to co powiedzialem to było czysto hipotetyczna sytuacja.. bo jeśli ten Big Bang nie zacznie w pore kwitnać to nie ma sie co ludzic ze dojdzie.
pozdrawiam

V

Varg

Skoro mam już tego Big Banga to sprawdzimy jak poradzi sobie na out :)
Nie omieszkam zdać relacji na forum.

Pozdro

lovik

Member
Elo ludki mam problem mysle że mi pomożecie otóż na mojej miescówce są dziki ,sarny a u mnie w sklepach nie moge nic znaleźć na zwierzynę żadnych preparatów podajcie nazwy jakiś albo najlepiej link do sklepu internetrowego wczoraj cale 2 godziny szukałem i nic :/ licze na waszą pomoc

lovik

Member
elo znacie jakieś środki na dziki i sarny chodzi mo o środki chemiczne gdzie można kupić w sklepach u mnie w regionie nigdzie nie ma moze znacie nazwy albo jeszcez lepiej jak zapodacie link do sklepu internetowego wczoraj szukalem i nic

V

vod

Vod mowa była o przesileniu jesiennym czyli zrownania dnia z noca, a nie o przesileniu letnim czyli najdluzszym dniu w roku :) Odnosnie tego kwitnienia to masz napewno duzo racji, ale to co powiedzialem to było czysto hipotetyczna sytuacja.. bo jeśli ten Big Bang nie zacznie w pore kwitnać to nie ma sie co ludzic ze dojdzie.

Mi tez chodzilo o jesienne zrownanie dnia z noca. Juz poprawilem.
Czysto hipotetycznie masz racje: jak zacznie pozno kwitnac i kwitnie dlugo to nie dojdzie. Oczywista sprawa. Tylko, ze niby czemu mialby tak pozno zakwitac? Ten big bang to nie jest zadna rownikowa sativa.

Last edited:

Yarcio

Member
GRaSs :D nie ma to jak poczucie humoru :D

To Haze, moze nawet nie zakwitnie w PL a jk juz to w pazdzierniku, kiedy Maroc bedziesz palil i to curringowanego :D

Yarcio

Member
Nie ma to jak sobie humorek poprawic :D
To Haze, nie ma ch*ja, zeby doszla, zakwitnie (!) w pazdzierniku jesli nie pozniej, kiedy to Maroc bedzie juz po curringu :D

Pytanie do outdoorowcow :p Jak myslicie czy azofoska (wg zalecen producenta) + 1 krowia kupa na jeden dolek jest dobrym rozwiazaniem zamiast ziemi "kupnej" ??bo wychodzi taniej ale nie wiem czy np nie bedzie w tej ziemi za duzo azotu?? Jesli Ktos mial takie doswiadczenia to prosze o podzielenie sie wnioskami :)

GRaSs

Member
niechciało mi sie czytac o tym ile czasu kwitnie. nie ma czasu zabiegany jestem :) i tak stawiam na masówke LR#2 i do tego po 3 maroc,HH i moze PP. niechce mi sie czekac no 2 nie mam duzo czasu zeby dopilnowac, 3 to brak spotów(głownie przez licznych zlodzieji, ktorzy przeszukaja kazdy cent zeby znalesc cos marii) .. dzieki za odp. :D pozdro

G

Guest

GRaSs said:
niechciało mi sie czytac o tym ile czasu kwitnie. nie ma czasu zabiegany jestem ...
A Ty, GRaSs myślisz, że nam się chce myśleć nad Twoimi durnymi pytaniami? Jak czegoś znaleźć nie możesz to wtedy pytaj a nie syf robisz... A jak leń jesteś to odpuść sobie uprawę. :spank:

Tzn ja też leń jestem ale trochę inaczej :D

tomato

Member
Veteran
łysy_łysy said:
Pytanie do outdoorowcow :p Jak myslicie czy azofoska (wg zalecen producenta) + 1 krowia kupa na jeden dolek jest dobrym rozwiazaniem zamiast ziemi "kupnej" ??bo wychodzi taniej ale nie wiem czy np nie bedzie w tej ziemi za duzo azotu?? Jesli Ktos mial takie doswiadczenia to prosze o podzielenie sie wnioskami :)
mysle ze bedzie zajebiscie..ja jechalem bez kupy, i bylo calkiem niezle. daruj sobie kupowanie ziemi, szkoda kasy i zdrowia zeby to zatachac na miejsce..lepiej juz dokupic pare pestek za rownowartosc tej ziemi hehe
pamietajcie ze konopie to zwykle chwasty, poradza sobie w ekstremalnych warunkach, wiec nie ma sensu tak je rozpieszczac ..
pzdr :rasta:

Last edited:

CIECIU

Member
dochodzi coś w Polszy na out z Green House'a ? no i czy ktos ma zdanie na temat hemcy-sklepa ? z góry THcX za odpowiedzi ogrodników

Latest posts

Latest posts