Siema
Powiedzcie mi bo nigdy nie sadziłem regularnych sionek i jakie jest zróżnicowanie między męskie a żeńskie tzn: np: ile wyjdzie panienek ze 100 nasionek?
Nic nie muszą. Mogą być wykiełkowane, mogą nie. 2 lata temu zrobiłem test. Wrzucałem prosto do ziemi wykiełkowane i nie. Wychodziły z ziemi podobnie. Ważne jest, żeby wrzucić nienaturalnie głęboko.Co ty chcesz nie wykiełkowane pestki do ziemi wsadzac?
Muszą być białe kiełki i dobrze żeby byly w miare wykształcone a nie 5 mm.
Dadzą radę, mi też się nie chce. Pytanie ile masz nasion. Jeżeli masz dużo i możesz sobie na to pozwolić to jazda. Nawet w połowie kwietnia da rade. Fajnie to opisał kov w swoim growlogu tu macie linka :A czy jak pod koniec kwietnia dam nasionka odrazu do ziemi to dadzą rade bo nie bardzo chce mi się latać na spot z sadzonkami ?? i bym przykrył wtedy folią szklarniową tem gdzie bym wsadził nasionka
ooo! To nie wiedziałem że niewykiełkowane pechy mozna dawac bezpośrednio do ziemi
Takie zabiegi stosuje się przed zimą ale jeśli zrobisz to na dniach jak tylko odmarznie gleba i będziesz sadził w końcówce kwietnia powinno być ok.