What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

OUTDOOR 2017

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Ceaiuri se pot face dar durează si asta ceva timp. Eu cred ca socul de la schimbare a cauzat asta. Ar trebui să își revină dupa o saptamana.
Totusi, in caz extrem, ce putem face?

Excremente de iepure. Astea nu au nevoie să fie compostate. Le pui in apa pt cateva ore si gata ai un ceai bun pt plante. Mai mult de o lingura la 2 litri nu as risca.

La fel cu excremente de râme - vermicompost. Super bio. Dacă găsesti.

iceiceice

Member
Biogrow de la biobizz nu are destul N.Am folosit si eu anu trecut si au fost cam palide fetele.Anu asta am trecut pe compost.Incearca cu zat de cafea,numa trebe uscat inainte, sau cu un ceai de urzica daca ti-e la indemana.Eu arunc zat de cafea deobicei pe unde merg catre spot ca sa nu fac carare.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Nu mai sfatui lumea sa puna gainat si resturi organice necompostate in sol ca se impute treaba. Daca alea is bune nu inseamna ca le bagi in sol, trebuie facut compost. Altfel solul le compoateaza in cel mai bun caz foarte incet, si fermenteaza inainte sa apuce sa fie compostate. Asta inseamna miros aiurea si ph dereglat. Nimic de bine..

Mai ales treaba cu pHul. Te trezesti ca te intrebi: de ce am io carenta de fier? Ma rog, nu tu...
Eu as lua ceva de pe piata, eventual declarat organic: Natura (testat), Bioflor (netestat), sau de la Flora... nu mai stiu care, ceva pentru rosii, daca nu vrei organic... Ai si NPKul pe spate.

Cashroll

Member
Da imi cer mii de scuze ca am uitat sa mentionez faptul ca din resturi se face ceai de compost / compost tea.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Din resturi se face compost, ca daca faci ceai cu ele o sa miroasa ca atunci cand trece masina de gunoi vara pe strada.. parfum adevarat.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dar ce facem cu phul nepotrivit si sporii de mucegaiuri ce apar? Serios acusi, da si tu sfaturi pe domenii studiate si care au fost foloaite si au mers, nu aberatii scoase din fundul mintii.

Cashroll

Member
Ideea e ca daca ne gandim logic, daca ne jucam cu PH-ul din tea este posibil sa omoram anumite colonii de bacterii, microbi, fungi care sunt benefice pentru plante si ar contribui la vigoarea si rezitenta lor, poate sa ajutam PH-ul apei inainte de a folosi-o la compost, majoritatea nu ajusteaza niciun fel PH-ul tea-ului, adica atata timp cat pastram totul natural si nu dam nutrenti lichizi sintetici si etc viata microbiana va balansa totul, ca planta oricum o sa-si traga nutrietii de care are nevoie si PH-ul va fluctua in sus si in jos dand voie anumitor tipuri de nutrienti sa fie folositi la anumite nivele iar viata microbiana va balansa solul la ph-ul corespunzator unde e abosrbtia cea mai buna pentru nutrietnii specifici, atat timp cat e apa buna (fara clorina si cloramina) nu avem de ce sa ne facem griji pentru asa ceva, plus ca multe studii spun inclusiv de la NASA facute pe mai multe tipuri de substraturi ca daca hranim plante la un ph de 4.5 vs un ph de 5.8 nu are niciun fel de efect fie el negativ sau pozitiv asupra cresterii plantelor, plus tin minte de la bunicamea cum crestea rosii si fel de fel de fructe, cum dadea compost fara niciun fel de stres, mai stia bunica de ph si de plm, ieseau niste rosii si niste fructe de mama mama... daca suntem atat de freaks si etc si meticulosi cu valori si etc pai nu mai facem nimic, e o planta da-o drq nu e rocket science... nu vreau sa fac pe desteptul si atotstiutorul, dar imi place sa citesc mult si sa aprofundez si sa caut cat mai multe surse si viziunea acestora despre anumite teme, oricum asta e doar parerea mea si e subiectiva.

Last edited:

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
eu sunt de aceeasi parere. daca stam sa analizam prea mult nu mai facem nimic. si da, e o planta si e una destul de rezistenta. am vazut overfert, diferente de ph si armate de insecte ce au atacat plante... si tot au supravietuit. de cele mai multe ori informatiile sunt pt conditii ideale... cam rar intalnite in natura si dificil de mentinut in dulap.

la mine bunicu composta: paie, balegar, excremente - da si eu am ramas masca la partea asta dar se pare ca daca atinge temperaturile necesare e ok. Dupa 2 ani il folosea fara probleme. probabil si bunica ta facea la fel. folosea compost si nu gunoi/balegar necompostat

Cashroll

Member
Din cate imi aduc aminte, facea in felul urmator, cum sunt butoaiele alea mari de varza, punea tot felul de resturi si lasa 2-3 ani la macerat, si apoi folosea, fara sa mai tina cont de PH de etc etc etc, si facea minuni, ah si vis a vis de watercuring, tin minte cand recolta canepa industriala, o lua o facea buchete mari, si se ducea la un lac din apropiere si o baga in lac, nu bag mana in foc 100% sa zic ca era watercuring procedeul ei sau ce facea acolo, dar si acum imi aduc aminte cum se baga pana la brau in apa si iesea plina de lipitori pe maini si pe picioare...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Din cate imi aduc aminte, facea in felul urmator, cum sunt butoaiele alea mari de varza, punea tot felul de resturi si lasa 2-3 ani la macerat, si apoi folosea, fara sa mai tina cont de PH de etc etc etc, si facea minuni, ah si vis a vis de watercuring, tin minte cand recolta canepa industriala, o lua o facea buchete mari, si se ducea la un lac din apropiere si o baga in lac, nu bag mana in foc 100% sa zic ca era watercuring procedeul ei sau ce facea acolo, dar si acum imi aduc aminte cum se baga pana la brau in apa si iesea plina de lipitori pe maini si pe picioare...

Auzi ma jtm, pana si bunica lui cashroll facea watercuring. :muahaha:
Ii zice topire man. Nu are treaba cu watercuringul pentru ca nici canepa nu era pentru mancat ori fumat.
Si, cum zicea si gantz, si eu banuiam ca bunica ta composta balegarul, si vad ca stiai asta, ma intreb de ce cand dai sfaturi spui ca diversele resturi se folosesc necompostate. Zici ca citesti mult, dar asta nu cred ca ai citit pe undeva.

Cashroll

Member
Tocmai ca de asta am zis ca nu sunt sigur de ce facea asta am zis ca daca implica apa, o baga ca s-o trateze cumva, ms ca m-ai lamurit ceea ce facea defapt o sa ma interesez mai mult despre procedeul asta, asa pentru mine sa acumiulez cat mai multa info. Iar la partea cu nutrientii naturali am zis apoi ca imi cer mii de scuze ca am uitat sa mentionez fapul ca din resturi se face compost, eh imi pare rau inca o data ca n-am fost destul de explicit.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Vezi ca e un documentar bun pe youtube despre prelucrarea canepii la romani daca te intereseaza.

Cashroll

Member
Ok mersi mult, o sa ma interesez cand ajung acasa, ca acum sunt la serviciu si nu am timp sa stau sa caut, imi zboara mintea doar la fetitele ce le-am pus la germinat, se fac 24 de ore de cand le-am pus, dar trece greu rau... ma rog sa-mi dea si mie sa fac si eu ceva...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu te mai agita ca daca te agiti prea mult le poti omora cu prea multa dragoste.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
in primi mei ani am pus 10 seminte la germinat si am uitat de ele cam o saptamana. am gasit codite luuuungi si sanatoase :D. E clar ca semintele pot germina singure daca au conditiile corespunzatoare. Asa ca CHILL :smoke:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Rasar. Eu gaseam mereu prin casa in ghivece rasarite plante. Si in locuri foarte departate de cele unde rulam. Cum au ajuns acolo, nu am idee, dar am gasit si una inflorita micuta cu un bud de 2 grame pe ea. Deci planta se descurca singura fara probleme. De altfel cele mai sanatoase plante le-am avut dupa ce am inceput sa le vizitez mai rar, la 2-4 saptamani. Outdoor la fel, plantate bine in o zona umeda se descurca fara nici o interventie. Doar cu apa se pot scoate sute de grame pe planta cu genetica potrivita.

V1natoru

New member
11 zile de cand este scoasa afara
Ce spuneti este ok ?
I am dat biobizz fish mix si normal si foliar
2 ml la litru de apa :)

Attachments

• 20170623_194021.jpg
    20170623_194021.jpg
    119.6 KB · Views: 34