sa inteleg ca azi pui de o mancare de melci?
foarte frumoase plantele, ce varsta au?
La unul din primele mele out-uri am sapat o groapa de 1m/1m, recomandata de un articol citit pe undeva.Daca tot e fierul cald, imi permit sa il mai bat un pic : cat de adanc ati constatat ca ajung radacinile plantelor de afara ? Eu pe toate am reusit sa le scot tragand de ele.... Raspunsul la intrebarea asta ne-ar putea spune cat de adanc ar trebui pus in pamant polimer (din pampersi) pentru retinerea apei. Si daca radacinile nu se duc prea adanc, atunci nu ar fi mai recomandat ca pe tot fundul gropii sa punem o folie de plastic pentru a colecta cat mai multa apa atunci cand ploua si sa nu o lase sa se duca mai adanc in pamant ? ...
Cu Rudy-n curte, nu ti-e frica de polen?
Mie mi-ar fi. Dar poate ca-s eu prea fricos?
cred ca se gandea ca il cari la plantele indoor mai usor, fiind asa aproape. sau na, il cara vantul, incet, incet.
later edit:
btw piramidon, ai sapat mult pentru monstrul ala, sau asa mi se pare, am avut monstrisori mai mari de atat, iar radacina lor incapea indesata intr-o galeata. iar din ce am observat si la alti groweri ce cresc in aceleasi conditii ca si noi, peste 40 grade lat. N, daca dai nutrienti si apa, planta va creste o radacina compacta, dar foarte ramificata, concentrandu-se pe coronament.
poate extinderea radacinii s-a produs tocmai pentru ca planta nu avea tot ce ii trebuie la indemana. dar cum zici ca pregateai gropile din timp cu materie organica, nu s-ar explica, poate ceva legat de ph? sau poate prea mult rumegus si prea putin azot?
sa nu crezi ca aberez, daca se legalizeaza vreodata te invit sa iti arat o planta cum spui tu, intr-o galeata. (ba chiar o crestem impreuna, daca vrei)
si ca sa inchei, eu unul, daca as sapa un metru cub, m-as astepta la 10 kile de pe planta aia, numai ca sa merite sapatul..
sa inteleg ca e tarziu sa ma apuc de outdoor prin iunie?
De ce nu le-ai facut niste training, oare a ajuns destula lumina la buzii de mai jos ?
Eu in iunie am germinat semintele si uite ce a iesit ) Pentru ce ai vazut in poza ai nevoie de un loc cu multa lumina , apa destul de des (eu dadeam la 2 zile 10L pe planta)