What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

[Novice] Experiment cu o fetita

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Varianta naturala ar fi Bionex, 100% natural si cu absorbtie mai rapida. Contine si ceva fitohormoni pe langa elementele nutritive.

lovepotion

Member
Interesant, l-am gasit doar pe site-ul producatorului , exista si in magazine?
In cazul lui, care foloseste nutrienti minerali, mai face vreo diferenta ca e asta bio? :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
exista si in magazine. ca de aia il produce producatorul.. ca sa il vanda. se gaseste chiar si la magazine online. (agricole)
face diferenta, se vad rezultatele mai repede si ramane mai putin reziduu solid pe frunze. si marele avantaj e ca e bio si e la acelasi pret cu cele chimice, si mult mai ieftin decat cele de fitze, precum cel pe care l-a cumparat el initial.

Multumesc mult pentu aceste informatii pretioase, ca intotdeauna.

Trebuie sa fac o mica remarca...spray-ul foliar pe care il am (de fapt sunt doua sticle: foliar spray si bladvoeding le-am primit cadou. Am fost intr-un magazin de grow de unde am luat cele necesare si pentru ca era un magazin nou deschis si pentru ca ma dau la vorba si zambesc mult m-am facut cu astea doua produse si ceva sare care cica ar scoate chimicalele din planta..gen flush...daca vreti mai multe detalii va dau diseara ca nu i-am dat prea multa atentie.
Anyway...am sa le tin pentru flori p-astea de la house and garden.
Sunt din ce in ce mai interesat in organic, dar dupa ce inchei episodul asta ma pun cu burta pe carte pentru ca la urmatorul experiment sa incep pregatit, nu ca acum. Cert este ca m-am ales cu o noua pasiune.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Sau poate opiu?

@master: Σ[viciilor(u)]=const, este expresia corecta, unde u este universul interior caruia i se aplica. Adica stii, "cine (sau nu (?)) sunt eu"...

Altminteri, misto formula :D

@exopliziv: both :)

In alta ordine de idei, fetita prezinta doua varfuri dominate, fix pe centru. Daca tot o mai tin in veg pana dobor daunatorii ma gandeam sa-i mai fac un topping si sa secer 1 si 2 din poza. Ce parere aveti?

Attachments

• IMG_20160130_183348.jpg
    IMG_20160130_183348.jpg
    62.3 KB · Views: 30

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ar fi mai eficient sa cresti legume sau verdeturi in cazul asta.. :)
poti sa ii mai faci un topping. chiar mai de jos ar fi trebuit..

Urmeaza si alea explo, dar iarba nu trebuie neaparat s-o fumez. pot s-o si mananc...sper sa fie gata pana la Paste :)

Oricum nu aveam de gand sa-i tai doar moatele. Ma duc mai jos cu 3-4 nozi sa luminez mijlocul, mai incerc odata faza cu clonarea ca la prima am dat rateu..adica nu a murit dar maine face 14 zile si nici urma de radacini.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca tot incerci iar clone, macar incearca fara plasticele alea prin apa. E posibil ca alea sa dea drumul la diverse substanta precum BPA sau pur si simplu sa aduca contaminanti dintr-o sursa externa. E foarte simplu sa ai in contact cu clona doar substante inerte, precum sticla/ceramica si apa.. si atat. Cu cat e curatenia mai mare si riscul de contaminare mai mic cu atat succesul va fi mai mare.. atat cand vine vorba de clonare, dar si de growing in general.

ps: ai putea sa o si vaporizezi iarba.. eu credeam initial ca te lasi la modul general.

Last edited:
Salut,

Pentru clonare o sa merg pe mana lui hempfield si o sa clonez in perlit cu tulpina inmuiata in miere 2-3 cm. In felul asta nu le mai deranjez cu schimbatul apei. Intrebarea mea este daca mai fac dom (gen sa le pun cate un varf de pet sa pastreze umezeala in atmosfera.

Despre ingrasamant: Nu am gasit Bionex in schimb am luat o mostra de Bionat Plus (100ml) (acelasi producator: PANETONE, Timisoara).
Iata ce contine:

A. Nutrienti Principali(g/l-%): N (74.5/6.9), P2O5 (0.029/0.003),K20 (7.88/0.76)
B. Nutrienti Secundar(g/l-%): Ca (0.5/0.05), Mg (4.8/0.47), S (13.25/1.3)
C. Oligoelemente(g/l-%): Bor (1.7/0.16), Cupru (3.7/0.35), Fier (1.9/0.18), Mangan (0.64/0.06) si Zinc (1.2/0.11)
D. Extract natural din plante(g/l-%): 90/9 cu efect biostimulator

Mod de utilizare: 0.2% pana la 0.8% pentru culturi leguminoase (0.2-0.3% clone si 0.5-0.8% in vegetatie). Tipa de la fitofarm mi-a zis ca pot sa ma duc pana la 1%.

Ai vreo recomandare, explo, in privinta cantitatilor? E cu mult diferit de Bionex? Ma gandeam sa-i fac o spray-ere dupa ce ii fac topping.
(Apropo...e vreo diferenta daca toppingul e facut noaptea sau ziua?)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Metoda lui hemp e de fapt invatata de la mine. Eu nu as baga totusi miere in perlit. Asta inseamna sa cureti mierea dupa 1-2 zile. Si nu e practic. Doar apa si perlit, putina caldura si lumina sunt de ajuns pentru a clona.
E ok si ala, dar are mai multi fito-hormoni decat bionexul. 0.6 ar fi doza. Nu ai cum sa faci topping noaptea pentru ca asta inseamna sa ii deranjezi orele de intuneric.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@master: Dom. Lumina putina, dar nu in camara. Poate merge si la geam daca nu ingheata ;)

Panica! :)

Aseara am observat ca s-au plostit cateva frunze de jos. Acum este plostita toata.
Ultima udare am facut-o sambata si inainte de asta joi si inainte de joi duminica parca (ideea e ca o udam la 3-4 zile si era perfect). Schimbarea pe care am facut-o la ultima udare a fost ca am udat-o cu apa de la tara din pamant (15m, PH usor peste 7). Aseara cand am vazut frunzele pleostite m-am gandit ca am udat-o mai repede de data asta. Pamantul la suprafata este uscat, dar 4-5 cm mai adanc se simte usor rece.
Please help. In seara asta voiam sa fac clonarea, dar cred ca iese din discutie (trebuie sa mai mentionez ca a intrat in a 7a saptamana si nu am avut nicio problema de genul.

Attachments

• IMG_20160202_185824.jpg
    IMG_20160202_185824.jpg
    71.5 KB · Views: 25

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
completeaza formularul probleme cu plantuta.
conteaza mai ales temperaturi, cat de ud e pamantul cand uzi, mai precis tot ce tine de udare, temperaturi si ventilatie.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Nu pare sa fie de la supraudare, ai fi vazut-o pleostita in primele cateva ore. Apa rece?

completeaza formularul probleme cu plantuta.
conteaza mai ales temperaturi, cat de ud e pamantul cand uzi, mai precis tot ce tine de udare, temperaturi si ventilatie.

Temperatura a fost constanta in 22-26 de grade. In ultimile doua zile (dupa udare) am avut temperaturi usor mai ridicate (24-30)...s-a incalzit afara.
Pamantul l-am tinut destul de uscat. Udam cand simteam pamantul cald si uscat la 5-6 cm de deget infipt(cam 1/3 din inaltimea ghiveciului textil)
La ventilatie nu am schimbat mare lucru..extractorul este tot sus, aer proaspat intra in cort prin doua plase pe jos ca efect al extractorului de sus. Aeroterma care batea direct in ea i-am schimbat pozitia cand am facut ultima data curat in grow (sambata)...am suspendat-o si nu mai bate direct in ea. Motivul a fost ca imi deranja frunzele pe o parte care cresteau "in bataia vantului.