What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

[Novice] Experiment cu o fetita

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
aia ziceam. cu umiditatea scazuta tu previi. cand ai deja problema si mai ai putin si recoltezi, deja vorbesti degeaba despre prevenire.
cea mai buna prevenire este sa tragi aer din zone aerisite, sa ai intake filtrat, si sa nu aduci contaminarea in growroom pastrand curatenia exhipamentelor si a imbracamintii. animalele de companie de asemenea pot sa aduca probleme in growroom.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Discutia era ca am citit ca in veg e bine sa ai 60% RH si in floare sub 45% RH. Articolul era la modul general si nu era corelat de temperatura. Am gasit tabelul si observ ca o diferenta de 2 grade modifica destul de mult VPD-ul. Am calculat la 25 de grade RH 35% ~2kPa ceea ce inseamna o diferenta destul de mare fata de cat e recomandat (0.8-1kPa). CU siguranta nu o sa prinda mucegai, dar nici nu stiu cum influenteaza planta.

Pai aia e, "stoner science". Cele doua rh-uri sunt valabile la o anumita temperatura, pe care poti sa o deduci acum din tabel. La alte temperaturi, altele sunt rh-urile minime si maxime.

Insa asta e valabil cand iti pui problema cum o duce planta bine. 2kP inseamna ca planta aia o sa evapore o gramada de apa. Energie consumata excesiv. Insa am auzit de oameni care cresc la 35%. Nu stiu la ce temperatura :D Imagineaza-ti 35% la 28C! Desigur, tu poti merge pe rh minim la o anumita temperatura, ca sa previi mucegaiul, dar la cat trebe, nu la cat iti spune unul ca le tine el, fara sa iti zica si temperatura.

Asadar, ai tabele...

S-au facut doua saptamani de cand am redus lumina la 12/12. In timpul asta s-a inaltat, dar nu foarte mult, poate undeva la 25%-30%. Dupa vreo saptamana am observat primele firicere si acum au inceput sa se formeze flori varfuri.
Am fost atent la ce mi-a zis explo cand am incercat sa "curat" tulpina de radacini moarte ca orice rana trebuie tratata si pentru asta se consuma energie. Ce parere aveti daca totusi ma apuc s-o copilesc la cei mai de jos nozi? Am mai mai eliminat in timp cateva frunze de jos lovite de mici deficiente si purtatoare de oua de musca asa ca frunze mari nu mai are. Credeti ca raportul dintre energia consumata pentru vindecarea taierii lor si energia consumata de lastarii aia mici de jos si cateva frunze plapande este supraunitar? Daca da s-o las in voie sa se dezvolte natural.
Totusi ma gandesc sa elimin frunzele din interior care acopera topurile cele mai de jos(marcate in poza). Ce parere aveti?

In alta ordine de idei (@explo), i-am facut hranire foliara cu bionat cu o zi inainte s-o bag in floare si 3 saptamani inainte nu a primit niciun fel de nutrient, doar apa din pamant. La inceputul saptamanii 2 tot nu-mi placea culoarea si i-am dat si o tura de nutrienti minerali. Culoarea s-a intensificat si florile au inceput sa apara peste tot(inclusiv mici urme la lastarii de jos).
Intrebarea mea este daca mai pot s-o stropesc cu bionat avand in vedere ca e organic si sa nu-i mai dau nutrienti in pamant decat daca paleste. Daca pot hranesc foliar la ce interval si cam ce cantitate? Stropesc si pamantul?

Attachments

• IMG_20160220_140629.jpg
    IMG_20160220_140629.jpg
    78.3 KB · Views: 32

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
In flower nu se da nici un fel de foliar, din momentul cand incep sa se formeze buzii.
Despre cat de bine sau rau ii face ca tai nodurile alea nu as putea sa iti dau un raspuns exact, daca nu ajunge deloc lumina la ele poate ar fi mai bine sa le tai. Daca nu, nimic nu justifica operatiunea asta.

Update 47 zile infloritoare cu Trainwreck (2 saptamani inainte de taiere). Am taiat-o de la nutrienti de doua udari (4 zile).

Sunt foarte multumit pentru o prima incercare de crestere. Binenteles ca nu am avut rabdare si am taiat deja de 3 zile o cracuta mai slab dezvoltata sa testez procesul de uscare. :)

Voi ce parere aveti? Cum am mai spus, este prima oara cand observ o planta matura in stadiul asta si nu am termen de comparatie mai mult decat din fotografii.

Attachments

• IMG_20160325_173025.jpg
    IMG_20160325_173025.jpg
    97.4 KB · Views: 29
  • IMG_20160325_173117.jpg
    IMG_20160325_173117.jpg
    91.8 KB · Views: 31
  • IMG_20160325_173037.jpg
    IMG_20160325_173037.jpg
    83.1 KB · Views: 32
  • IMG_20160325_173056.jpg
    IMG_20160325_173056.jpg