What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

[Novice] Experiment cu o fetita

Salut. Am urmatoarele griji:

1. Primul rand de frunze prezinte forme de uscare. Initial au aparut ceva pete pe prima frunza si acum pare sa se usuce. Presupun ca e ceva normal la 38 de zile sa se intample asta.

2jfett3.jpg

2. In al doilea rand se au inceput sa se decoloreze si varfurile topurilor cele mai inalte. Lumina era undeva intre 15-17 cm si am ridicat-o la 22 cm. Pot sa o privesc ca pe o deficienta sau e posibil ca varfurile s-ar fi ars usor de la bec pt ca a ramas si fara umidificator cel putin 6-8 ore. (ca sa clarific treaba cu racitorul..este o aeroterma pentru incalzit care are functie de racire; practic e doar un ventilator fara sa umidifice atmosfera)

14k9y5e.jpg

25pkeoz.jpg

Ce parere aveti? S-o bag in floare? I-am dat prima noapte de 6 si ma gandeam sa-i mai dau inca una apoi 3 de 9 pana la 12/12.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ia vezi tu punctele alea albe sa nu fie thripsi.

si asta e melodia la care ma duce cu gandul titlul thredului tau..
https://www.youtube.com/watch?v=p289sVaN10w

[YOUTUBEIF]p289sVaN10w[/YOUTUBEIF]

/later.edit: vezi ca nu ai scapat inca de musculite.. vad 1 in poze.
decoloratia varfurilor pare ca ar fi de la overfert, nu de la lumina.

Am sa incep cu o concluzie: imi trebuie o lupa mai mare pentru ca nu reusesc sa depistez vietuitoare mici pe frunze. S-ar putea sa nu fie chiar mat pentru ca la H3 nu este o musca; este doar o scama inofensiva.
Va mai pot arata o frunza nou afectata:

2ntlgk6.jpg

28slnuw.jpg

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
poate sunt doar multe scame mici, cine stie.. :)
scame pe plante.. muahahaha.. asta e noua. pune si tu un filtru pe intake.

poate sunt doar multe scame mici, cine stie.. :)
scame pe plante.. muahahaha.. asta e noua. pune si tu un filtru pe intake.

Nu am creat un sistem sa-mi bage aer in growroom. Am doar evacuare (sus) si aerul intra pe jos prin doua plase (de tantari) dispuse pe pereti la 90 de grade cu o dimensiune de 20cm/10. Pentru scame sunt eu direct raspunzator si imi asum toata vina, dar mai intra praf si alte impuritati in grow.

Intrebare: Pot sa dau cu insecticidul tau si in floare? Nu vreau s-o mai tin mult in veg in ideea ca scap de daunatori daca ii dau mai multa atentie pt ca vreau sa vad si niste flori pana arde toata. :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
poti da oricand, dar daca dai dupa ce apar buzii o sa arda cam nasol si o sa fie innecacioasa.
logica ta nu e prea buna. ar trebui intai sa scapi de daunatori si apoi sa o bagi in flower. arsurile alea se pot trata fara probleme. si le poti trata tot in veg, pana scapi de daunatori.
iar atentie ii dai daca te intereseaza sa scoti niste iarba buna, nu ca ar fi in flower, sau ca ar fi in veg, sau ca arata frumos etc.

Am inteles. In primul rand am vrut niste iarba buna, dar cand am vazut cate probleme apar pe drum am zis sa ma bucur de experienta. Principalul scop este in continuare sa ajung la ceva de calitate.
Prin urmare o voi tine in veg sa o tratez. Vedem apoi care sunt rezultatele. Oricum in acest moment nu am nicio asteptare. Sa zicem ca ma bucur de calatoria asta. :)

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai atunci mai baga si tu niste busioc ceva pe langa ea, ca sa fie mai condimentata. Calatoria...

Pai atunci mai baga si tu niste busioc ceva pe langa ea, ca sa fie mai condimentata. Calatoria...

Culmea e ca vreau sa bag niste rasaduri de rosii pe langa ea; sunt curios cu cat cresc mai repede decat pe cele la lumina naturala. :dance013:

Intrebare: Voi tratati pamantul la cuptor?(sper sa nu zic o tampenie) Sau pamanturile astea de soi nu trebuie tratate?

lovepotion

Member
Culmea e ca vreau sa bag niste rasaduri de rosii pe langa ea; sunt curios cu cat cresc mai repede decat pe cele la lumina naturala. :dance013:

Intrebare: Voi tratati pamantul la cuptor?(sper sa nu zic o tampenie) Sau pamanturile astea de soi nu trebuie tratate?

Tratezi pamantul la cuptor doar daca il iei din natura (ca sa omori daunatori) , ce cumperi la sac nu trebuie tratat :D

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
In mod normal nu trebuie tratat. Dar am intalnit pamant"de soi" ce vine cu daunatori la pachet. Daca folosesti nutrienti minerali nu pierzi mare lucru daca il tratezi. Daca vorbim de organic e alta poveste..

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@master:

1. Am avut pamant care mi-a "mancat" semintele cu totul. Un soi de Agro, dar nu Natura, ci o chestie ciudata, ca si cum ar fi fost un fel de "clona". Am verificat aceleasi seminte, in alt pamant si a fost ok (am semanat zeci, ca era canepa industriala).

2. Cresc rosiile, ca nebunele, as spune la fel de repede ca iarba, daca ai lumina destula. Daca prin lumina naturala intelegi "la geam", clar vor creste mai repede. Daca intelegi luna iunie afara, udate, etc, nu cred ca vor creste la fel de repede.

Eu am pus cherry, boschet, is curios, ar trebui sa "termine" odata cu sativele :D

@master:

1. Am avut pamant care mi-a "mancat" semintele cu totul. Un soi de Agro, dar nu Natura, ci o chestie ciudata, ca si cum ar fi fost un fel de "clona". Am verificat aceleasi seminte, in alt pamant si a fost ok (am semanat zeci, ca era canepa industriala).

Tot agro e si al meu...agro CS, dar dat fiind faptul ca am avut focar in preajma nu pot acuza pamantul.

2. Cresc rosiile, ca nebunele, as spune la fel de repede ca iarba, daca ai lumina destula. Daca prin lumina naturala intelegi "la geam", clar vor creste mai repede. Daca intelegi luna iunie afara, udate, etc, nu cred ca vor creste la fel de repede.

Ai inteles bine..lumina de la geam pana ajung in curte. Cativa flacai random vor intra in "carcera" pana o sa-i scot afara...de ziua copilului vor fi toate afara, se vor juca impreuna si nu vor mai avea tratamente diferite.

@Explo: Crezi ca pentru petele alea maro ar ajuta daca as pune in insecticidul tau si o picatura de House of Garden foliar spray (NPK 24-0-0) cu ceva magneziu?..pe langa frunza cu degetul(jumatate galbena)..frunza in imediata vecinatatate, urmatorul nod in sus a inceput sa prezinte o usare decolorare iar marginile se ingalbenesc. Am eliminat toate frunzele ciupite..marea majoritate erau in interiorul canopiei.

Am mai observat la baza tulpinii niste puncte galbene..par asa ca niste saculete cu oua. Am scrijelit fin cu unghia sa curat tulpina. Ati mai intalnit asa ceva?

24mtao1.jpg

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Udare foliara doar cu azot si mg nu ajuta. mergi si ia un spray foliar de la fitofarmacie daca vrei sa faci asta. se gasesc si organice, desi aia de la fitofarmacie s-ar putea sa le stie doar ca si "naturale".
daca te referi la portiunea aia de langa pamant, e normal sa fie asa. din cauza umiditatii planta incearca sa trimita radacini noi. radacini care apoi dau de lumina si se opresc din crestere. practic, ai atacat planta.. cu unghia. agitat si tu, precum alti colegi de pe forum. :D

Udare foliara doar cu azot si mg nu ajuta. mergi si ia un spray foliar de la fitofarmacie daca vrei sa faci asta. se gasesc si organice, desi aia de la fitofarmacie s-ar putea sa le stie doar ca si "naturale".
daca te referi la portiunea aia de langa pamant, e normal sa fie asa. din cauza umiditatii planta incearca sa trimita radacini noi. radacini care apoi dau de lumina si se opresc din crestere. practic, ai atacat planta.. cu unghia. agitat si tu, precum alti colegi de pe forum. :D

La naiba! M-am gandit ca ar putea fi radacini fiind aproape de pamant si e mai umed..oricum erau radicini moarte, crezi ca s-a spuarat tare pe mine ca i-am facut putin scrub?
Cat despre foliar uite la asta faceam referire:

http://www.stealth-garden.com/product/additives/hg-foliar-spray/

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
degeaba dai un link unde nu zice nimic despre ce contine. dar ai zis mai devreme ca ar fi npk 24-0-0. tie iti trebuie ceva complet, cu fosfor si potasiu, nu doar azot. mai trebuie sa contina si toti micronutrientii necesari. cum ziceam, un spray foliar de la fitofarmacie, pun pariu si ca va fi de vreo 10 ori mai ieftin decat spray-ul acela ce il ai tu.

si nu e vorba doar de radacini, cand faci tu "scrub" ranesti stratul de cambriu, si orice rana trebuie tratata, asa ca planta va investi ceva energie in operatiunea asta. energie ce putea fi folosita la buzi, sau orice altceva mai esential.
de aceea e bine sa verifici ceva inainte sa faci dupa cum crezi tu ca e bine.

planta ta nu sufera de lipsa de atentie, ci de prea multa atentie. si e mai grav decat daca ar fi invers.

lovepotion

Member
Cauta la magazinele de specialitate Formulex, ieftin si are cam tot ce trebuie.

Formulex Analiza: % w/v
• Nitrogen (N) 2.40
• Nitrate nitrogen 2.19
• Ammoniacal nitrogen 0.21
• Phosphorus pentoxide
• (P2O5) water soluble (P) 0.85 (0.37)
• Potassium oxide (K2O) (K) 3.36 (2.78)
• Calcium oxide (CaO) (Ca) 1.85 (1.32)
• Boron (B) 0.0108
• Cobalt (Co) 0.0006
• Copper (Cu) chelated by EDTA 0.0025
• Iron (Fe) chelated by EDTA 0.0526