What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Noul thread de discutii interminabile.. (Romanian's Den v. 3.0)

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
No apăi Pira baci, zâne șî nouâ, ci îi aceia microgrow la tini?

D'apai asta-i musai s-o dezvolt mintenas :biggrin:
Inseamna un spatiu cat mai mic de crestere, unde orice cm conteaza, iar toate plantele tre' sa fie cat mai uniform dezvoltate.
De obicei cresc in sistem SOG perpetuum, asta implicand mare inghesuiala, ca in ultima vreme m-am spurcat la multi strain, astfel ca trebe' sa-nghesui cat mai multe plantute intr-un spatiu mic.
Inchipuie-ti trei-patru strain-uri crescute la un loc. Cea mai buna metoda in acceptia mea e "shit on a stick".
Becul led e mai mic decat cfl-ul, aproape jumatate si lungime si diametru, permitandu-mi sa montez mai multe surse de lumina pe aceeasi suprafata.
La o suprafata de 60/60cm aveam un panou cu 8 cfl-uri, insumand 220W si producand o groaza de caldura, era mult mai greu (kg) si dificil de manevrat.
Aici de ex la 60/30cm, aveam 6 becuri cu un total de 160W, dar uita-te la temperatura. Nu asta-i dulapul discret:

Cu led-ul, pot face un panou mai usor, mai mic/manevrabil, scoate mai putina caldura chiar daca ai wattaj mai mare decat cfl si nu in ultimul rand, lumina primita e mai buna, mai concentrata si genereaza o crestere compacta.
E f dificil de mentinut temperatura in spatiu mic, deci multe pb la caldura.
Led-ul rezolva o buna parte din asta.
Mai e streching-ul, care iti aduce alt fel de probleme. Plural.
Sub led, structura plantei (cresterea) e mult mai compacta, iar bud-ul mai dens decat la cfl de ex.
In plus, cu becuri totul e "plug and play", insurubezi si desurubezi fara materiale sau manopere speciale, cumperi si insurubezi.
La un panou comercial configuratia e prestabilita de fabricant, la DIY o faci si/sau schimbi cum vrea muschiu' tau fara frica de a pierde garantia la o scula de cateva sute de euro (minim)
Dar revenind la MICROGROW, e ca in comunism, plantele tre' sa fie cat mai egale - de-aia e bine sa folosesti clone si sa n-ai nici un fel de scrupule sau ezitari la pruning.
Eu am atitudinea: "plm daca traieste, plm daca moare", lasa selectia naturala sa-si faca de cap si elimina exemplarele slabe.
Nu te gandi la ce pierzi de la o creanga/frunza, oricum o reciclezi, dar nu-ti face planuri pe bud-ul preconizat ci pe ala care creste asa cum vrei tu.
Nu in ultimul rand, conteaza discretia: eu am primit prieteni si familie in aceeasi camera cu grow-ul si nimeni n-a observat nimic.
Bineinteles, toate precautiile trebuiesc indeplinite! :tiphat:
Lamurit?
p.s.
unde dreaku' a zburat dragonu' ala..? :biggrin:

Last edited:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
1.Nu in ultimul rand, conteaza discretia: eu am primit prieteni si familie in aceeasi camera cu grow-ul si nimeni n-a observat nimic.
...
2.unde dreaku' a zburat dragonu' ala..? :biggrin:
1. Exact asta era urmatoarea intrebare: Bat uai? No, amu capisco...

Pe verticala cat ai?

2. E la in mine in mar, mananca frunze. Au un fel de congres acolo, dar l-am scuturat deja de 3 ori de dragoni, ca sa nu dau chimicale, ca-l mancasera jumate spartii astia!

piramidon

Veteran
M-a-njurat motanu' (jk:biggrin:) de mi-a murit AutoBubble, azi dimineata am gasit-o cu ratu-n jos:

Nu e supraudare, nici sete, cred c-a fost temperatura de azi-noapte, era intr-o mini sera:

E prima data cand patesc asta si am facut la fel cu muuulte soiuri...
Asta e, inc-o veriga slaba eliminata, trecem mai departe.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Sau ai ceva contaminare fungica ori nematozi in sol. Ala e cel mai mare si mai rapid killer. Da, se intampla in pamantul de cumparat, chiar si in ala scump.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Motanul maxim scuipa, dar ... uite si tu la poza, ce motan dulcel. So... contaminare, subscriu si io.

piramidon

Veteran
Parc-am vazut o musculita neagra ultrarapida zburand cand am ridicat capacul...
Dar vazand ca nu-s mai multe, nu m-am obosit s-o urmaresc ca s-o studiez la microscop.
De-acum o sa fiu mult mai riguros.
mercix :tiphat:

piramidon

Veteran
Mersi, explo!
Bah, ce m-au enervat maimutzele alea cu oan fut cealenge a lor in plm...
Tre' sa te holbezi, sa te scremi, sa-ti irosesti viata citind 'j'damii de posturi plictisitoare si imbecile ca sa afli - cu truda - caconcursu' (cacofonia e deliberata) pizdii e doar pt cfl si hid.
Nu puteau sa zgarie c-un cui pe pielea ma-si la-nceput avertismentu' asta?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu am verificat, dar suna stupid sa fie ok cu cfl si hid si nu cu led. Acusi na, fiecare cu regulule lui.

piramidon

Veteran
Am fumat unu' si m-am linistit.
Eu le reprosez ca nu au scris un avertisment in primul post, ca nu mai pierdeam atata amar de timp sa caut si/sau sa intreb.
A mai intrebat unu' si-l ironiza carnatu' ala de mod: "se intelege de la sine ca e doar pt cfl si hid", da' ce e normal pt unu' e anormal pt altul.
Nu reclam regulamentul lor ci doar lipsa unui avertisment just, i-ar scuti si pe multi altii de dureri de cap, da' cum sa-si mai faca si amaratii niste view-uri: misleading. :2cents:
E ca si cum te-ai duce la un film si te obliga sa-l vezi pan-la 3/4 ca sa afli ca-i ghei sau horror..
Chestiile astea nu pot fi raportate?
Misleading and incomplete information / lack of warning.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Acusi nush ce sa zic, poate au modificat, da scrie in prima parte a primului post ce surse de lumina sunt acceptate.

Latest posts

Latest posts