Ce vorbe, ce clasă, domne dome Jtm, mi-e și rușine câteodată sa discut ceva cu tine.@gantz: man, tu ai facultate de teologie? Ca altfel nu imi explic )
@cristocel: lipsa de intelegere deriva din indoctrinarea pseudocrestina si iudaica. In realitate, legea actiunii si reactiunii exista, si rezultanta impulsurilor acumulate poate fi aplicata atat imediat, dar la fel de bine dupa multe vieti. Caci nu, nu traim doar o viata. Nu ca nu as mai fi precizat. Si da, eu am fost inginer si viata trecuta, ca sa raspund la mai multe intrebari dintr-o data.
Ca atare, relele despre care vorbesti nu sunt neaparat necesare, dar isi au rolul lor in a balansa o ecuatie incredibil de complexa, care este fiece fiinta umana. A iti inchipui ca Dumnezeu nu le vede, este o copilarie, dar din perspectiva lui suferinta si placerea sunt doar doua fete ale aceleiasi monede: ignorarea realitatii despre existenta.
Ambele, atat suferinta cat si placerea sunt trecatoare, si nu au cum sa apara decat in pereche. Dialectica poate fi complexa, insa a fost sumarizata de Iisus:
1. cine seamana vant va culege furtuna
2.bate si ti se va deschide, prima fiind legea actiunii si reactiunii, care marcheaza evolutia ciclica (placere suferinta) a fiintelor, iar a doua fiind legea gratiei, care permite iesirea prin aspiratie din ciclul respectiv.
@deepstate: as spune ca te contrazici. Ori e uman, ori e etern, la una trebuie sa te hotarasti. Mai e chestia aia de la martorii lui Iehova, care zic ca da, e atotputernic, dar nu e infinit, hahahaha, ce buna a fost asta cand am auzit-o!
In rest, e valabil ce i-am zis lui cristocel.
Nu e imposibil a intelege (un fel de a spune) inlantuirea cauzala a unor evenimente complexe si de lunga durata, dar mintea omeneasca nu are cum, datorita finitudinii si ingustimii ei ( fiind proiectata doar ca ... software pentru creier, senzatii si mecanisme de actiune) sa cuprinda asa ceva.
Chiar si geniile, care opereaza la un nivel intuitiv cel putin pentru perioade scurte, nu au nivelul necesar, desi uneori pot avea ... hm... intuitii oarecum iluminatoare. Pentru minte.
Pentru aceasta, nivelul de operare este mult dincolo de tribulatiile mintii (care sunt intunericul si scrasnirea dintilor la care se face referire in varii texte).
Mult. Foarte mult. dincolo. Insa nu de neatins.
No, hai sa aveti o saptamana buna...!
Ce vorbe, ce clasă, domne dome Jtm, mi-e și rușine câteodată sa discut ceva cu tine.