What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Krolestwo Niderlandow-5x Fruit Spirit Fem , 2x WW Fem

klint

Active member
Veteran
picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

mozliwosci "macro" tego "aparatu" ktorym dysponuje wylowyja u mnie smiech ;]

klint

Active member
Veteran
ciachne ciachne ale tak tydzien przed koncem bo po usunieciu juz za wiele nie spuchnie :)

klint

Active member
Veteran
wczoraj o 9 rano mialem wjazd policji :/ wszystko zabrali 25 plantow w sumie. 7 w zawansowanym flo. reszta pre flowers. odzywki lampy itd. na szczescie nasiona ktore od was dostalem dalej mam uf. nie jest zle kaucja byla 400e. ale mam przerwe w growie do czasu jak nie ogarniemy nowego mieszkania bo tu juz lipa :/ zrobie pozniej fotki pobojowiska i papieru jaki dostalem. pozdro ludzie i uwazajcie na siebie:thank you:
edit. jak za taka ilosc 4 godziny na dolku i 400e kaucji i tak dobrze

GReen dreAM

Well-known member
Veteran
UUUU nie dobrze sie stalo !!

Klint powiedz nam jakiego filtra uzywales i czy smrod nie byl glownym powodem, a moze wscibscy sasiedzi zawinili, masz jakies teorie ?

klint

Active member
Veteran
wogole bez filtra jechalem ale napewno zapach nie byl przyczyna bo napewno z mieszkania nie wychodzil. przyczyne znam. wlasciwie koles ktory prowadzil moja sprawe byl calkiem spoko i troche pogadalismy. wiec dojebali mnie juz 2 miesiace temu z helikopera kamera termowizyjna ! i wyobrazcie sobie ze czekali az bedzie sens wbijac! ten koles mi tak powiedzial... ech tyle dobroci poszlo wchuj a wszystko ze poskąpilem na folie :/ 3x3 rolka kolo 100e ale nie ma chuja ze helikopter Cie wybada. na mojego pecha i szczescie tutaj do tego podchodza lagodniej bo dosc czesto sie to zdaza.2 godziny dolka i 400e? to jest nic. w moim rejonie co srednio miesiac do poltora slychac glosno ze policja znalazla kolejna plantacje w piwnicy czy jakis greenhouse pelny ziola :) po przeprowadzce startujemy na nowo. nie poddam sie :)

B

BajCus

wychodzi na to że trzeba spieprzać z tej zapyziałej PL i przenosić się do NL badz Hiszpani. Tak w ogóle to szkoda Klinkt tego growa bo naprawde ładnie to wygladało. Pozdrawiam i życzę powodzenia na przyszłość

Przeciez jednoznacznie wynika z jego wypowiedzi ze on nie jest z PL. Raczej z wysp bo tam lubia latac, a skoro wyspa i ojro to zapewne IRL.
Wyrazy współczucia zabrali ci czastke ciebie, ale zapal pozostal i to najważniejsze.
pozdrawiam

P

piterr

to bylo w NL a wypowiedz BajCus;a raczej sugerowala że "wychodzi na to że trzeba spieprzać z tej zapyziałej PL i przenosić się do NL badz Hiszpani." lepiej przeniesc sie do NL albo Hiszpani bo w razie wpadki nawet przypal prawie żaden....w PL w kajdanach by Cie wyprowadzili i byś byl w wieczonych wiadomosciach....

cheapwine

Well-known member
Veteran
chujowa sprawa, myslalem ze bardziej komercyjne lapia uprawy > 1000W... Ty miales tylko 1 lampe 400W.. no nic, masz wiekszego skilla i zawsze to bedzie jakos lepiej. Karma for u brotha!

Bfc

Member
Przykra sprawa, ale dobrze ze miało to miejsce tam gdzie miało, gdyż w prawie każdym innym kraju sytuacja byla by dużo gorsza. Ostra akcja z tą termowizją, jeszcze sobie poczekali, widać wyłapują tam tego od groma i juz mają doświadczenie.
Podoba mi sie to "po przeprowadzce startujemy na nowo. nie poddam sie" hehehe tak trzymaj, walcz walcz i wygrywaj.
Szkoda roślinek ale nastepnym razem bedą tylko piękniejsze, pozdrowienia

lob19

Member
Veteran
Dobrze, że sobie przynajmniej te topki na testa uciąłeś, nie wszystko stracone ;) Jak to jest z tą grzywną? Jest jakiś taryfikator, "widełki" czy zależnie od ilości roślin/mocy/masy?

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Dobrze bracie że cało z tego wyszedłeś, ale miej się teraz na baczności 2ga wpadka = bransoleta na nodze.
Trzym się ciepło :)

Chirurg

Member
i tak to chuj bombki strzelił jeden z najbardziej aktywnych growlogow

picture.php

next time moze zainwestuj w caly box firmowy
trochę mniej wykrywalny w praktyce ;)
.. noi w filtry ,folie ,alarmy

łączę sie w bólu i czekam na reanimacje

Klint wielka szkoda. Życzę powodzenia w kolejnej uprawie. Nie zaglądam tu ostatnio zbyt często ale z tego co widze rozkręciłeś się w ciągu ostatniego roku i aż szkoda patrzeć że wszystko poszło na marne.

Finger skąd masz informacje o bransolecie po 2 wpadce ?

Mój znajomy wpadł w NL już 2 razy z dużo większymi ilościam niż Klint i jak do tej pory nie miał z tego powodu zadnych większych problemów z prawem. Najwiekszym kłopotem było zdemolowanie osprzętu przez policje a przez to poniesione koszta i konieczność rozpoczynania wszystkiego od nowa kolejny raz.

Pozdro

klint

Active member
Veteran
staram sie nie lamac ale jest ciezko :) na szczescie sensi jest blisko wiec jakos daje rade. i tak wymiar sprawiedliwosci w nl pokiwal palcem :) jak za ponad kilo mokrego grasu ? fes dobrze. ogarniamy teraz kwadrat i tym razem nie poskapie na folie termoizolacyjna. btw to nie taka jak koce ratownicze. dementuje wszelkie plotki . od tego roku obowiazuje zakaz sztucznego oswietlenia ! tylko outdoor w nl. chyba ze komercyjni wiadomo. i 3 rosliny na domostwo bez znaczenia ile osob mieszka w domu.
Znam typa ktory mial 2000 femek na szklarni i dostan 6 tys e grzywny i 80 godzin prac spolecznych. kwote prokurator ustala telefonicznie a Ty czekasz na dolku :p ogolnie lob mozesz liczyc okolo 20e za kazdego planta + eneco za wieksze zuzycie energii. tak czy siak nie martwie sie i dopne dobrego kilograma :joint: Bardzo wszystkim dziekuje za dobre slowo:thank you:

urban

Active member
wczoraj o 9 rano mialem wjazd policji :/ wszystko zabrali 25 plantow w sumie. 7 w zawansowanym flo. reszta pre flowers. odzywki lampy itd. na szczescie nasiona ktore od was dostalem dalej mam uf. nie jest zle kaucja byla 400e. ale mam przerwe w growie do czasu jak nie ogarniemy nowego mieszkania bo tu juz lipa :/ zrobie pozniej fotki pobojowiska i papieru jaki dostalem. pozdro ludzie i uwazajcie na siebie:thank you:
edit. jak za taka ilosc 4 godziny na dolku i 400e kaucji i tak dobrze

wogole bez filtra jechalem ale napewno zapach nie byl przyczyna bo napewno z mieszkania nie wychodzil. przyczyne znam. wlasciwie koles ktory prowadzil moja sprawe byl calkiem spoko i troche pogadalismy. wiec dojebali mnie juz 2 miesiace temu z helikopera kamera termowizyjna ! i wyobrazcie sobie ze czekali az bedzie sens wbijac! ten koles mi tak powiedzial... ech tyle dobroci poszlo wchuj a wszystko ze poskąpilem na folie :/ 3x3 rolka kolo 100e ale nie ma chuja ze helikopter Cie wybada. na mojego pecha i szczescie tutaj do tego podchodza lagodniej bo dosc czesto sie to zdaza.2 godziny dolka i 400e? to jest nic. w moim rejonie co srednio miesiac do poltora slychac glosno ze policja znalazla kolejna plantacje w piwnicy czy jakis greenhouse pelny ziola :) po przeprowadzce startujemy na nowo. nie poddam sie :)

hehe tak jak sie staram nie postowac tam gdzie nie moge zamiescic jakiejsc fotki tak teraz chyba warto cos napisac ;]

25 plantow w nl to jest NIC, juz nie rozmieniajac sie na kwitnace planty, te w poczatku flo i mlode rosliny, dla holenderskiego sądu ganja plant to ganja plant, i nie wazne w jakim byl stadium, dla nich najwazniejsza jest ilosc.Jak wszyscy w temacie wiemy w nl uprawia sie mnustwo trawy z klonow, jest tam wiele duzych plantacji produkujacych tylko klony dla growshopow ktorych likwidacja dla govermentu jest bardzo wazna, ba powiedzialbym ze czesto jest to priorytet, wtedy kazdego klona liczy sie jako osobnego planta, z takich miejsc sa w stanie wychodzic dzisiatki tysiecy klonow miesiecznie coby utrudnic ludzia zycie wzuca sie je jako ganja planty (trzeba miec dobrego prawnika zeby uznali to za cutsy czyli nie ukorzenione klony chodz niewiem czy bylo by to mozliwe jesli w miejscu ktore wpadlo produkowalo by sie tylko i wylacznie klony, znam sytuacje gdzie tak sie stalo ale byly tam rowniez planty na flo i w roznym stadium vega a adwokat byl jednym z lepszych).Mimo to kary sa ta stosunkowo male w porownaniu z innymi krajami ue, govermnet chce zarabiac na zlapanych ludziach/uprawach dlatego czesto konczy sie na duzych grzywnach, w zaleznosci od rozmachu i tego czy ludzie tam byli wczesniej notowani zapada decyzja o wiezieniu - wyroki tam zazywczaj za duzy grow to kilka miesiecy.

400e kaucji za grow 27 plantow?

szczerze to wydaje mi sie ze prawnika nie miales, po pierwsze dla tego ze wierzysz ze te 400e to jest kaucjia. to nie jest zadna kaucja tylko zwyczajny 'mandat' wydany przez sad - jesli juz miales rozprawe za uprawe, nic wiecej.WG MNIE to nie jest zadna kaucja, nikt by kaucji na ciebie nie nalozyl za 27 plantow bo trzeba byc zagrozonym wiezieniem zeby sad zgodzil sie na kaucje.

Poprostu jestes teraz notowany, twoje dane sa podkreslone, i jesli drugi raz wpadniesz bedziesz traktowany jako recydywa i bedziesz mial troche trudniej sie wybronic niz za pierwszym razem, to wszystko - ale biorac pod uwage twoj rozmach problemow zadnych nawet za drugim razem bys nie mial poniewiaz jak juz powiedzialem na poczatku 27 plantow to jest nic.

kolejna sprawa to taka ze cwaniakowaty holender prowadzacy twoja sprawe zwyczajnie z ciebie zadrwil mowiac o tym ze namiezyli twoj grow za pomoca helikoptera LOL lampka 400w namiezona z helikoptera i jeszcze czekanie miesiaca czy dwoch zeby bylo na co trafic LOL naprawde wielki smiech, helikoptery nie sa w stanie takiej jednej malej lampki namierzyc.Te maszyny nie wyszkuja takich mikro upraw.
Nie raz slyszalem helikoptery latajace nad naprawde duuuzo wiekszymi pomieszczeniami uprawowymi zwanymi growromami a nie grow boxami ;] , warto nadmienic ze jest tam naprawde duzo duzych upraw ktore trwaja i gdyby taki helikotpre mogl namiezyc 400w u kogos w domu to byscie nie mieli co tam jarac ;)

Jak dla mnie sprawa jest prosta, blue linie: czyli ktorys z rzyczliwych sasiadow cie doppierdolil, nic wiecej.
Blue line to policyjna linia sluzaca do skladania anonimowo donosow nt upraw prowadzonych wszedzie, kazdy moze tam zadzownic i podpierdolic kazdego. Z obserwacji: bez dowodow. Poprostu kiedy ktos kogos podpierdala to czesto przychodzi poprostu dwoch kraweznikow sprawdzic czy jest cos grane czy nie, jesli nie to sie zmywaja bez gadki, a jak cos jest (przewaznie) no to kajdanki i lodowa na dole (w zaleznosci od rozmachu grow).
Warto nadmienic ze jesli gramy na czas i udajemy ze niewiemy ocb, a policjant pyta nas czy mowimy po angielsku lub holendersku a my mowimy ze nie to trzecie pytanie staje sie lekko stwierdzeniem "polse!?", ogolnie jestesmy tam przez policje uwazani za lewusow wiec liczenie w takiej sytuacji ze wsyzstko sie wyjasni na nasza kozysz jest troche nie madre heh

jest jeszcze trzecia opcja czyli nuon, holenderski dostawca energi ktory tez namieza uprawy, glownie te ogromne ktore prad ciagna na lewo, napewno nie biegaja i szukaja 400w dlatego stawialbym na blue line w twoim wypadku.Warto pamietac ze w nl KAZDY wie co to trawa, jak pachnie itd, holendrzy patrza przez okna co sie dzieje w okolo, i jak ktos cie przytnie przy wnoszeniu worow z ziemia do domu noto niema opcji zeby nie wiedzial co sie dzieje, wtedy pozostaje liczyc tylko na to ze ten kto cie zobaczyl tez ma cos w szafie i rozumie sytuacje hehe

Twoje miejsce grow wyglada slicznie jak po wpadce, ja mam gorsze wspomnienia, rozjebane bylo doslownie wszystko od doniczek z ziemia, przez grow tenty konczac na prywatnym bongosie hehe

do tej bransoletki przy drugiej wpadce tez nie podchodzilbym zbyt powaznie, nigdy o takim czyms nie slyszalem, ogolnie najwazniejszy jest prawnik jak wszedzie na swiecie

mam nadzieje ze nikt nie trakuje tego jako wymadrzanie sie, poprostu chcialem byc pomocny :D

aloha