What's new

Kérdezz-felelek

Solon

Well-known member
Egy furcsa anomáliára lettem figyelmes, ennek megfejtéséhez kéne egy kis segítség. A ferti4es zsákom kb másfél évet állt parlagon a garázsban. Melege nem volt, nem is fagyott meg, de pára lehet érte, bár le volt ragasztva. Most előástam és 200g/L ozmó törzsoldat alján sötétbarna színű, kőszerű üledék marad. Két gyanúsítottam van. Az ozmó membránom elég régi, 0.02ec helyett már 0.1 jön át rajta. A másik, hogy emlékeim szerint a fertiben elég sok kis kék szemcse volt, most ezeket nem igazán látom, viszont van sok kis barnás szemcse, ami viszont nem rémlik. Jól emlékszem? A nem megfelelő tárolás miatt tönkrement volna a műtrágya, vagy reakcióba lépett az ozmóból ki nem szűrt kálciummal? Egy új membránt már berendeltem. Készüljek egy új zsák fertire is? Komoly ára lett a 4évvel ezelőttihez képest...
Vegyél boltban desztvizet, csinálj egy próbakeverést 1g/l töménységben. Látni fogod, hogy mi csapódik ki, tudod ellenőrizni az oldat vezető képességét. Rajta van a zsákon mennyinek kell lennie. Ha jó a vezetőképesség, de van kicsapódás használható és megvan a forrás, ha nincs kicsapódás, akkor szűrővel, vagy a hálózati vízzel lesz a gond. Az apró kék szemcse a mikrokomponens. Tavaly, vagy tavaly előtt használtam el maradék 2014-es gyártás ferticare-t. Nem volt gond vele, zsákolva tároltam garázsban, kamrában, pincében, leragasztva se volt, nincs higroszkópos tulajdonsága.

f2obsession

Active member
Egy furcsa anomáliára lettem figyelmes, ennek megfejtéséhez kéne egy kis segítség. A ferti4es zsákom kb másfél évet állt parlagon a garázsban. Melege nem volt, nem is fagyott meg, de pára lehet érte, bár le volt ragasztva. Most előástam és 200g/L ozmó törzsoldat alján sötétbarna színű, kőszerű üledék marad. Két gyanúsítottam van. Az ozmó membránom elég régi, 0.02ec helyett már 0.1 jön át rajta. A másik, hogy emlékeim szerint a fertiben elég sok kis kék szemcse volt, most ezeket nem igazán látom, viszont van sok kis barnás szemcse, ami viszont nem rémlik. Jól emlékszem? A nem megfelelő tárolás miatt tönkrement volna a műtrágya, vagy reakcióba lépett az ozmóból ki nem szűrt kálciummal? Egy új membránt már berendeltem. Készüljek egy új zsák fertire is? Komoly ára lett a 4évvel ezelőttihez képest...

Szerintem a fertid rendben van. Legalábbis most direkt megnéztem, az enyémben sem látok kék szemcséket, csak rozsdabarnákat. Azon kívül fehér, kicsit sárgás "só" az egész.
Arra tippelek, a Volldüngerrel keverheted, szerintem abban vannak még a barnán kívül egyéb színű pöttyök (legalábbis nekem az színesebnek rémlik)
Én a Fertimre nagyon vigyázok (széles, kültéri ragasztószalaggal alaposan befoltozom a nyílást, miután fél évre való mennyiséget jól záró éthordóba teszek belőle), de más műtrágyákkal (pl Volldünger) való tapasztalatom alapján azt gondolnám, hogy ha párát kap, összeáll egy tömbbe, vagy legalább csomókba.

Solon

Well-known member
Legalábbis most direkt megnéztem, az enyémben sem látok kék szemcséket
Jólvan sasszem...

full

*A volldünger nem véletlen áll össze csomókba, tele van karbamiddal. Mi nem tartalmaz CaN-ot és karbamidot? A ferticare IV.

Last edited:

N4sker79

Member
Sziasztok!
Az automatáimnál 5 alá megy a ph, pedig volt hogy 7 es csapvizet öntöttem neki több litert csapvizbol de igy is leesik. Túl nagy hideg nincs 18-19 fok a pontnál, a növény felett 23 fok. Kokuszban vannak led alatt. A levelek pöndörödnek. A tapozast most lejjebb vettem. Eddig Hesi 4ml/Mg1ml/ calcium 1ml/ fel g keserű só.
De hiába ha ilyen alacsony a ph.
Miért esik le ennyire?
Segitsetek légyszives!

Attachments

• IMG_20230113_112455.jpg
    IMG_20230113_112455.jpg
    7.1 MB · Views: 67

foazegyensuly

Well-known member
Sziasztok!
Az automatáimnál 5 alá megy a ph, pedig volt hogy 7 es csapvizet öntöttem neki több litert csapvizbol de igy is leesik. Túl nagy hideg nincs 18-19 fok a pontnál, a növény felett 23 fok. Kokuszban vannak led alatt. A levelek pöndörödnek. A tapozast most lejjebb vettem. Eddig Hesi 4ml/Mg1ml/ calcium 1ml/ fel g keserű só.
De hiába ha ilyen alacsony a ph.
Miért esik le ennyire?
Segitsetek légyszives!
mivel méred a ph-t és hogyan?

N4sker79

Member
mivel méred a ph-t és hogyan?
Adwa ph mérő, kalibralva két-három hetente. Ket litert szoktak kapni deszt víz csapvíz.tappal egyutt jon ki6.90 re. Ezt korrigáltam foszfor savval 6.3 ra . De ha tulfolyas is kell akkor harom litert kapnak. A tulfolyasban mérek 5 .50 korul, de ez alá is lemegy, volt mar 4.5 is.Ha csak csapvizet adok neki tisztán aminek 7 vagy az fölötti a ph akkor is 5.50 lesz.

Last edited:

tejföl

Active member
Köszi srácok! Ezekre a barna szemcsékre én már nem emlékeztem csak a kékek maradtak meg. Nagyitó alatt amúgy megtaláltam azokat is :D Holnap azért megcsinálom a desztvizes tesztet.

foazegyensuly

Well-known member
Adwa ph mérő, kalibralva két-három hetente. Ket litert szoktak kapni deszt víz csapvíz.tappal egyutt jon ki6.90 re. Ezt korrigáltam foszfor savval 6.3 ra . De ha tulfolyas is kell akkor harom litert kapnak. A tulfolyasban mérek 5 .50 korul, de ez alá is lemegy, volt mar 4.5 is.Ha csak csapvizet adok neki tisztán aminek 7 vagy az fölötti a ph akkor is 5.50 lesz.
lehet átkéne mosni a közeget.

tejföl

Active member
Tudtommal az RSO-nak a lényege, hogy brutál mennyiségű thc van benne. Nem igen sorolnám a cbd olajok közé. Magas thc tartalmú, nyugtató hatású indicákból csinálják általában.

Üdv!
Ak47 fem.növényemet 2 hete raktam át 4 hét veg.után flo-ba.Semmi jele a virágzásnak.Ez normális,és legyek tovább türelemmel?vagy vegyem visszább 11/13-ra az időzítőt?

Blekketekk

Active member
Kárlosz legyé türelemmel, ez nem a fedett pályás 100m-es gyors… 😃 én nem baszogatnám még a világítást. De ez csak egy vélemény!

f2obsession

Active member
Üdv!
Ak47 fem.növényemet 2 hete raktam át 4 hét veg.után flo-ba.Semmi jele a virágzásnak.Ez normális,és legyek tovább türelemmel?vagy vegyem visszább 11/13-ra az időzítőt?
Tudnál róla fotót feltenni? Az AK (legalábbis a mafiás) nekem pont egy kicsit "félautomata" volt, hogy pl a 20/4-ben tárolt, ámde sokszor visszametszett, potját kinőtt klónanya folyamatosan tolt elővirágokat (elég sokat) a 20/4 ellenére is. Kíváncsi lennék, nincs-e például kicsit túltolva neki a nitrogén, illetve hogy mekkorára fejlődött a 4 hét veg alatt, mert azért az furcsa, ha 2 hét 12/12 után még elővirágokat sem mutat.
Amúgy én néha csináltam, hogy az átkapcsolás utáni első 1 hétben csak napi 10 óra fényre állítottam az időkapcsolót, nekem úgy tűnt abból sem lett baj. De előbb utóbb kell neki virágozni 12/12-ben is...

Nekem a Serious Seeds féle van,iszonyatos módon nő.4 hét alatt akkora lett, mint más fajták soha.De szerintem ez betudható a Sanlight q1w lámpának is,bár ezt még először használom,nincsenek tapasztalatok.40x40x120-as sátorba nyomom szarrá lett lst-zve,meg metszve,de így is aggódom a hely miatt.Képet sajna egyenlőre nem tudok feltenni.

hobbi ur

Well-known member
Köszi a szerjavaslatot, Magnikur-t kaptam végül és egy csapásra jól működött!! Ez olyan kábé mint nálunk embereknél, dolgozik - dolgozik az immunrendszerünk, de van hogy kell az antibiotikum....