Coldplay001
Active member
magnicure energy neven van a ket hatoanyag alapu gombaolo, nagyon jo, mert szinergikus hatasu a ket cucc. 2 in 1
Vegyél boltban desztvizet, csinálj egy próbakeverést 1g/l töménységben. Látni fogod, hogy mi csapódik ki, tudod ellenőrizni az oldat vezető képességét. Rajta van a zsákon mennyinek kell lennie. Ha jó a vezetőképesség, de van kicsapódás használható és megvan a forrás, ha nincs kicsapódás, akkor szűrővel, vagy a hálózati vízzel lesz a gond. Az apró kék szemcse a mikrokomponens. Tavaly, vagy tavaly előtt használtam el maradék 2014-es gyártás ferticare-t. Nem volt gond vele, zsákolva tároltam garázsban, kamrában, pincében, leragasztva se volt, nincs higroszkópos tulajdonsága.Egy furcsa anomáliára lettem figyelmes, ennek megfejtéséhez kéne egy kis segítség. A ferti4es zsákom kb másfél évet állt parlagon a garázsban. Melege nem volt, nem is fagyott meg, de pára lehet érte, bár le volt ragasztva. Most előástam és 200g/L ozmó törzsoldat alján sötétbarna színű, kőszerű üledék marad. Két gyanúsítottam van. Az ozmó membránom elég régi, 0.02ec helyett már 0.1 jön át rajta. A másik, hogy emlékeim szerint a fertiben elég sok kis kék szemcse volt, most ezeket nem igazán látom, viszont van sok kis barnás szemcse, ami viszont nem rémlik. Jól emlékszem? A nem megfelelő tárolás miatt tönkrement volna a műtrágya, vagy reakcióba lépett az ozmóból ki nem szűrt kálciummal? Egy új membránt már berendeltem. Készüljek egy új zsák fertire is? Komoly ára lett a 4évvel ezelőttihez képest...
Egy furcsa anomáliára lettem figyelmes, ennek megfejtéséhez kéne egy kis segítség. A ferti4es zsákom kb másfél évet állt parlagon a garázsban. Melege nem volt, nem is fagyott meg, de pára lehet érte, bár le volt ragasztva. Most előástam és 200g/L ozmó törzsoldat alján sötétbarna színű, kőszerű üledék marad. Két gyanúsítottam van. Az ozmó membránom elég régi, 0.02ec helyett már 0.1 jön át rajta. A másik, hogy emlékeim szerint a fertiben elég sok kis kék szemcse volt, most ezeket nem igazán látom, viszont van sok kis barnás szemcse, ami viszont nem rémlik. Jól emlékszem? A nem megfelelő tárolás miatt tönkrement volna a műtrágya, vagy reakcióba lépett az ozmóból ki nem szűrt kálciummal? Egy új membránt már berendeltem. Készüljek egy új zsák fertire is? Komoly ára lett a 4évvel ezelőttihez képest...
Jólvan sasszem...Legalábbis most direkt megnéztem, az enyémben sem látok kék szemcséket
mivel méred a ph-t és hogyan?Sziasztok!
Az automatáimnál 5 alá megy a ph, pedig volt hogy 7 es csapvizet öntöttem neki több litert csapvizbol de igy is leesik. Túl nagy hideg nincs 18-19 fok a pontnál, a növény felett 23 fok. Kokuszban vannak led alatt. A levelek pöndörödnek. A tapozast most lejjebb vettem. Eddig Hesi 4ml/Mg1ml/ calcium 1ml/ fel g keserű só.
De hiába ha ilyen alacsony a ph.
Miért esik le ennyire?
Segitsetek légyszives!
Adwa ph mérő, kalibralva két-három hetente. Ket litert szoktak kapni deszt víz csapvíz.tappal egyutt jon ki6.90 re. Ezt korrigáltam foszfor savval 6.3 ra . De ha tulfolyas is kell akkor harom litert kapnak. A tulfolyasban mérek 5 .50 korul, de ez alá is lemegy, volt mar 4.5 is.Ha csak csapvizet adok neki tisztán aminek 7 vagy az fölötti a ph akkor is 5.50 lesz.mivel méred a ph-t és hogyan?
lehet átkéne mosni a közeget.Adwa ph mérő, kalibralva két-három hetente. Ket litert szoktak kapni deszt víz csapvíz.tappal egyutt jon ki6.90 re. Ezt korrigáltam foszfor savval 6.3 ra . De ha tulfolyas is kell akkor harom litert kapnak. A tulfolyasban mérek 5 .50 korul, de ez alá is lemegy, volt mar 4.5 is.Ha csak csapvizet adok neki tisztán aminek 7 vagy az fölötti a ph akkor is 5.50 lesz.
Tudnál róla fotót feltenni? Az AK (legalábbis a mafiás) nekem pont egy kicsit "félautomata" volt, hogy pl a 20/4-ben tárolt, ámde sokszor visszametszett, potját kinőtt klónanya folyamatosan tolt elővirágokat (elég sokat) a 20/4 ellenére is. Kíváncsi lennék, nincs-e például kicsit túltolva neki a nitrogén, illetve hogy mekkorára fejlődött a 4 hét veg alatt, mert azért az furcsa, ha 2 hét 12/12 után még elővirágokat sem mutat.Üdv!
Ak47 fem.növényemet 2 hete raktam át 4 hét veg.után flo-ba.Semmi jele a virágzásnak.Ez normális,és legyek tovább türelemmel?vagy vegyem visszább 11/13-ra az időzítőt?
Nekem a Serious Seeds féle van(...)