foazegyensuly
Well-known member
ez az igazi etetés , nem is tudtad?
ez az igazi etetés , nem is tudtad?
Lehet tök hülyeség, amit kérdezek, ne kövezzetek meg érte légyszi
Szóval, ha valakinek van otthon komposztálója és az ott keletkezett komposztot felhasználja, hogy készítsen saját földkeveréket a növényeink ( pl. Florimo ált. virágföldhöz hozzákeverve)... Lehet e ezáltal olyan tápanyagdús közeget létrehozni, ami annyira erős lesz, hogy kiégeti a még fejletlen növényt?
Tehát a komposztot is túl lehet a tolni?
Sziasztok,
Szeretnék váltani hidróra. Csepegtető, ill ebb and flood rendszer építése a cél. Nagyjából megvan minden mi, hogy lesz. Viszont még van ami nem tiszta.
Mekkora tankkal menjek? Minél nagyobb, annál jobb ? ~ 110, ~ 150 ben gondolkodom. 80*80*15 cm es tepsibe lenne 1-4 lány. Magasságom 80-100 cm csak, szóval lehet állandó ScRog menne 90*90-es sátorban. Így meg lehet 1-2 növinél több be se férne a sátorba.
Milyen gyakran kell cserélni tápot? Kell egyáltalán időközönként újat, vagy elég ha mindig pótolom vízből, tápból hetente pl?
Kőzetgyapot-csepegtető, majd hidrogolyós árapály rendszerben gondolkodom.
Mennyivel jobb eredményt lehet elérni ezzel egy föld-perlit, vagy kókusz-perlit (kézi locsolás) közeghez képest?
Egész más hidrós rendszerrel (homemade DWC) van tapasztalatom amit föld-perlittel összevetve a következőket tudom mondani :
"Mennyivel jobb eredményt lehet elérni ezzel egy föld-perlit, vagy kókusz-perlit (kézi locsolás) közeghez képest?"
-Sokkal (2-3x). A veg fele/harmada annyi ideig tart, ennek során is nagyobb legyezőket, sokkal vastagabb szárat, sűrűbb, bokrosabb növekedést produkált. Virágzás legfeljebb 1-2 héttel rövidebb (de inkább ugyanannyi idő), de nekem 2-3x-os mennyiséget produkált földhöz képest, és valamivel gyantásabbat, potensebbet is.
Milyen gyakran kell cserélni tápot? Kell egyáltalán időközönként újat, vagy elég ha mindig pótolom vízből, tápból hetente pl?
-mindenképp kell cserélni, DWC-ben "hivatalosan" hetente, de tapasztalatom szerint ha elég nagy a tartály (mondjuk az ajánlott minimum kétszerese), és az EC-t sikerül optimálisra belőni, akkor elég 2-3 hetente.
View attachment 18795967
A 90x90-en 110 az nagyjából pariban van a 60x45-ön 35 literrel. Szóval ha DWC-t csinálnál, azt mondanám az már kényelmes. De ha elfér 150, meg van is akkora tartályod ártani nem árt. Minél több a lötty, annál stabilabb, annál kevésbbé mászkál az EC meg a PH, meg DWC-ben a cserék gyakorisága is arányosan csökkenthető volt nagyobb tartályban. De DWC-n kívül semmilyen hidrós tapasztalatom nincs, és nem is olvastam utána.Akkor nekem 90*90 cm en ezek szerint túlzó a 110, 150 litykó?
Láttam egyszer hogy teamelegítőn melegítették közben kavargatták míg ki nem mentek belőlle a buborékok mennyire vállhat be? Vagy mi történik ha nem vákumozok?Dimethyl ether(DME) sprével nem kell vákuumolni, de elég drága 10-13euro egy flakon. Pb gázos extrakhoz kell vákuumkamra. Egy szett kb 120euro vevor.de-n, igy viszont mehet akár 10kilós palackból is, nem kell töltőgázzal szarakodni. Esetleg tiszta etanol, de ezt még nem próbáltam.
A mai világban ez elég vállalható lehetőség!Pl lemérgezed magad a maradék oldószerrel.