What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Jakość kupowanej marihuany [dodatki]

Dr.Diamonds

Member
i discussed a similar topic in this thread.

also, you can see some pictures i posted of the herb i bought in poland

HERE

and
HERE

i havent noticed any strange or foreign materials though.

Cinnamon

Member
Dodają różnych specyfików np. podbiału - takie ziółka do kupienia w aptece...
Szkło, piasek też się trafiało - ogólnie mam w głębokim poważaniu kupowanie, wolę uprawiać samemu i nie napędzać narkobiznesu, ani tym bardziej tych na górze...
O chemicznym ziółku już się nasłuchałem - pomyślcie racjonalnie - większość z środków jakie według was oni dodają do zioła ulotni się zanim ktokolwiek to skonsumuje... - co najwyżej zostaną substancje szkodliwe. Na pewno tak nie podnoszą wagi...
Hera - hera jest dużo droższa od ziółka - więc to także mit jakich nie mało. Tak samo jak podlewanie chemią, czy wypicie wody z bonia po kilku g...
Feta jest dużo tańsza od zioła jak już ogrodnik napisał btw. nie letsza tylko lżejsza ;). Palona amfetamina to bodajże jak dobrze pamiętam metaamfetamina - był kiedyś program o tym na jakimś kanale discovery...

@Dr. Diamonds - never again smoke on location. You must know about it ! ;)

Peace iG... :kissass:

G

gelowas

Escobar, sadze, ze zalozyles dobry temat.
Nie wiem dlaczego ktos krzyczal, ale jak widze zostalo to edytowane przez czujne oko moderatora, good job!
Moim zdaniem wiecej niz 80% ma w sobie 'to cos' , sadze, ze krazy po hodowcach w calym kraju ten sam patent, tylko kwestia umiejetnosci, ile max jest sie w stanie posypac.
Te male krysztalki to nie jest zywica (zywica nie zgrzyta w zebach po paleniu), czy to drobny piasek, czy skruszone szklo to akurat roznicy nie robi, kazdy patent zwieksza wage o jakies 20%, co przy duzych ilosciach wiaze sie z duzym zyskiem. Slyszalem jeszcze o polewaniu kwiatkow woda z cukrem.
Sadze, ze zaczynaja posypywac szczyty od polowy kwitnienia do momentu sciecia, bo 'to cos' jest wszedzie, nawet wewnatrz 10g szczytu.
Jaranie bez dodatkow jasne, ze sie trafia, jacys bardzo mali handlowcy moze maja z wlasnych szafek, czy outdoora (pod koniec lata wilgotne sie trafia, ale bez posypy), ale na wieksza skale -przynajmniej u mnie na wsi- jest nieosiagalne. Ludzie, ktorzy maja wersje z posypa bardzo skutecznie zamykaja biznes 'tym uczciwym'.

1337grower, hasze to nieporozumienie

shaman_trip, bez obrazy, ale sadze, ze malo w zyciu widziales

Ogrodnik, amfetamina w trawie, naaaaaaaah

Hodowca85, feta jest duzo tansza od jarania, stad na niej jest b.duzy zysk, bo cwiarka za dyche tak samo jak jaranie

Mr.T, gadasz glupoty, co z tego ze przecietny klient nie ma w domu wagi (jubilerskiej nie potrzeba, wystarczy do monet za 50zl), przypuscmy, ze masz 1kg jarania, robisz z tego 20x 50g, jezeli poprzez piasek zwiekszysz wage o 20% to zrobisz 4 dzialki wiecej, jestes 3,2tys do przodu, golfII albo laptop jak sie patrzy. Proste, ze ty wolalbys kupic gramik czysty, ale mniejszy wagowo, 10 rak przez ktore przechodzi towar zanim trafi do ciebie tez by tak wolalo, niestety nie kalkuluje sie taka zmiana temu co hoduje, stad polecam sobie zahodowac prywatnie. :D

Rystal, "z reguly diler wpierdala tyle ile ma utargu i wychodzi na 0" - z reguly...gdy ma 15 lat i jest w stanie tyle sprzedac, zeby sobie codziennie chodzic upalony :muahaha:

Cinnamon, meta, a feta to co innego, ale racja - to 1sze sie pali
g1enek, musze ci przyznac racje z 1 rzecza, to dziwne, ale gdy ostatnio po 2 latach sprobowalem dobrego (mocnego i malutko posypy) jarania z osiedla to zaczaly mnie pluca bolec i po kilku buchach mialem straszna zwale, a teraz laze po coffeshopach kilka godz dziennie i po mocnych haszach nie mam takich chujowych objawow.

ps. w eter, here, chemikalia, podbial,etc bym nie wierzyl, kazdy z nas moze kupic 5g, dodac przyprawy do kurczaka, potem sprzedac i pojdzie fama, ze takie sprzedaja lol...w rzeczywistosci sadze, ze posypke mozna bezpiecznie palic przez bongo, jednak jestesmy na tym podwojnie w plecy, na dosc, ze mamy najdrosza trawe w Europie to jeszcze malo trawy w trawie -
HODUJMY PANOWIE!!!

dizel

Member
posypane maka - biala wdowa :D piasek sypie sie od samego poczatku kwitnienia, wtedy jest wszedzie (ale to kazdy glupi pozna), chyba jedyny patent jakiego sie uzywa to szybkie podsuszenie (4-5 dni w ciemnym, chlodnym miejscu), wtedy topy wydaja sie suche, i nawet krusza sie ale jak ktos ma wage to sobie moze sprawdzic jak masy z biegiem czasu ubywa (nawet 10-15%), gdy takie toptki wlozy sie do szczelnego sloja to juz po 2-3 dniach robia sie miekkie (wilgoc z nich wylazi)

Last edited:

nol

Member
według mnie to jest mit to całe posypywane zioło .to jest cos takiego jak dilerzy rozdający narkotyki za darmo żeby uzależniac . Mamy wolny rynek i żaden szanujący się diler nie psuje swojego towaru bo klienci by sie na niego wypieli. a poza tym jezeli byłby jakis dobry patent na zwiększenie objetości zioła bez wyrażnej straty na jakosci to bym o tym wiedział

Lewar

Member
cos dodaja, mi o tym nie zawsze wiadomo :) pale jaranie od dila i potrafi zmulic tak samo jak wlasny Ice czy White Skunk itp. czy potrafie to rozpoznac-watpie, a troche juz pale.

u mnie w miescie mieli patent na kasze manne. po wysuszeniu bylo cale w pyle i ludzie srali "biala wdowa!". a w zembach zgrzytalo...

mysle ze czesto praktykowane jest to, co napisal dizel, ci co maja wieksze ilosci robia z tego hasz a ziolko pozniej slabo klepie i w ogole sie nie lepi.

pozdro

Cinnamon

Member
nol said:
według mnie to jest mit to całe posypywane zioło .to jest cos takiego jak dilerzy rozdający narkotyki za darmo żeby uzależniac . Mamy wolny rynek i żaden szanujący się diler nie psuje swojego towaru bo klienci by sie na niego wypieli. a poza tym jezeli byłby jakis dobry patent na zwiększenie objetości zioła bez wyrażnej straty na jakosci to bym o tym wiedział

I tu się bardzo mylisz...
W większych miastach gdzie sprzedażą zajmują się zorganizowane grupy przestępcze gdzie jest prawie monopol - sprzedaje kilku dillów. Zioło jest mieszane z różnymi specyfikami, dajmy na to przemielone z podbiałem - wiem z autopsji. Wchodzisz z czymś innym i po kilku tyg. lądujesz w lesie z połamanymi nogami. Skuteczniejsi niż policja w poszukiwaniach...

hodowca85

Member
Ogrodnik-PL16 said:
Hodowca85 - Feta sie nie pali <lol> .. no czlowieku chyba niewiesz co mówisz... fete palona uzaleznia prawie jak cygary i sie ja pali jak bys nie wiedział :) znam duzo ludzi co pala fete wiec z palca sobie tego nie wyssałem... dycha fety kosztuje 200zł i jest tego ilopsciowi 1.5 razy wiecej niz ziola bo jest letsza :p a 10g fety mzoesz nawet posypac do 100g palenia ktore pozniej nawet w miare klepie jesli bylo nia jakies gowno posypane.. i kupuja to takie gowniarze ktore nie wiedza jaka jest faza po prawdziwym ziolku i mysla ze ta faza jest po paleniu a tak naprawde jest po fecie :p
pozdro

hehe człowieku ,ja nigdy nie widziałem zeby ktos przy mnie albo z moich znajomych (,a uwiez mi mam ich baaardzo duzo) ....palił fete.
temat speeda i grochów w moim zyciu nie jest wcale obcy... :badday:
wciagałem z bardzo wieloma osobami i poznałem bardzo wielu ludzi...
sam rowniez wczesniej o tym słyszałem i kiedys z kumplami postanowilismy spobowac....posypalismy małego topka speedem i do lufy...
efekt: zioło sie słabiej paliło ,było tylko czuc nieprzyjemny zapach w dymie i gowno z tego było!.ogólnie zadnych porzadanych efektów 0 stymulacji...tylko gastro i normalne sprawy...
niewiem kto ci powiedział o paleniu fety stary ...i co moze ci twoi znajomi palą sobie papierosy z amfetaminą...czy z lufki ją palą?! hheehe i co naspeedowywują sie troszeczke?! no nieee...
Ja nigdy... bedac np. na dyskotece czy gdzies w klubie nie spotkałem w zyciu ludzi ktorzy palą fete....nigdy..., po toaletach i innych miejscach sie wciaga ,wciera,wylizuje,je,pije...nawet niektozy wkładają sobie w dupe czy dozylnie...bo juz przez nosek nie mogą...:p..o innych zeczach np.nacinanie sie nie wspominając ...
co innego kokaina czy heroina czy crack...wszystko to sie pali....ale fete?!

a to czy jest drozsza czy tansza to zalezy gdzie mieszkasz ...
:headbange

E: no nieeee...metaamfetamina..to.palona feta :bashhead:

Last edited:

Dr.Diamonds

Member
Cinnamon said:
@Dr. Diamonds - never again smoke on location. You must know about it ! ;)

I almost always smoke on location... smoking in the basement hiding from society is no fun. I like hitting the Molo or the 'staro miasto' in Gdansk, having a smoke, and going out for a nice dinner, coffee, whatever...
but again, i am not a kid, and Police don't usually bother my girlfriend an I

1337grower

Active member
Jej już nic może nie piszcie bo się tylko wkurwiam jak to czytam i smuce...jaki człowiek był głupi , ile ja kasy wydałem na te małe i chujowe ilości zioła , haszu gowno wartego i chuj wie jak zrobionego wiedziałem o tym ale tak miałem w bani nasrane ,ze poprostu musiałem kupic cały mój świat sie krecił w okol bakania i kombinowania kasy na bakanie iogolnie dragow 2 lata tak sie bujałem robiać przykrości i zajebiście wielki gwózdz wpierdalając ludzią w serce dla których byłem wszystkim i którzy widzieli co ja robie i składali ręce heh...:(( ...masakra, nie kupujcie , sadzcie i hodujcie .....
spida i tab sów nie żryjcie to kisiel robi z mozgu ,ze juz nie wspomne o zdrowiu...ja sie bardzo przejechalem jesli chodzi o zdrowie...moje serduszko jest slabe bardzo....:(:)(( a wszystkim wam polecam piosenke w prawdzie spiewaja tam o czyms innym alw warto wmowić sobie ,ze feta i inne gówna i gówno warte palenie z chuj wie czym jest tym tematem w tej nucie heh:)) Trzyha - Aluminium , bardzo to pioseneczka dala mi do myslenia , jestem czysty juz ponad rok od wszystkiego, fajki nawet rzucilem przez tą nute :D heh ,pozdrawiam dobranoc:D

Last edited:

Cinnamon

Member
Dr.Diamonds said:
I almost always smoke on location... smoking in the basement hiding from society is no fun. I like hitting the Molo or the 'staro miasto' in Gdansk, having a smoke, and going out for a nice dinner, coffee, whatever...
but again, i am not a kid, and Police don't usually bother my girlfriend an I
eh this is Poland. "secret service" are everywhere. they don't to look how regular policeman...
My friend think how you, now he waiting on law court. he can spent 8 years in jail for this... So, choose belong to you ;). Listen song "Kripo" - Onil - for Polish of cours :p there is a explanation...

btw. sorry for my english :p

@hodowca85 - wybacz mój błąd, nigdy tego gówna nie tknąłem i nie mam zamiaru więc wiesz ;). Amfetamina i Metamfetamina to substancje pokrewne >>dokładny opis<<>
Nie potrzebuję takich substancji, jedynie naturat ale rzadko :].
Ale koniec oftopu !!

Last edited:
G

Guest

ReQuIeM dReAm said:
fotos:

pozdro6oo

A zrob test smakowy, zjedz troszke, zobacz czy słone i czy nie zgrzyta miedzy zebami
:wave:

Edit:

Smacznego zatem. :rasta:

Last edited:
alijah said:
A zrob test smakowy, zjedz troszke, zobacz czy słone i czy nie zgrzyta miedzy zebami
:wave:

Jadlem odrazu :D smakuje niezle nie zgrzyta pod zebami i nie jest slone... smakuje jak liscie skruszone, niewysuszone do konca :p tak bym to opisal...

Hehe na poczatek dobry dzien wszytko ogarniete nawet dobre nie wiem czy w czyms tjuningowane juz niebawem nie bede sie o to martwil jesli wszytko dotrwa w spokoju i zadna kurwa sie nie trafi i zapierdoli...

Ja ogarnolem dzisiaj cos takiego nie wiem czy cos w tym jest smakuje chemicznie... Pali sie ladnie opuznia faze zobaczymy jak jutro wstane czy bedzie koszmanie jesli tak to znaczy ze cos bylo robione niedobrego z tym paleniem... Bo po naturalu wstaje sie jak nowo narodzony nawet po ostrym wieczorze bynajmniej ja tak mam

fotos:

(foto robione nokia n73) niechcialo mi sie aprat podlaczac do kompa kabel gdzies sie zawieruszyl....

pozdro6oo

Last edited:

kempamc

Member
u nas tylko jeden gosciu nieraz ma dobre palenie
reszta sprzedaje gowno ludziom
pokruszone liscie konopi przemyslowej spryskane psychotropami :|
ale to ryje beret niesamowicie.. ze czlowiek potrafi cos takiego spalic:D lol... w ogole zygac mi sie cche jak ludzie mowia "koles takiego skuna ma ze szok.." kuwa co to jest w ogole skun zaal az sie wkurzam jak to slysze

G

Guest

U mnie na rejonach bardzo często można kupić dobre zioło. Na bank nie zasypywane, nie moczone itp sprawy o których tutaj mówicie. Jedynym problemem są często strasznie pokrojone paczki. Standardem od dobrego kontaktu jest 6 szkieł ale ostatnio dostaem 4 szkła w worku... :badday:
No ale jeszcze miesiąc tylko do pierwszych w tym roku zbiorów :D jakoś wytrzymam bez kupowania chyba no może z raz, może ze dwa hehehe :joint:

G

Guest

ja proponuje zakupy zagranica
jak dostalem czeskiego worka to momentalnie w gacie popuscilem
staf byl jeden z mocniejszych jakie palilem ,pure indica ,strong psychodelic
tzw . spud lampu - wszystko w calym bobie .
Na dodatek z reki jakiegos 12-13 latka ktory widzial mnie 1st raz i nie stwarzal problemu ,i tutaj mi juz zwieracz do konca puscil.
wrazenie takie za w PL czasem czekasz 1-2-5 h i dupa blada
tam cala akcja nie jest zbytnio zorganizowana i trwa 5 min

na foto jakies 2/5 worka

11398P1140262.JPG

11398P1140273.JPG

hodowca85

Member
1337grower said:
Jej już nic może nie piszcie bo się tylko wkurwiam jak to czytam i smuce...jaki człowiek był głupi , ile ja kasy wydałem na te małe i chujowe ilości zioła , haszu gowno wartego i chuj wie jak zrobionego wiedziałem o tym ale tak miałem w bani nasrane ,ze poprostu musiałem kupic cały mój świat sie krecił w okol bakania i kombinowania kasy na bakanie iogolnie dragow 2 lata tak sie bujałem robiać przykrości i zajebiście wielki gwózdz wpierdalając ludzią w serce dla których byłem wszystkim i którzy widzieli co ja robie i składali ręce heh...:(( ...masakra, nie kupujcie , sadzcie i hodujcie .....
spida i tab sów nie żryjcie to kisiel robi z mozgu ,ze juz nie wspomne o zdrowiu...ja sie bardzo przejechalem jesli chodzi o zdrowie...moje serduszko jest slabe bardzo....:(:)(( a wszystkim wam polecam piosenke w prawdzie spiewaja tam o czyms innym alw warto wmowić sobie ,ze feta i inne gówna i gówno warte palenie z chuj wie czym jest tym tematem w tej nucie heh:)) Trzyha - Aluminium , bardzo to pioseneczka dala mi do myslenia , jestem czysty juz ponad rok od wszystkiego, fajki nawet rzucilem przez tą nute :D heh ,pozdrawiam dobranoc:D

Nie martw sie stary...te wszystkie złe tematy są już dawno zamną...:p
Mi pomógł film "Requiem a dream" i "Ze zycie ma sens" polecam wszystkim speedziarzom jesli nie oglądali...
Po czasie dopiero człowiek rozumie ,ze w ten sposób nie mozna i nie zajedziesz w ten sposób daleko...a zycie przecierz takie długie jeszcze....ahhh
Ja tak jak Ty mówisz grower ,juz nawet papierosów nie pale ;) bo ostatnio stwierdziłem ze za duzo dymów pochłaniam...
A co do tej pioseneczki 3H to aluminium szelesci bo ludzie palą z niego here.:)
Dobrze ze i na ciebie wpłynęła ta piosenka...
Mi z wyjscia ze złych nałogów pomogła własnie marihuana i moja dziewczyna ,która teraz ze mną pali...gdyby nie ona pewnie dalej bym ćpał....i huj wie co jeszcze innego robił...,a tak przynajmnie wiode teraz spokojne i bezstresowe zycie...
Pozdrawiam was wszystkich bardzo mocno i uwazajcie na siebie co robicie,palicie,...
Bo zdrowie ludzkie jest bezcenne i nic juz nigdy Ci go nie zwróci ! :headbange

p.s.Takie palenie kazdy powinien dostawać ,a nie.....no moze jeszcze kilka lat i ludzie bedą takie dostawać (jak moi najbiźsi znajomi :p).
Wszystko zalezy od WAS growerów! A wiec sadzcie i uczcie sie ile wlezie...
peace

17869P8080129.JPG

Last edited:

Mr.T

Member
gelowas said:
Mr.T, gadasz glupoty, co z tego ze przecietny klient nie ma w domu wagi (jubilerskiej nie potrzeba, wystarczy do monet za 50zl), przypuscmy, ze masz 1kg jarania, robisz z tego 20x 50g, jezeli poprzez piasek zwiekszysz wage o 20% to zrobisz 4 dzialki wiecej, jestes 3,2tys do przodu, golfII albo laptop jak sie patrzy. Proste, ze ty wolalbys kupic gramik czysty, ale mniejszy wagowo, 10 rak przez ktore przechodzi towar zanim trafi do ciebie tez by tak wolalo, niestety nie kalkuluje sie taka zmiana temu co hoduje, stad polecam sobie zahodowac prywatnie. :D

czyli liczysz ze towc w hurcie chodzi po 16 pln ? to tylko jakis ostatni ciec by placil tyle w hurcie za towc z piaskiem 8zl per g i to tylko jak jest zajebisty staf

A

adrianmenyo

To nie jest zadna sciema! Ludzie ktorzy mieszkaja gdzies w dozych miastach nie beda wierzyc ze ktos dodaje piach lub szklo ale u mnie w miescie jak rok temu sie cos takiego zaczelo w workach pojawiac to teraz w kazdym jednym jest! I dowiedzialem sie od kolegi sprzedajacego rameczki ze daja nawet z korkow do pradu ten piach pokruszony, a co do chemii to czysty i prawdziwy mit ktory ciagnie sie wsrod amatorow jarania od brzegow baltyku do bieszczad! te wszystkie etery/rozpuszczalniki do farb itd itp (!) wyparuja a zaden domestos/lakier do wlosow bomby ci nie zrobi, bo czytalem kiedys ze dzialania psychoaktywnego nie ma zadnego! Wiec jak ma byc jakies przekrecone jaranie to tylko z iloscia / waga a co do mocy to jakie ci wyrosnie takie masz zwiekszyc kopnika danego ziola sie juz nie da... Pozdrawiam kumatych w temacie!

Latest posts

Latest posts