What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

JAK ZACZAC HODOWAC

4che5ter20

New member
jestem jestem ale moja uprawa stoi wszystko jest tylko na nasiona czekam juz drugi tydzien fak nerwy mnie roznosza z tego czekania ale ZAJARAM i czekam dalej jol wesolych swiat i mokrego dyngusa jol

Z tego co kojarze to ktos z forum mowil ze nalezy wysiac sionka w pierwszej polowie kwietnia. Dzieki temu beda naprawde ogromne tego lata , jak drzewa. Dziwi mnie ze White Rhino doszedl i byl tak ogromny.

4che5ter20 spokojnie :D bedzie dobrze. Choc wiem ze czekanie jest trudne.

Na samym poczatku wachalem sie miedzy EM a WR. WR odrzucilem bo indoor. Napisalem w zamowieniu EM. Gdy przeczytalem opinie ludzi ktorzy ja mieli to tez odrzucilem. Postanowilem zamowic 100 % indice i trafilo na Papaye :D
Oby nasze roslinki nie byly mniejsze w tym roku :)

Hejka all ! Mam maly problem. Mianowicie musze wybrac jakies doniczki na start roslinki. Na tej stronie
http://www.hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod=p86903078780099660657&w1=3&ks=kat2878748282&pks=&p=9&sz=

znalazlem doniczki z substratu torfowego ktory pozniej sie rozklada dzieki czemu nie trzeba wyciagac roslin z doniczek. Zastanawiam sie czy te doniczki wystarcza do czasu kiedy bede mogl je wysadzic na dwor. Mr. Smee pewnie wiesz cos o tym. Chcialbym je wykielkowac ok 10 kwietnia a wysadzic na poczatku maja ( jesli pogoda pozwoli ).

G

Guest

i chcesz je caly ten czas trzymac tylkow tych donieczkach do czasu wysadzenia na out??? bo jezeli tak to one sa zamale na tak dlugio okres czasu ile to bedzie powiedzmy 14 wyjda z ziemi czyli gdzies z 20 dni mialy by byc w tych doniczkach ??? zdecydownie zadlugo na tak male doniczki

O to wlasnie mi chodzilo bo nie moge nigdzie znalezc wiekszych torfowych. Choc jesli nie znajde wiekszych to uzyje zwyklych i wiekszych. Do tego mam problem z iloscia ziemi na rosline ( wydaje mi sie ze minimalnie 10 l pojdzie ). dolek o glebokosci ok 60 cm styknie.

Mr. Smee

Member
anubis_player said:
O to wlasnie mi chodzilo bo nie moge nigdzie znalezc wiekszych torfowych. Choc jesli nie znajde wiekszych to uzyje zwyklych i wiekszych. Do tego mam problem z iloscia ziemi na rosline ( wydaje mi sie ze minimalnie 10 l pojdzie ). dolek o glebokosci ok 60 cm styknie.

w/g mnie te torfowe sa stanowczo za male. Ja mialem ich w normalnych doniczkach okolo 1,5 litrowych (a nie w takich duzych jak ty mówisz), potem jak byly wysokie na jakies 20-30 cm to wysadzilem je. Wzialem taka sama mixture ziemi (ziemia 6,6-6,8 PH + perlit + troche nawozu spod krowy) jaka mialem w doniczkach i spreparowalem ziemie w ogródku. Zrobilem dziure wielkosci doniczki, lekko podlalem, wyciagnalem caly staf z doniczki (jesli doniczka nie jest za duza, to cala ziemia z roslina wychodzi latwo), wsadzilem do dolka, troche zasypalem od góry i podlalem. To wszystko!!! Zreszta tych doniczek torfowych nie za bardzo polecaja... :chin:
Dól wystarczy wykopac o glebokosci 35-40 cm, ale oczywiscie im wiekszy dól (w glab i szez) tym lepiej ale i tym wiecej ziemi spreparowanej potrzeba...

Moje mialy jakies 25 dni kiedy wysadzilem je na zewnatrz, troche wieksze niz na zdjeciach. Na fotkach widac jakie doniczki mialem....

Dzieki Mr. Smee :D Wiec nie uzyje torfowych. Podejde wiec do jakiegos wiekszego ogrodniczego w poblizu i wezme troche doniczek i ziemi . W zasadzie jesli chodzi o kase to raczej nie mam co sie martweic ze nie wystarczy na wszystko. Miejscowki w sumie tez nie beda za daleko wiec spokojnie moglbym zaniesc lub przewiezc ziemie. Tylko troszke lipa bedzie z kopaniem tych wszystkich dolow ale raczej sie wyrobie. Moja matka zaczela coraz bardziej interesowac sie tematem roslinek wiec tylko pare bede mial w domu a reszte przeniose na strych. Tam temperatura wacha sie ok 25 stopni C(chyba nie za zimno ?? ) . Akurat w kwietniu wraca z zagranicy moja siostra z ktora tez musze sobie poradzic. Poza tym to twoje roslinki bardzo ladnie wygladaja :D

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
w tamtym roku zaczolem nasiona w domu, i tszymalem je z 3 tygodnie zanim je dalem out. wszystko roslo strasznie super ,niestety prawie wszystkie trafily pod koparke. akurat zaczeli wyruwnywac ziemie tam gdzie posadzilem,hehe ,malo co sie nierosplakalem.
w drugim miejscu zasialem same nasiona. moze ze 30. i z pienc nasion wyroslo bez problemu. wszystko zrobilem pierwszego maja. zalezy jak pogoda bendzie. bo tutaj pamientam ze w maju snieg ras spadl. aby tylko pogoda bendzie to i kwiatki bendo.

bende dawal clony na out , co widzialem to rosno strasznie dobze.
nasion bende dawal bardzo duzo. ile to jeszcze zobacze,ale bendzie rekordowy dlamnie outdoor grow.hehe

peace

W maju snieg LOL
z ta koparka to przerabane. Zastanawialem sie nad miejscem w poblizu pola kukrydzy ( z tego co pamietam, ale bylem tam ostatnio ze 2 lata temu wiec moglo sie zmienic ). Wybiore sie tam pewnie w tym tygodniu i pokopie doly.
Na dziko nie bede rzucal bo watpie zeby mi cos wyroslo :D Jak to bedzie u mnie z iloscia pestek to sam do konca nie wiem wiec wole miec wszystko perfect zrobione za wczasu. Klony to o wiele lepsza sprawa niz zabawa z nasionami i eliminowaniem plci. O wszelkich odkryciach, planach , zmianach bede pisal :D

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
anubis spytaj sie rolnikow kiedy bendo kukurydze scinac?
bo zostawiajo asz wyschnie, i jak jest swieza. zalezy naco jest chodowana

peace

Ikser

Member
ja bym użył tych torfowych doniczek:>:>... wg. mnie sa bardzo dobre.. 7x7x7 to nie tak malo na pierwszy okres wzrostu!!!!!!!!

Jesli chodzi o rolnikow to zaden problem wkoncu mam wujka mieszkajacego na wsi ktory jest wlasnie rolnikiem :D Jesli chodzi o donice to sam nie wiem do konca.