What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
Chce przeprosic za zament z fotkami z tego cisnienia to wstawilem stare foty .......(ciagle pracoje na odzyskaniem aparatu)ale z telefonu tez da rade podzielic sie widokiem.....to juz 53 dzien flo...

Eskobar miej baczenie na ta PARKE muszek ......!!!!!......ja tez kiedys latalem........za taka jedna PIEKNA muszka i jest nas TERAZ 3jka :rasta: :rasta: :rasta: :rasta: :rasta: :rasta: :rasta: :rasta:

p.s. powoli zmieniam pokoje /.......juz plan na outdoor rusza!!!!!!!!

pozdrowienia

Apage

Member
Preparaty na ziemiórki kupuje się w sklepach ogrodniczych , polecam kupić jeden z tych preparatów : Nomolt , actelik , cascade . Podlewamy roztworem wszystkie doniczki w domu a nie tylko w boksie , plus dodatkowo trzeba koniecznie kupić żółte tablice lepne ( też w sklepie ogrodniczym ). Tablice zabijają muszki a preparat ich larwy . Nie może przeżyć żadna muszka bo złoży jaja . Podlewanie preparatem trzeba powtórzyć po 10 dniach więc lepiej od razu kupić duże opakowanie .

Last edited:

Escobar

Active member
Apage
Czy 2tyg przed zbiorami jest sens walczyć z tymi ziemniakami? Nie chce popsuć smaku zioła jakimis podejrzanymi specyfikami.

kazuya20

Active member
hej podlałem roślinki preparatem na ziemiurki lecz nie mam jeszcze tych tablic zółtych lepnych poniewaz ciężko je dostać . czy muszka złoży jajka gdy jest 2 cm warstwa keramzytu hehe
facetka w ogrodniczym powiedziała że mam opryskać tym prepARATEM KWIATKI czy to dobry pomysł na ulotce pisze ze opryskac

escobar ty nie musisz się martwić

Ziemiórki nazywane często "czarnymi muszkami" są w zasadzie pożteczne, bo biorą udział w tworzeniu próchnicy. Starszym roślinom ich ataki nie wyrządzają szkody, natomiast larwy mogą być niebezpieczne dla siewek i
młodych sadzonek, kiedy w poszukiwaniu wilgoci podgryzają ich delikatne korzenie. Przez te uszkodzenia do wnętrza roślin przedostają się z gleby bakterie i grzyby i młoda roślina ginie.

Last edited:

Apage

Member
na 2 tygodnie to nie , ale jak masz inne roślinki w domu to warto ziemiórki wytępić . Ja musiałem z nimi walczyć bo by mi kaktusy meskalinowe wjebały .

szok

Member
BEZ PANIKI !!!
ja osobiście żyje w symbiozie z ziemiórkami juz od około roku i jest git. po pierwsze primo wcale nie szkodzą moim roslinkom, po drugie primo w zasadzie sa pozyteczne(poczytajcie o nich) .
jedyny problem jaki mialem z nimi to jak dostaly sie mi do inkubatora z klonami. larwy potrafia tak sie wwiercic w rosline ze odgryzaja korzenie i roslina usycha. dla starszych roslin nie są szkodliwe do czasu kiedy mają mokrą glebę bo jak jest sucha to szukaja wilgoci wlasnie w korzeniach.

GENERALNIE BEZ PANIKI ja z nimi w ogole nie walcze...

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
Roslinka dokladam jeszcze tydzien.....i tutaj mam pytanie ????????czy warto bawic sie w 48godz totalnej ciemni??????a moze ktos ma jakies sugestie co do harvestu......(Lepiej rano czy wieczorem???przelac obficie glebe przed zcinaniem?????)

Pytanie drugie jest zwiazane z suszeniem??????moge roslinki powiesic w szafce?????dodam wentylator ktory bedzie dmuchal na sianko?????jak najlepiej przygotowac MJ do curingu????????
pozdrawiam

Azzzzzz

Member
Veteran
Hej Zielony, no to odpowiadamy:

- co do 48h to ja ost testowalem, mialem dwie WYD z clonow, jedna z 48 druga bez cialem, w pozniejszych testach mocy :kos: wyszlo na to ze jednak to z 48h mialo troche wiekszego kopa..., zeby potwierdzic ta metode trzeba by dlugich testow, puki co duzo osob to stosuje i duzo mowi ze daje efekt, wiec chyba warto.

- scinac lepiej rano ( mowie to co slyszalem, czytalem, osobicie nie zauwazylem wiekszej roznicy ), rano w sensie wtedy kiedy zalaczaja sie lampy ( koniec ciemnej fazy ), wiaze sie to ponoc z tym, ze w fazie ciemnej nastepuje kumulacja thc a podczas jasnej jest regresja.

- przed scieciem najlepiej tydzien dwa wogole nie podlewaj, przesusz ja troche ( w koncu i tak idzie do suszenia.... ), powoduje to zainicjowanie extremalnych warunkow w roslinie i zaczyna ona produkowac wiecej substancji obronnej... czyli tego co lubimy :joint:

- ja robie tak, ze najpierw rosline opitalam z duzych lisci, zostawiam tylko te przytopowe, daje do suszenia na te np 5 dni a pozniej obcinam listki przytopowe ( zbierajac do odrembnego pudelka gdyz joincik z nich tez milo zaskakuje :joint: ), nastepnie zamykam do sloika i do lodowki na 2 tyg, pozniej juz tylko w szafce w sloiku. Jezeli nie masz mozliwosci lodowki to wsadzaj odrazu do sloja ( w obu przypadkach przez pierwsze 2 tyg otwieraj go z 2 razy dziennie na ok 10 min, pozniej raz na kilka dni ).

- Pytasz o wentylator w szafce, otoz, moze sie latwo przesuszyc ( w sensie na zewnatrz wiory a w srodku zarodek gnilny) obowiazkowo wentyl nie moze dmuchac bezposrednio na rosliny, jezeli umiesz to zmniejsz obroty wentyla na doslownie takie zeby leciutko sie krecil, jezeli nie zmiejszysz to ustaw go blisko sciany, niech dmucha w sciane. Zreszta wogole ten wentylator nie jest konieczny, jak 3 razy dziennie przewietrzysz ta szafke to wystarczy.

- Jak juz mam slowotok to jeszcze wspomne, ze gdy ci sie przesuszy to wsadzasz jakis owoc, ziemniak do srodku na kilka godzin w samknietym sloiku. dyfuzja robi swoje i pozniej niedosc ze przesiaknie troche zapachem "wsadu" to jeszcze bedzie ladnej konsystencji.

Pozdr

LDV

Active member
Witam

Teraz mam pare pytań:
1. Uprawiał ktoś w coco? Zabawa w to w ogóle warta uwagi? Oczywiście na profesionalnych nawozach. Warto?
2. Jakie odmiany polecacie?
chodzi mi o maksymalnie zajebisty zapach (nie żadne truskaweczki, kupki czy inne pomarańczka). Takiego materiału mam już powyżej uszu. Chodzi mi o coś co będzie walić jak "najlepszy" towar z ulicy że tak się wyraże i wcale nie jestem pewien czy Skunk#1 tak wali...
Interesują mnie tylko sprawdzone opinie ludzi kotrzy to wyhodowali.

Last edited:
G

Guest

Pewnie, że tak. Kokos jest super. Trzyma PH, nie da się przelać, dobrze natlenia korzenie. Nie wiem jak z profi nawozami (dla mnie to lekkie voodu), ale na plantonie szły ładniej niż w ziemi.
Łatwo wypłukać w przypadku przenawożenia, szybko też docierają nawozy po podlaniu. Grunt to nie przesuszać kokosu i podlewać praktycznie codziennie (albo przynajmniej co 2-3dni) z lekkimi upływami.
Zobaczysz jak szybko korzenie zarosną cały pojemnik. ;)

kazuya20

Active member
Filipek said:
Pewnie, że tak. Kokos jest super. Trzyma PH, nie da się przelać

ldv sadz w kokosie jest super po uprawie po przepłukaniu i oczyszczeni u go z kożeni możesz go użyć jeszcze raz (do 3 razy ) luknij na moje planciki zaczeły rosnąc jak szalone po 14 dniu w 21 masterkush miał 37 cm i był ładnie rozłożony
z kokosem trzeba uważać a szczególnie z ph i potrzebujesz najlepiej donic 20 l minimum . miałem donice 1 l na początku i po 10 dniach wkorzonki wypelniły ją masakrycznie normalnie do pełna
w nawozy trzeba się zaopatrzyć i to niezle np wez
coco terra wega
coco terra flores
rhizotonic
pk 13-14
i może jakiś boster do tego

co do odmianek to z opini innych ludzi polecam coś od sensi seeds zreszą shaman trip to potwierdzi mają zajebiste sionka i nie ściemniają
http://www.sensiseeds.com/nasionafeminizowane/9s86.html
mnie ciekawi white disel

jak mas zpytania to pw chętnie odpowiem

Last edited:
S

sweet-dreams

to polece ci na indorka black whidow , black afghan x white widow, vortex lub cos co jest dosyc ciezko dostepne romp19 (romulan x peak19) to ostanie spelni napewno twe oczekiwania :)

azz
dokladnie ets zstosuje taka metode i jestem mega zadowolony a mile poczuc czasem smaczek pomaranczy dorzuconej do sloja :D pare czastek
pozdro

sweet-dreams

Last edited:

Zathir

Member
Witajcie.
Zanim wystartuje z indoorem chce oddac do badania do stacji chemiczne-rolniczej moją mieszanke aby potem policzyc sobie dokladnie nawozenie. Do pełni szcześcia potrzeba mi tylko liczb granicznych dla konopii których nie moge nigdzie znalesc :( Jaka ewentualnie inna roslina ma najbardziej zbliżone zapotrzebowania do konopii?
pozdrawiam :rasta:

S

sweet-dreams

no ja bym powiedzial ze do pomidorkow :D na poczatku uzywalem wsumie nawozow do pomidorow i dawaly rade ;] a zapomnialem jeszcze dodac schrom x buddha's sistar jeden z najlepszych jakie mialem indoor :)

pozdro

sweet-dreams

LDV

Active member
ja myślałem o nawozach GHE One Part + stymulator kwitnienia taki dosyć drogi + dwa preparaty do regulacji PH.

Kupiła mnie ta reklama o NASA itd ;P Fajnie czuć się jak NASA hahahaha

Co do kokosu...
hmmm
też słyszałem same dobre opinie, ale ciężko będzie do pestek regular wstawić 20 litrową donicę. Ale to już wyjdzie w praniu.
Raczej od uprawy w jednej "skrzyni" będe się trzymał na dystans bo dużo pierdolenia z tym jest - wiem to bo tak uprawiałem indoorka ostatniego "małego"...

Sweet-Dreams dzieki za info o ciekawych strainach, zapamietam :)

pozdro

placjusz12

Member
jak myslicie jaki moze byc powod ze skunk1 jeszcze nie zaczal kwitnac a inne tak? mineło juz z 1.5tyg po przelaczeniu na flo

te listki to odl lampy byly przyplalone
pzdr Placek

Azzzzzz

Member
Veteran
Placek: To pewnie przez Jaha, ale nie dam sobie nic odciac :>, nie pal go juz bo tylko stresujesz. Wg.m. to wina i/lub stresu, genow, nawet ci preflowerow nie pokazal ??. Moze tez za duzo podlewales azotem, nie wiem, nie podales zadnego info...

placjusz12

Member
pre pokazal , jest w donicy 20l ziemia substral osmnocote od poczatku , 4tyg wega, i zaczal strasznie śmierdziec hehe , jeszcze jakies info potrzebne jak cos to dopisze hehe
pzdr

G

Guest

Hmm niektóre odmiany tak maja ze po przelaczaniu na flo odrazu nie kwitna (albo poprostu to geny).
W kazdym razie sugeruje przeczyscic ziemie (czyli przlac duzą iloscią wody) aby pozbyc sie skladników potrzebnych na wega, po czym podlac nawozem na flo. Wkoncu powinna roslina ruszyc. Powodzenia

Latest posts

Latest posts