What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

Giet

Member
no fajne zbite niskie topki, ile litrów ma ta wielka donica? w sumie dobry patęt jedna donica nawet większa na całą powierzchnie boxa dla wszystkich plantów

G

Guest

ziel-zielona, słowa uznania ode mnie, ładnie Ci urosły kwiatki.

Mógłbyś opisać pokrótce jak i co robiłeś od początku? Ile wega, czy FIM, kiedy LST, stężenie nawozów itp. Byłoby fajnie wiedzieć.

szok

Member
ziel-zielona: rowniez sie dołącze, fotki robią wrazenie. niezle zbite topy to fakt, kulka przy kulce bez zbednych łodyg. tak trzymac...

Giet said:
ile litrów ma ta wielka donica? w sumie dobry patęt jedna donica nawet większa na całą powierzchnie boxa dla wszystkich plantów

patent ten stosowalem kilkukrotnie. jest on na prawde dobry bo jednak korzenie maja wiecej miejsca na rozwinięcie się. niemniej uwaga: nie nalezy sadzic wiecej odmian niz jedna w takim układzie. posadzilem kiedys dwie juz nie pamietam jakie ale byly strazne roznice w przyswjaniu odzywek przez rosliny i 3szt przenowożone i 3szt niedokarmione. generalnie huśtawka byla...

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
------------DZIEKUJE------------.....ale to duza zasluga wlasnie WAS i wam za to tez dzix....tak opisze wszystko co i jak tylko dojde do siebie...... :rasta: :rasta: :rasta: i potrzebuje czasu na posta ....atu roboty z ususzeniem tyle samo co chodowla ....ale jakos to pomiescilem....

zeby niebylo offtopasa to odpowiem to byla EUFORIA ......a co do pojemnika to lekcje dobrze odrobilem i mialo byc 10l na pomidora to taje 50l pojemnik -----co do kozeni to szoku mowi dobrze lepiej tak bo kozenie gdzes zawsze sie tam rozrosna i stosuje sie to na jednej odmianie

pozdrowienia

B

Biohazard

Hello,
co będzie lepsze na zlikwidowanie zapachu MJ, filtr węglowy czy jonizator powietrza?

kazuya20

Active member
biohazard najlepszy będzie filtr węglowy npo taki z hemp za 120 zł + do tego wentylator łazienkowy 180 m3/h i nic nie czuje u siebie

B

Biohazard

Dzięki za odp. Mam jeszcze jeden dylemat, jaką odmianę wybrać? Bubleliciuous, Amnesia czy Desert Queen. Co mi polecicie z tych 3 odmian.

Muczaczo

Member
Witam szanownych indoor'owców.
Chciałem się dowiedzieć czy temperatura podczas kwitnienia w fazie ciemności, może spadać do 10*C? (W fazie dnia oscylowałaby w granicach 20*C) Czy to za zimno czy może to wpłynąć znacząco na zbiory?
Zna ktoś jakieś efektywne i niedrogie sposoby na podniesienie temp. w niedużym boxie o wymiarach 0,8m x 0,8m x 1,4m do przynajmniej 20 stopni?

Pozdro
:joint:

Yarcio

Member
Moze zalatw jakis maly termowentylator, ktory utrzyma temp. na stalym poziomie? W mniejszych boksach ludzie czasem robia grzalki z puszki i zarowki, ale te sie czesto przepalaja.

Muczaczo temperatura powinna w nocy spacs nizej nie wiem dlaczego ale to wpływa bardzo dobrze na roślinkę . ja miałem tez w nocy tak ok 10 stopni i było ok ale w dzien była tak ok 25 ale 20 mysle ze nie jest za niska.

B

Biohazard

Muczaczo, ja do podniesienia temperatury chce zastosować kabel grzewczy, a do regulacji temp. Termostat-Terarystyczny. Ciekawe czy to sie sprawdzi.

Last edited:
G

Guest

Muczaczo said:
Witam szanownych indoor'owców.
Chciałem się dowiedzieć czy temperatura podczas kwitnienia w fazie ciemności, może spadać do 10*C? (W fazie dnia oscylowałaby w granicach 20*C) Czy to za zimno czy może to wpłynąć znacząco na zbiory?
Zna ktoś jakieś efektywne i niedrogie sposoby na podniesienie temp. w niedużym boxie o wymiarach 0,8m x 0,8m x 1,4m do przynajmniej 20 stopni?

Pozdro
:joint:

Witam! Moim skromnym zdaniem to temperatura w fazie zaciemniania gdy roslinki kwitna ma duze znaczenie. Przyklad temperatury na koniec sezonu out im cieplejsze noce tym kwiatki nabieraja wiekszej masy pewnie kazdy outwiec to zauwazyl i na bank jest tak samo jezeli chodzi o In... 10 C to jednak za malo...Kombinuj z jakims zrodlem ciepla ale to wiadomo wiaze sie z $$$... ale czego nie robi sie...:D
Zycze powodzenia!

Muczaczo

Member
Dziękuję wszystkim za rady. Pokombinuje, na pewno się tak łatwo nie poddam :D. Kupię termowentylator i tani licznik do mierzenia energii. Sprawdzę czy to się w ogóle kalkuluje.

Pozdro
:wave:

Burek

Member
wprawdzie nie bedzie to pytanie dot. indoora ale spytam sie tylko bo mam troszke pestek i trzymam je w woreczku strunowym schowanym w płycie w szafce. temperatura jaka tam wystepuje to troche poniżej pokojowej. np i teraz pytanie czy musze te pestki włożyć do lodówki, żeby mi na out ładnie wykiełkowały czy moga być w tej szafce ?

Lewar

Member
witam

szukam swietlowek kompaktywych o zimnej barwie (najlepiej day light 6400K).
niestety na allegro nic nie znalazlem, kiedysy byly 21W po 13,50 ale teraz juz ich nie ma.
jakies propozycje?

btw. Muczaczo termowentylator pobiera 2000w energii, zakladajac ze uzyjesz termostatu musi sie co chwile wlaczac i chwile grzac. kompletnie nieoplacalne i nieuzyteczne, przynajmniej w moim przypadku. nastepnym razem gdybym znalazl sie w takiej sytuacji pomyslalbym nad piecykiem na butle gazowa. tanio i wydajnie, za to chyba nie do konca bezpiecznie...

pozdr.

Last edited:

Muczaczo

Member
Drodzy ogrodnicy :D i może jacyś hydraulicy? ;>
Przeważnie gdy chcę zrealizować jakiś projekt i zaczynam chodzić po sklepach, żeby kupić potrzebne rzeczy napotykają mnie trudności i delikatnie mówiąc, chce mi się wymiotować (przepraszam). Chciałem sobie z rurek pcv sklecić ładny namiocik o wymiarach odpowiadających moim potrzebą. Niestety nie mogę dostać nigdzie trójnika kątowego z pcv

http://www.icmag.com/gallery/data/500/13334y_coupling.JPG

Panowie ze sklepów z instalacjami rozkładają ręce i mówią, że w Polsce nie kupię :/. Może ktoś wie gdzie kupić taki trójnik? Jeśli ktoś pomoże to obiecuje nagrodę ;).

Pozdro

Last edited:

naszarasza

New member
witam wszystkich

mam pytanko:

jak mam zdejmować klony z matek tak aby matki odrastały? bo kiedyś zdejmowałem klony i wszystko fajnie się przyjęło ale matka nie chciała odrosnąć..może za bardzo ją skosiłem?:)

kolejne pytanko dotyczy powierzchni
na 3-4m2 w piwnicy chciałbym zrobić SOG. ile roślin powinienem uwzględnić żeby w SOG wyciągnąć komercyjną ilość?? planowałem ok.40 plantów...

Last edited:
G

Guest

Witam.

Mam pytanie odnosnie sativ.

Chce zasadzic: Hawaiian Snow lub Super Silwer Haze oraz Arjans Ultra Haze#2.

Cale moje doswiadczenie jest oparte na indyjkach i obawiam sie startu z takimi plantami.

Obawa jest odnosnie: miejsca w boxie oraz trudnosci w uprawie.

Box to ok 90/40/180 w ktorym mialy by byc 3 - 4 planty, a co do trudnosci to nie obejdzie sie bez zakupu urzadzenia pomiaru ph oraz jego regulatorow ( chlopcy z GH mowili, ze utrzymuja nizsze ph dla sativ ). Nie znam ph swojej kranowki, ale kazdy in wyszedl do konca wiec oscyluje w dobrym przedziale.

Czy jest sens sadzic caly box w sativach ( liczac sie z mozliwoscia niepowodzenia ) ?

Czy podjac ewentualny wariant zasadzenia jednej na probe a reszta indyjki lub hybrydy ?
Pozdrawiam!

Last edited: