What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

kempamc

Member
ej pomozcie... niestety nie moge zrobic zdjecia dobrego bo nie mam czym ale mam taki problem ze moja malutka roslinka ktora juz kwitnie , ma zolknace liscie.. a te nowe sa zielone mocno przy nerwach a reszta blado zielona.. co jest grane? podaje jej od 3 dni nawoz FLorovit uniwersalny i kilka kulek saletry amonowej wrzucilem.. ale wiecej ich nie daje bo sie boje o jej malutkie korzonki... od dzisaj kilka dni na wodzie samej bedzie jechac zeby nie przenawozic ale powiedzcie co jej moze dolegac? wiem ze na kwitnieniu normalne zolkniecie liscii ale w takim stadium? dopiero kilka wloskow jest.... wczesniej nie dostawala nawozu a dostaje od rozpoczecia zolkniecia...

Apage

Member
Chcę tam wcisnąć 2 roślinki i dać siatkę . Czekam jeszcze na nowe dostawy w cannabis.fr ale chyba się nie doczekam , a shaman jest w przystępnej cenie .

kempamc

Member
moim zdaniem lepiej by bylo idnyjke jakas dac tania
bo shaman to w wiekszosci sativa i bedzie sie wyciagac
moze wybierz cos z seed.pl ?? dobre sionka sa tam nikt ze znajomych nie narzeka ja rownierz... i na dodatek tanie! ;) takze ciekawe gratisy..

Apage

Member
Miałem z seed dwa nasionka jednej odmiany : wyrosły dwa krzaczki różne od siebie mocą ( o jakieś 30%), ilością zioła (o 50%)i wyglądem ( obie były satiwami ale na tym podobieństwo się kończyło )

kempamc

Member
pewnie byl jakis cross Fx i trafiles na 2 rozne genotypy:)
(jezeli cos nie tak to prosze mnie poprawic ale wydaje mi sie ze o to chodzi)
kup dobrej firmy sionka i bedzie ok a maja duuzy wybor.. jak dlamnie to francs crossed wystarczyly by z 3 szt do Twojego boxa.. znaszy posadzilbys z 6-7 i wyeliminowal meskie ... tanie nasionka od 4 do 8zl ale palonko dobre wychodzi kumpel mial

Apage

Member
kempamc chyba masz rację z tym genotypem , to był skunk#11 , jedna roślinka była po prostu piękna jak marzenie a druga jakaś taka zwyczajna .

placjusz12

Member
heh niestety nie moge wstawic zdjec dopiero jutro . liscie zawijAJA SIE koncowkami do dolu na zolto wiec to przenawozenie na 99% . Co radzicie zrobic?? bo to jest nawoz o przedluzonej dzailalmosci.kazuya a ty co zrobiles?? zgorki dzieki za odpowiedz

kazuya20

Active member
to wyciągnij planta z korzeniem (jezeli ma tylko jeden korzen początkowy ) razem i przesadz jak nie uszkodzisz mu systemu korzeniowego to nic mu nie będzie trochę szoku dostanie ale lepsze to niż przypalone liście

Last edited:

kempamc

Member
hm pomozcie... czego to moga byc niedobory?
lub jakas choroba??
co z tym zrobic?
chodzi mi o te liscie jakies blade sie robia te na dole zolkna a te swieze sa ciemne wzdloz nerwow a reszta bladsza...
nie byla nawozona wcale.. dopiero od ok 3 dni dostaje nawoz ale nie pomaga (florovit daje uniwersalny) co robic?? pomozcie

Azzzzzz

Member
Veteran
Nie jest tragedia, ja bym dal zastrzyk z podwojnej dawki biohumusa, odrobine jakiegos saletrzaka, dolomitu lyzeczke. Twoj plancik ma kilka niedoborow.

Pozdr

kempamc

Member
tylko zastanawia mnie to czy nic sie nie stanie z korzonkami? bo sa bardzo male po przesadzeniu ok 5 dni pozniej zaczela kwitnac;/ a przed przesadzeniem miala korzonki takie ze by mogla rosnac w pudelku od malego jogurcika;/ ....
nic sie z tymi korzonkami nie stanie?? jutro kupie biohumusa lub jakis nawoz do pomidorow moze naturalny?

Azzzzzz

Member
Veteran
Nic sie nie stanie korzeniom, jesli nie przesadzisz z saletrzakiem( ogolnie chodzi mi o jakis nawoz ktory opiera sie na N ), najlepiej daj go 3-4 granulki na roslinke :>, biohumusem nic nie popalisz, daj 2x tyle ile napisali, a dolomit tez sie przydaje, bo moze cos z ph sie wyreguluje.

kempamc

Member
a ile biohumusa dawac? tzn przez ile? i jak dawkowac?
do kazdego podlewania dawac biohumusa 2x dawke czy jak??

kempamc

Member
kupilem dzis Biohumus Forte jest napisane 2-3 nakretki na litr wody...
czyli mam dac 5-6 na poczatek na litr wody tak??

kempamc

Member
to organiczny nawoz..
na bazie jakiegos wermikompostu
5000mg/l azotu
5000mg/l potasu
5000mg/l fosforu
+ mikroelementy dodam do tego troche nawozu z zelazem

Latest posts

Latest posts