What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

G

Guest

witam
1 Dlaczego niektórzy wypuszczają biedronki na swoje krzaki ???
heh pozdro

kempamc

Member
wlasnei tez sie zastanawiam co do tych biedronek!!!
widzialem na jakims filmiku cale pudelko mieli biedronek <lol>
ktos cos wie na ten temat??

dzis nagne roslinke i przytne stozek wzrostu no i poweguje jeszcze z tydzien

G

Guest

bo biedronka to dobre zwierzatko, wpier... mszyce jak kombajn ;) po to im byly.

blagam co to jest!!!co to oznacza!!! co z tym zrobic!!!???

Last edited:

Azzzzzz

Member
Veteran
Div: Nie wiem co to jest u ciebie, ale u mnie liscie tak samo wygladaly, przeistaczaly sie jak na twoich zdj w ciagu 3-4 dni. Pomoglo podsypanie duza dawka dolomitu ( zrobilem tak gdyz myslalem ze jest to deficyt Mg ) i podlanie 3 x zalecana dawka biohumusa. Ale ty uprawiasz w systemi a nie soil, wiec to moze byc cos zupelnie innego, niemniej sugerowalbym zapodanie zastrzyku Mg, ca oraz N.

Pozdr

G

Guest

calcium deficiencies?

1134calcium-1.jpg

tommyboy

New member
mam szybkie pytanko, czy mozna zastosowac na veg mniejszy czas naswietlania od samego poczatku? mam problem sytuacyjny z naswietlaniem 24h, gdzies czytalem ze mozna stosowac krotsze naswietlanie na vegu bez wiekszych strat? planuje posadzic wide w. i jack h. prosze o porade,
peace!

GReen dreAM

Well-known member
Veteran
na tej przestrzeni zrobilbym 9 fajnych panienek, 16 to za duzo, lepiej skoncentrowac sie na duzych donicach i przyginaniu pozniej, z temp nie powinno byc problemu !

Good luck !

kempamc

Member
no to jest panienka!!:D
tylko chyba sie trafilo sionko z AF bo lece na 12h hps(w nocy) a w dzien okno
a mimo to zakwitla...
ma taki zapach konopno/slodko/owocowy? taki trudny do okreslenia:pzobaczymy jak zakwitnie:p
najgorsze ze niew iem co to za odmianka:D
na LR mi to nie wyglada bo co partie ma powypuszczane lodyzki i raczej bedzie sie rozkrzewiala...

jak dawkujecie Planton K ??
jest napisane ze rozrobic w 1l wody paczuszke i dawac 50ml na 10l wody.. jak wy podajecie go?? (pytanie do tych ktorzy go urzywaja)

a oto ona

Azzzzzz

Member
Veteran
Tommy - chlopcze: mozesz stosowac jakikolwiek czas na vegu: 20/4, 18/6, 19/5...itd jesli jest to krotki weg czyli gdzies tak do miecha to to nie ma roznicy.

Ganja Man

Member
Siema panowie mam do was takie pytanie jak uzyje klimatyztora to potrzebne mi beda jescze wentylatory wpuszczające i wypusczjace powietrze ?? czy nie ??
pzdr

szok

Member
Ganja Man said:
Siema panowie mam do was takie pytanie jak uzyje klimatyztora to potrzebne mi beda jescze wentylatory wpuszczające i wypusczjace powietrze ?? czy nie ??
pzdr

gosciu
zakumaj ze z wentylatorami to nie chodzi wylacznie o temperature :bashhead: tylko o wymiane powietrza celem dostarczenia co2,jak rowniez o zniwelowanie wilgoci itp. jak wsadzisz do boxa klime to bezie zimno i mokro i mysle ze dlatego eskimosi maja tak mierne wyniki w uprawie MJ hehehe.

Last edited:

szok

Member
ZMIANA CEN ENERGII:
zauwazam juz pierwsze efekty uwolnienia cen energii. przejrzyjcie sobie roznice miedzy taryfą nocna i dzienną na stronach waszego zakładu energetycznego. kiedys to byla taka roznica ze nie warto bylo nawet isc do zakładu energetycznego tracic czas zeby to zalatwiac.a teraz prosze. jest o polowe taniej.
przykładowo: dzienna 0,37zł za kWh i nocna 0,17zł kWh (netto)

Tonny

Member
chodzi o to z jakiego zakładu energetycznego pobierasz prąd (firma) u mnie nic nie uwalniają 48 dzienna, 22 nocna!! zgroza.

Last edited:

szok

Member
Tonny said:
yyy... jaki ty masz zakład energetyczny? u mnie nic nie uwalniają 48 dzienna, 22 nocna!! zgroza.

???????????????????????????????????????

Święty

New member
Witam po dłuższej nieobecności na forum. Widzę, że się tu dużo pozmieniało... Nvm
Co sądzicie o odmianie G13xWW od Mr Nice Seedbank (seed.pl)? Sadził/widział/palił to ktoś? Poszukuje jakiejś fajnej indyjki do micro boxa z obudowy Big TowerATX :D.Macie jakieś pomysły? Ważne jest by była mała i mocna..

placjusz12

Member
Mam mały problem zwiazany z tym iz postanowilem posadzic moje kielki w glebie substrala. jednak zsauwazylem na 1 pierwszym pietrze ze koncowki lisci zolkna czy mozlliwe jest przenawozenie??? bo niby ta ziemia posiada w sobie jakis nawoz wolno dzialajacy . co radzicie mi teraz zrobic?? bylbym wdzieczny za szybka odpowiedz

kempamc

Member
ja bym przesadzil do zwyklej gleby lub wlokna kokkosowego i przeplukal woda.. chociaz to tez moze byc wstrzas dla roslinki.. mozesz dac jakies foto??

Leptosoma

s&#596;&#305;&#647;&#477;u&#477;&#8513; &#670;uoW
ICMag Donor
Veteran
Swiety,moze byc niezly kop z g13xww ale od mr.nice najciekawsza dla mnie jest black widow.
Do mikro polecam jakis female pod siatka jak np nlxgrapefriut.

Placjusz,najlepiej daj foto.moze to byc wina nawozow zawartych w podlozu lecz nie musi,jesli jeszcze nie dodales dolomitu to posyp minimalnie(w jakich to masz donicach duzych?) wierzchnia warstwe ziemi i podlej.jak to wina ph to pomoze,jak nawozy to mozna tylo trzymac kciuki bo na granulat i dlugoterminowe nawozy flush nie pomoze.powodzenia

Peace

kazuya20

Active member
placjusz12 said:
Mam mały problem zwiazany z tym iz postanowilem posadzic moje kielki w glebie substrala. jednak zsauwazylem na 1 pierwszym pietrze ze koncowki lisci zolkna czy mozlliwe jest przenawozenie??? bo niby ta ziemia posiada w sobie jakis nawoz wolno dzialajacy . co radzicie mi teraz zrobic?? bylbym wdzieczny za szybka odpowiedz

tak na pewno przenawożenie też posadziłem pestki na out w tej ziemi (substral osmocote) i też liście miały przypalone końcówki , najlepiej sadzić sionka w ziemi specjalnej do wysiewu która ma ph 5.8 zawiera ona dużo minerałów na prawde polecam .pozdro
:joint: