What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

Apage

Member
Czy w Scrogu obcinacie liście nad siatką ?, wiem że obcina się te pod , ale gdzieś czytałem że trzeba te górne też prześwietlić.

Jammin

New member
hej rasta ziomki
mam pytanie posiadam taką lampkę
o-z-600wgibfsdeluxex.jpg

-lampa / żarówka sodowa HPS 600W
-model: GIB-Flower Spectre Deluxe o zwiększonej ilości lumenów
-barwa czerwono-żółta, na fazę kwitnienia
czy zda ona egzamin na weg czy ona jest tylko na flo
dzięki za odp.

Apage

Member
Uprawiał ktoś the church z greenhouse ? Nie mogę znaleź jakiejś relacji na ten temat a jestem zainteresowany nasionkami tylko nie wiem czy warto się bawić w tą odmianę .

Apage

Member
Alijah niech ci Allach dużymi topami wynagrodzi :)

Czyli jednak warto spróbować ? Tym bardziej że cena jest bardzo niska .

Last edited:
G

Guest

daj sobie spokój z the church nie polecam rośnie ładnie wszycho ok ale ze smakiem gorzej
są to chyba najtańsze feminizowane sionka

Apage

Member
To może gf x nev. haze ? Mam box 100cm wysokości 40\70 cm 150w hps siatkę i chcę tam wcisnąć coś do 100 pln feminizowanego z cannabis.fr plisss help .

Apage Gf x nev. haze dlugo kwitnie ze wzgledu ze ma geny haze... do 100zł ja bym ci polecil cos z femaleseed... ice lub NL podobno dobrze nadaje sie na siatke i tak samo grapefruit... wiec polecam ci cos z nich..:p
pozdro

R

retbatler

No, tylko na cokolwiek od femaleseeds oprócz cinnamona i gfxnh przyjdzie jeszcze poczekać. Miało być do końca lata, a teraz już jest do końca jesieni.
Możesz przetestować te nowe odmiany od greenhouse i podzielić się wrażeniami, :)
Dziwnie tanie one są...

Ogrodnik, nie sprowadzi bo femaleseeds się wypruli z pestek i w pocie czoła produkują nowe:)

Last edited:
Apage to wez porozmawiaj z pania maria z seed.pl ona ci powinna bez problemu sprowadzic jedna paczuszke jak bys chciał...
pozdro

Apage

Member
THX za pomoc :)
Z seed.pl mam skunk#11 - każdy inny o 100% może to taka niestabilna odmiana , ale pojawiły się różne złe opinie na temat tego sklepu , kupię tam ale kilka odmian lowryderów na wiosenny out .
Poczekam jeszcze z miesiąc może pojawią się nowe odmiany z femaleseed , a jeśli nie to może jednak zaryzykuję coś z greenhousa .
Pozdro all !

PS: czy to prawda że cinamon daje dobry jakościowo towar ale w mizernej ilości ?

Last edited:
Towar Podobno jest dobry jakosciowo... na stronie bredera pisza ze plon sredni - maksymalny przy uzyciu odpowiednio dlugiego wega...
Ale najlepiej niech sie wypowiedza ci co mieli/mają cinnamona..
pozdro

kempamc

Member
to jak dowiem sie jak to jest z uziemieniem w hps?
skad dokad dac uziemienie? (odblysnik nie jest polaczony z oprawka jest ok 6cm od oprawki) moze ktos mi wytlumaczyc?? bo jak narazie mam hpsa bez pociagnietego uziemienia bo nie wiem skad dokad i jak:D kto sie wypowie na ten temat??

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
^^^daj sobie spokoj z tym uziemnieniem, nie ma na nie miejsca w ukladzie hps.

pozdr, kov

orangin

Member
Kurde, chyba mam cos z programatorem! Wrr, juz 7 tydzien leci od wykielkowania moich roslinek, a dopiero dzisiaj zobaczylem ich preflowery. Co robic (poza kupnem lepszego programatora)? Sciac te i kielkowac nowe (lowryder :D?)? Przeciez nie moge w nieskonczonosc czekac ;)!

Edit: Dzieki, chlopaki! Przestawilem poki co na 10/14 i wymienilem programator na elektroniczny.

Last edited:

dizel

Member
orangin said:
Kurde, chyba mam cos z programatorem! Wrr, juz 7 tydzien leci od wykielkowania moich roslinek, a dopiero dzisiaj zobaczylem ich preflowery. Co robic (poza kupnem lepszego programatora)? Sciac te i kielkowac nowe (lowryder :D?)? Przeciez nie moge w nieskonczonosc czekac ;)!
przelacz je na 10/14 powinno przyspieszyc troche kwitnienie, za tydzien powinny juz zaczac kwitnac, jesli masz zepsuty programator to nowe nasiona ci nic nie dadza, no chyba ze LR, kiedy je przelaczyles na flo, moze zapomniales? :D sprawdz empirycznie ile sie swieci swiatlo w twoim boksie, moze to przecieki swiatla do boksa, sprawdz dokladnie ustawienia programatora

Last edited:

szok

Member
orangin said:
Kurde, chyba mam cos z programatorem!

tez sie dawnooo temu przejechalem na programatorach analogowych...psuja sie nagminnie....jade na tanich elektronicznych chinskich ,jest OK ale jak bym wiedzal gfdzie to bym kupil jakies konkretnej firmy (czyt drozsze)

spoktał sie ktos z programatorem 1-godzinnym? potrzebowal bym do podawania CO2. wzglednie jak to rozwiazaliscie?

Latest posts

Latest posts