Aby z glowa nie potrzebujesz tych kabli wystarczy rozciac je i polonczyc z wentylatorem jeden czarny i czerwony a kolejne dwa do zasilacza 12v.Laczysz wentylator i wentylator kabelkami a pozniej tak jak schemat.
BReal co do boxa to spoko pomysl nawet na outa te 2 tyg taki miec to dobry pomysl bo wiadomo ze z nasiona odrazu na spocie to loteria a wieksze sadzonki to juz wypas.Masz czas to mozesz zbudowac boxa na nastepny sezon
No ba! Żeby chociaż urosły jak te moje maluchy to będę hepi ^^
Jeśli chodzi o oświetlenie mam taki plan:
2x http://www.leroymerlin.pl/oswietlen...tlowka-pinowa-dulux-d-osram,p39236,l2449.html
Każda z tych żaróweczek daje 1800 lumenów, czyli w sumie 3600 lumenów... powinien być git Jeśli dobrze rozumuję to żeby te żaróweczki zadziałały będę musiał dokupić jeszcze 2 stateczniki g24 oraz 2 kable żeby można było podłączyć do gniazdka + będzie trzeba to obwinąć jakąś taśmą z elektrycznego żeby nie porazić się prądem czy żeby do zwarcia nie doszło. Całość zaść podpięta do tajmera ustawionego na 18h wegetacji. Nie wiem czy będę kupował mylar czy po prostu pomaluję na biało boxa od środka - chyba to drugie bo to tylko weg i 3600 lm powinno dać radę samo w sobie
Edit: No i do tego 2 gniazda G24... kompletnie o tym zapomniałem, hehe... niech ktoś mnie poprawi jeśli się pomyliłem ale chyba dobrze rozumuję jeśli chodzi o budowę oświetlenia z gniazdem g24
Peace!
Last edited: