As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together!
Join ICMag Discord here!
More details in this thread here: here.
Przem polecam min. 20kW z AVR obowiązkowo, ale większość już je ma przy takich mocach. Same lampy pobierają 12kW+ osprzęt, wentylatory dodaj 1-2kW i to będzie mniej więcej realne zużycie ok 14kW. Agregat powinien działać na max. 80% swojej mocy przy dłuższym czasie pracy.
Witam.
Mam pewien problem z jedna z roslinek, moze tutaj ktos mi powie o co chodzi.
Ta jedna od samego poczatku wolniej rosnie i teraz zdecydowanie wolniej indukuje i kwitnie niz reszta.
Na lisciach widac odbarwienia, jasne liscie i ciemne koncowki. Poza tymi odbawieniami nic nie zolknie,ani nie usycha. Nie wiem czy to jest jakis niedobor czy moze mutacja taka, bo inne planty tego gatunku bez problemow.
10 dzien flo i 20 od przelaczenia
weg12/1
wilg 60-80
temp ~26c dzien 20 noc
tylko raz dostala nowoz, pelna dawke hesi bloom, zaraz po pokazaniu preflowerow
ziemia Canna pro+ donice18L
podlewam woda z tesco ph6.0 - 6.2
ph wody na dole nie sprawdxalam
Tutaj dla porownania inny plant z tej samej paczki
Hejka
Jakos sie wczesniej nad tym nie zastanawialam hmmm ma jakies wieksze znaczenie to czy przesadza sie planty do wiekszych doniczek w fazie jasnej lub ciemnej sa jakies konkretne za i przeciw ?
Chyba ta kwestia juz dawno zostala wyjasniona.Kiedys obawiano sie sadzenia w przezroczystych pojemnikach ze wzgledu na swiatlo padajace na korzenie, ale ja sam trzymam przez pewien czas w kubeczkach przezroczystych siewki i nie widze negatywnego wplywu na rosliny.Korzenie wyraznie widac na sciankach kubeczkow i swiatlo hpsa im nie szkodzi.Co do przesadzania nie wiem, czy ma na to wplyw pora, kiedy to robimy.Wiem natomiast, ze najwazniejsza rzecza jest to, zeby zrobic to poprawnie i nie uszkodzic korzeni.Rzecza drugorzedna jest wiec pora.
sadzilem w przezroczystych od sionka do kosy , i nic sie nie dzieje , oprocz glonow, ktore delikatnie podbieraja jedzenko cipeczka , to tyle mozna sadzic zreszta nie raz widzialem wieksze uprawki i tez harwestowali jak kazdy inny pozdrawiam
Jak jestes zainteresowany ta prawdziwa, oryginalna white widow, to bierz black widow od mr.nice Nie jestem tylko pewny, czy znajdziesz nasiona feminizowane.Jak Cie tylko femki interesuja, to zostaje Ci autentyk od dutch passion i calej masy innych breederow hehe
Badz co badz, nie ma sie co ludzic raczej, ze przez +20 lat, to wciaz te same geny.Najlepiej poszperaj troche w internetach, odwiedz ********** i sam zdecyduj od kogo posadzic ta wdowke.
Ale jakie opary? przecież rozpuszczalnikowy albo jakiś ftalowy klej ci rozpuści styropian!! Kup sylikon akrylowy do pistoletu albo inny akrylowy,ew. mniej żrący klej. Poza tym to są teraz inne. Opary nie zaszkodzą im bo przecież masz wentylację??? z tego pomieszczenia zasysasz powietrze?
Nie zaszkodz± poniewa¿ jedynym oparem jest paruj±ca woda. Co innego gdyby¶ u¿y³ kleju poliuretanowego, ale on szybko ¶ci±ga a rozpuszczalniki ulatniaj± siê w przeci±gu kilku h.
Je¿eli masz jeszcze jakie¶ pytania/ w±tpliwo¶ci to wal na priv.
Witam
Mam pytanie do osob ktore wegetuja pociechy pod cfl a Flo leca na hpsku.
Lepiej jest od przestawienia na Flo leciec na hpsie czy moze poczekac troche do pokazania piereszych oznak kwitnienia na zarowie cfl?jak myslicie chlopaki?
jak dla mnie to nie ma co się nad tym zastanawiać. a czysto teoretycznie hps będzie miał więcej lumenów, trochę lepszą barwę więc nawet na weg będzie lepiej wypadał
Zrolowany na weg to cfl o niebieskiej zimnej barwie będzie lepszy. Poza tym po przestawieniu roślin pod hps dostaja kopa i zaczynają szybciej kwitnąć, krótsze internody, chociaż to też zależy od temperatury itd. Ogólnie to zawsze m]lepsza opcja niż uprawianie tylko pod hps. Możesz nawet pod tym i pod tym żeby uzupełnić spektrum. Wszystko zależy od wielu czynników jak, np. geny bo jedne lubią tak inne tak. Kwestia doświadczenia pracy z daną odmianką. Pozdro i zieloności.