What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

Apage

Member
SKUNK # 11 - 12 dni po przełączeniu na 12\12 i nawet nie pokazał pre tylko rośnie i rośnie a miejsca w boxie coraz mniej ( miał już fim , lst teraz robiony scrog )- co radzicie zrobić żeby w końcu zakwitł lub przynajmniej przestał rosnąć ?

Cinnamon

Member
@Apage to normalne, że roślina rośnie przez ok. 2 tyg. po przełączeniu na flow. Wzrost jest bardzo intensywny. Bardziej niż na vegu. ;). Poczekaj jeszcze trochę a na pewno pokaże płeć. Nie podlewaj już nawozami z dużą zawartością azotu.

Peace iG... :kissass:

massiwo

Member
@Apage ja tez mam SS i powiem ci ze te najwieksze najwyzsze okazaly sie menami a te nizsze i bardziej krzaczaste to zeny. plec poznalem po ok 14 dniach ale poczekalem jeszcze troche zeby na makumbe bylo ;)
@xy1 miejsca mam wlasnie duzo wiec czemu nie skorzystac z tego, chlopaki choduja w 20 litrowych wiadrach i jest gites. Ciekawe czy roslina pojdzie bardziej po wlozeniu donicy 10l w donice 10l. taki experymencik... nie zaszkodzi bynajmniej ;0

pzdr
massiwo

Last edited:

Mr.T

Member
kurcze, nie wiem skąd wzieło się to przekonanie że white russian to mocny staff, po 8 tygodniach flo i 10 dniach curingu skunk rosnący obok bije white russiana na głowe,
myslicie ze moc jeszcze skoczy u mojego WR podczas curingu?

hodowca85

Member
White Russian to baaardzo mocny stuff....siekiera...kiedys miałem okazje sprobowac.
Jak masz oryginalnego White Russian z Serious Seeds to spodziewaj sie paraliżu...hehe
Jest to Ak47 x White widow.Swojego czasu WR miał najwyzsze stezenie THC ze wszystkich oferowanych przez breederów strainów-bodajze 21% ,ale to dawno,dawno temu...
Nie sądze zeby skunk był mocniejszy...chyba ,ze cos zjebałes przy tym WR

capta

Member
witam,
czas skonczyc z prowizorka i zrobic cos pozadnego
mam wspaniała wizje :rasta: nowego box`a,
jako ze zaopatrzylem sie w 250W pojawia sie problem odpowiedniego chlodzenia i cyrkulacji, czy takie rozłozenie wentylatorów bedzie najwydajniejsze ? głownie z myśla o temperaturze pod zarówka i powyzej rosliny
24629wind.GIF

pozdrawiam :wave:

aha dodam wymiary (pi razy drzwi) 75x50x150cm ~~0.56m3
wydajnosc 1 wentylatora ~~ 63m3/h

Last edited:

capta

Member
podbijam pytanie !!

czas skonczyc z prowizorka i zrobic cos pozadnego
mam wspaniała wizje :rasta: nowego box`a,
jako ze zaopatrzylem sie w 250W pojawia sie problem odpowiedniego chlodzenia i cyrkulacji, czy takie rozłozenie wentylatorów bedzie najwydajniejsze ? głownie z myśla o temperaturze pod zarówka i powyzej rosliny
24629wind.GIF

pozdrawiam :wave:

aha dodam wymiary (pi razy drzwi) 75x45x150cm ~~0.5 m3
wydajnosc 1 wentylatora ~~ 63 m3/

Last edited:

Cinnamon

Member
Jak już chcesz używać wentylatorów komputerowych to:
1 i 2 lądują na dole szafki. Tak jak masz 1 tylko, że przy samej podłodze. 3 i 4 jako wydmuchujące tam gdzie 3 jest :p tylko trochę wyżej.
Zapewne będziesz chciał skręcić trochę wentylatory, żeby nie chodziły jak 100 konne kosiarki... - więc lepiej było by zainteresować się 12 cm ;). Licz się, że roślinny pachną - czasami nawet nie mało.

Peace iG... :kissass:

capta

Member
ale jezeli zamontuje wentyle na dole nie beda mialy przebicia gdy rosliny zarosna,
chodzi mi głownie o temp miedzy lampa a szczytami, zeby nie byla za wysoka

orangin

Member
capta,
po pierwsze jesli koniecznie chcesz miec wentylator wdmuchujacy, to daj go nizej, np. na wysokosci 'gruntu' (nie: spodu boksa).
Na Twoim miejscu zastanowilbym sie nad zakupem cool tuby. Normalnie bez nalotu bez klopotu. Jesli Cie nie stac (choc wydaje mi sie, ze to nie sa jakies mega pieniadze), to zbuduj odblysnik z otworem 'dachowym' i tam daj wentylator wyciagajacy. Dalej zapodaj taki gietki przewod wentylacyjny i do sciany boksa. Przy konstruowaniu mojego pudelka zalozylem blednie, ze cieplo bedzie sie gromadzic pod 'sufitem'. Okazalo sie, ze najwiecej ciepla zostaje wlasnie w odblysniku zwiekszajac znacznie temperature wewnatrz boksa.

capta

Member
jesli dam nizej wenyl nie bedize mial przebicia przez rosline , niebieskie kwadraty to beda dziury z kolankiem,

o wentyle chodzi mi zeby robily przeciag,
wdmuchujacy(1) rownnolegle do wyciagajacego(3)
wyciagajacy(4) nad odblysnikiem
wyciagajacy(2) mniej wiecej na wysokosci lampy

24629wind1.GIF

:kos:

Last edited:

tabaluga

New member
hejka ;)

ah jak widze wasze boxy to mi sie zoladeczek przewraca ;)

na fotach moje wspomnienia ;)

HPSik 100W jesli dobrze pamietam philipsa son-t plus

obudowa to typowy big tower;)

na poczatku na zwyklym went od kompka:d potem zmienilem na duuuzo cichszy i efektywniejszy;d [z 20 zl kosztowal:D]

nie moge znalezc fot ze zbiorow;d ale bylo tego miedzy 70 a 100 g

11 dzien kwitnienia:D

zapomnalem o wentylacji;d cale dno kompa jest dziurawe jak ser szfajcarski. i stoji on na podstawkach zeby byl wlot od dolu... donica z pomidorkami stoji takze na podstawce zeby zapewnic wlot do obudowy;d

moglem dojsc do jakis 12 cm od hpska ;) i nie parzylo:D

Tabaluga aka Blantator ;-)

Last edited:
No tabaluga, cos pieknego. 70-100g to moim zdaniem bardzo duzo, ale siatka piekna hehe, co tam uprawiales? Dalej bedziesz w niej cos dzialal? zapodaj jakies fotki jescze hehe
pzdr

tabaluga

New member
uprawialem.. mieszanke :) kiedys zwana podpierdula passion #1 ;)

durban x ww x blueberry x norten light = chyba tak bylo i to zaplodnilem samcem ale nie pamietam rasy dokladnie;) poszukam potem to mozne znajde w papierach:D

nie bede dzial az nie zalegalizuja:D rodzina juz nie pozwoli:D

to byla ostatnia albo przed ostatnia ;D

na ostatniej przenosilem lampe na srodek obudowy i wpuscilem ja z boku a nie z tylu +male modyfikacje z mylarem:D + filterek z weglem bo juz smrod dobijal domownikow:D

setki fotek przepadlo wraz z OG :/

ehhh lezka sie kreci... fota ze zbiorow mojego "szczytu szczytow" :) to zbior z 1 rosliny... byly takie 3 :) pod hps 150 :) w szafie:D

a tu pozostale 2 ;) jedna schnie:d a druga "dochodzi":)

znalazlem:D fotke jakies 2 tygodnie przed zbiorami z kompka:D

Last edited:
Od tego jest odudowa, zeby nikt nie wiedzial. U mnie z domownikow nikt sie nie dowiedzial hehe.

Chodzilo mi o fotki roslin z PC box'a, (cofam to hehe)

pzdr

Last edited:

Latest posts

Latest posts