Witam, czy można prześwietlić roślinę? Tzn czy jest jakieś maksimum światła po którego przekroczeniu roślinom robi się niedobrze?
Witam, czy można prześwietlić roślinę? Tzn czy jest jakieś maksimum światła po którego przekroczeniu roślinom robi się niedobrze?
Druga sprawa to w sumie taka porada dla stealth growerow.Mialem o tym napisac w dziale Nasze radosci,ale moze tutaj predzej ktos to znajdzie i mu to pomoze,poniewaz nie ma zbyt duzo info na ten temat. Moje roslinki (2x Diamond Girl od GreenHouse)maja dokladnie 30dni od wyjscia z ziemi. Na poczatku ludzilem sie ze 2krzaczki nie beda jednak tak bardzo pachnialy,ale po 2 tygodniach okazalo sie ze te male gowniary zaczely walic na caly dom! Bylem w lekkim szoku ze tak szybko! Zaczalem juz myslec ze jednak nie uda mi sie ich dotrzymac do konca(zapach to u mnie najwiekszy problem)ale postanowilem walczyc. No i po dwoch tygodniach udalo sie najpierw sprobowalem neutralizatora zapachow LimPuro. Powiem krotko,szkoda pieniedzy. Jonizator z parowym odswierzaczem powietrza dziala dopoki jest wlaczony,pol godziny po wylaczeniu znowu bylo czuc piekny,lecz klopotliwy zapach Marii. No i w koncu postanowilem sprobowac ostatniej deski ratunku(went z filtrem weglowym odpadal ze wzgledu na duzy halas takiego wentylatora)czyli neutralizatora Vaportek. To dziala!!! Dziala wprawdzie maskujaco,czyli wydziela swoj wlasny zapach,ale od chwili postawienia go na boxie,w domu nie czuc roslin wogole.Po wsadzeniu glowy do boxa,pachnie tak ze az ciezko wyjac ja spowrotem, a w pokoju za to pachnie jakby cynamonem i zrobilo sie tak jakos swiezo i bozonarodzeniowo Balem sie ze bedzie smierdzialo jak z kabiny typu ToiToi,ale nic z tego na szczescieNa poczatku pol dnia opakowanie vaporteka stalo otwarte na maksymalne minimum i wieczorem musialem calkiem zakrecic bo ten cynamon pachnie dosyc mocno i dzisiaj wciaz czuje jedynie delikatkna nutke vaporteka,a ziolka nic! na opakowaniu pisze ze wystarcza na 60dni,ale przy minimalnie odkreconym moze wytrzyma dluzej,w kazdym badz razie mam nadzieje ze wystarczy do konca mojej uprawy. Wiec jesli ktos ma obawy ze zapach z szafki nie pozwoli mu zasadzic wlasnych 2-3 krzaczkow,niech sprubuje z Vaportekiem,na 99% powinno sie udac. Nie reklamuje,nie daje linkow skad to kupic i nie sciemniam. Po prostu to dziala!!!