What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

HASH +

CIECIU

Member
ktora marke worków do lodu polecacie ? wygooglauem : herbalhaze.co.uk , bubblebag.com , Herborizer na ebaju oraz ice-o-lator.nl oferowane chyba jako jedyna marka w PL przez shop.growshop.pl . THcX za pomoc

Last edited:
V

vod

Ja mam Ice-O-Lator i działa jak należy. Bubble Bags są podobno dobre. Pewnie inne "markowe" też są gut...

D

darek648

mam pytanie odnośnie tego jak sie tego używa i czy wystarczy ten zestaw żeby zrobić dobry hasz
http://shop.growshop.pl/katalog/detail/1303/1055?GROWSSID=a1b1b485bc870807823fd1fc940ee544

czy lepszy wyjdzie z tego
http://shop.growshop.pl/katalog/seznam/1301
i czy tym wystaczy trząść ???
sorki że takie pytania ale nigdy nie miałem styczności z czymś takim a chciałem zrobić swój własny hasz jak by ktos tak łopatologicznie mi mógł to wytłumaczyć
przeczytałem cały ten temat ale jakoś nie rozumiem tego za bardzo pzdr

V

vod

Tego pierwszego używa się w następujący sposób:

znajdujesz naczynie o pasującej do worka średnicy -> worek 70um do środka, potem worek 220um -> dalej lód, zielę (ja robiłem z suchego, rozdrobnionego, trzymanego przez noc w zamrażalniku) i woda do środka (cel jest żeby miks był jak najzimniejszy) -> mieszasz łyżką 5 min (albo 15min) -> czekasz, aż żywica opadnie trochę (10-30min) -> wyciągasz pierwszy worek, potem następny i w nim na dnie znajdujesz hasz -> zbierasz go łyżką i dajesz na kawałek kartonu żeby wysechł -> wkładasz worki spowrotem do naczynia i powtarzasz całą akcję (raz albo dwa albo trzy -> za każdym razem mniej i bardziej zanieczyszczony dostajesz, więc sam musisz w końcu zdecydować kiedy przestajesz się bawić, dajesz świerzą wodę, nowy lód i wrzucasz następną torbę materiału)

Tak to z grubsza można by zrobić.

Co do tego czy dobry hasz z tego wychodzi, to zależy jak definiujesz to pojęcie, ale myślę, że będziesz zadowolony :smoke:
Moje ziomy boją się palić mój wodny hasz :D

Poza tym ten zestawik to tylko dwa worki. Więcej worków -> więcej haszu, lepsza separacja poszczególnych frakcji i lepsza jakość. Ja mam jeszcze worek 45um i złapałem w nim połowę tego co w worku 70um...
No i nie wychodzi tego haszu za dużo. 5%, max 10% wagi suchego materiału wyjściowego.

Ten drugi patent to wystarczy potrząsać.

Nie wiem ile i z czego ten hasz chcesz robić, ale ten sprzęcik do potrząsania, to wygląda na bezsensowny gadżecik. 7g ziela -> ile haszu z tego będziesz miał? namachasz się jak głupi, żeby jakąś sensowną ilość otrzymać :smoke:

Ten pierwszy patent możesz sobie na zdjęciach hodowcy obejżeć. Jakby kolega nie miksował tym mikserem to miałby mniej zieleniny w swoim haszu. U mnie pierwszy run łyżką (potem jechałem mikserem) z torby 70um wyszedł czyściusieńki. Pod mikroskopem same główki i nóżki trichomów.

To który lepszy hasz wyjdzie trudno zgadnąć. Wodny jest w każdym razie inny trochę niż suchy.

Last edited:
D

darek648

dzieki bardzo vod własnie o taką odpowiedź mi chodziło a bende robił własnie z liści z out-a pozdro jeszcze raz dzieki za wyczepującą odpowiedź

hodowca

Active member
Veteran
Chodziło o złotko ? :D
Najlepsze jest złoto wprost z garnca od skrzatów hehe :nanana:

17869IMG_1720.JPG

17869IMG_1727.JPG

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
czecho-lada

czecho - dziex za rajtuzy bracie ...
picture.php

lada - sam kleik ....
picture.php

pozdro

p.s.
puzdereczko pelne przygod...
picture.php

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
bialy pylek z brazowymi wlosicami .... mniam , przysmak ogulno swiatowy , najlepiej smakuje podawany na cieplo jako przekaska przed daniem glownym oraz na zimno jako deser z kakaem , po obiedzie sie wie ... smacznego
picture.php