What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Fetițe crude

jtm

Some kind of shaman
Veteran
NU vreau sa fiu ironic sau sarcastic...dar de banii aia ce i-ai dat pe cfl-uri si multe cabluri nu mai bine iti luai un HPS de 600w si poate cooltube. Watti la fel consuma dar poate ai problema cu ventilatia.

Nu esti ironic, ai perfecta dreptate.
Erau insa cele mai la indemana, si m-am decis in 30 de secunde ”azi le pun in pamant”, asa ca am luat ce am gasit la magazinul de pe strada. Ceea ce inseamna ca nu e un growroom dedicat, ci e numai de proba. Buna proba.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pe domnul macho il pastrezi sa-si faca de cap cu toate gagicile de pe langa el ?

Da, desigur. Ce e drept, l-as fi lasat numa cu o parte, dar ar insemna sa il bag la separeu, deci sa mai imput un dormitor (pana la un growroom serios), asa ca ii las ouale libere...

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pai faci seminte sau bud ? Ai mai tinut vreodata un mascul pe langa femele in spatiu inchis, cu ventilatie, ca sa vezi la ce rezultat ajungi ?

Nici la vapo nu e prea placut de fumat materialul rezultat, asta presupunand ca reusesti sa separi usor semintele de restul.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Seminte tura asta. Semintele de true medicinal, adica 50%/50% CBD/THC sunt scumpe si nu sunt multe echipe care sa faca asta, asa ca am zis ca sa imi fac un stoc, sa nu mai dau cate 200 de lire la fiecare grow. Masculul e 50/50, ca si majoritatea femelelor (desi sunt soiuri diferite).

Din pacate, pentru femelele cu THC majoritar nu am mascul, dar o iesi ceva si din ele, asa imperecheate cu masculul medicinal. Tura viitoare facem grow nemedicinal.

Daca usuci bine se separa, am testat pe un bud gigantic de canepa de samanta.

Cat despre fumat, am crezut ca am specificat destul de des ca sunt nefumator, asa ca din rest o iesi o tinctura.

Nu, nu am tinut un mascul in spatiu inchis pana acum, e primul grow. In tot cazul, nu ma bazez numai pe ventilatie, mai dau si eu cu labutza.

Daca ai sugestii, sunt mai mult decat deschis.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca usuci bine cat sa cada semintele din bud o sa te alegi cu un bud prea uscat, care racaie pe gat.. asa ca nu recomand, cel putin nu celor ce doresc sa fumeze budul rezultat.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Sugestia mea ar fi sa pastrezi o mama din care sa iei clone cand ai nevoie sa produci bud. E muuuult mai usor asa si ai mereu aceeasi planta.

:2cents:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Daca usuci bine cat sa cada semintele din bud o sa te alegi cu un bud prea uscat, care racaie pe gat.. asa ca nu recomand, cel putin nu celor ce doresc sa fumeze budul rezultat.

Cum spuneam, din fericire nu e pentru fumat, deci facem ...extracte, sa le pot hali si eu. Inteleg acum de ce erau asa iuti frunzele uscate la uscator, repede si bine.

Inteleg ca trebe curing in general pentru o marfa buna. Trebuie sa citesc, caci inca nu i-am inteles rostul.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cel mai simplu ia-o asa: clorofila din cannabis are un gust de tot cacatul. In timp, aceasta se dezintegreaza in compusi care nu mai dau acelasi gust oribil sau innecacios prin ardere. Cu cat e procesul mai lung si temperatura mai mica, cu atat rezultatul final e mai bun, cu conditia ca umiditatea budului sa fie suficient de mare incat sa permita procesul de curing, dar totodata suficient de mica incat sa nu favorizeze aparitia mucegaiurilor.

Am avut iarba tinuta mai mult de doi ani in borcan, fara sa o deschid, pastrata doar la intuneric, care atunci cand o atingeam se rupea asa de usor de parca era modelata din pulbere de amidon. Nici culorile nu mai aduceau cu ce fusese o data, avand doar nuante de galben, bej si ocru. Singurii care nu si-au schimbat in timp culoarea au fost pistilii, care au ramas orange, ca in ziua recoltarii. Iar gustul ... desi terpenii disparusera de mult, puteam sa fumez un cui intreg fara filtru si abia daca simteam ceva pe gat (iar la recoltare zgaria destul de tare).

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@explo: sarumana boieri mari. deja ma ustura limba de la frunze...

@hemp: lenesu din moi a zis ca sugestia ta cu ventilatorul e super, asa ca am pus masculul intre ventilator si lanul de marioare, si lasam tehno-natura sa isi faca de cap, pe baza ecuatiilor de curgere turbionara a aerului din growroom-ul :)P) meu.

Si da, e posibil sa fie mai simplu sa tin o dama si sa o clonez, insa tura asta, vorba aia: toti pentru unu, si unu pentru toti, ca n-am 10 separeuri, ci doar unul. Poate mai la toamna le facem apartament, dupa testul de outdoor (ca ma bate gandul, desi nu stiu ce as putea face cu atata verde...). In plus, vreau sa mai studiez ceva soiuri.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Intrebare (urmata mai pe maine de poze, ca nu gasesc cablul):

Au inceput sa se faca oranj pistilii, in numar mare (asa cum s-au facut si la La Diva, dar aia s-a terminat natural). Asta e semn ca masculul si-a facut treaba? Nu de alta, dar in a 5-a saptamana de flower nu mi se pare ca ar trebui (in lipsa polenului) sa se petreaca asta.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
In functie de strain, pistili noi pot aparea periodic, la fiecare 3-4 saptamani, daca cele anterioare nu au reusit sa colecteze polen.

Dovada ca masculul si-a facut treaba ar fi umflarea caliciurilor si aparitia varfului semintei in teaca de unde ies pistilii.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ok then, mana pe microscop. In tot cazul, la cum arata, ai zice ca masculul a fost vrednic tare. De fapt, ca masura de precautie, il iau si il duc cu sorcova de ici colo, in afara orelor de ventilator.

Pistili noi inca nu am vazut, poate nu sunt destul de atent.

Multumesc. Fugarim asadar ... varfuri de semnite cu microscopul.

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Nici o grija motane, ca nepolenizata, planta scoate pistili noi si-n ultima saptamana, basca polenul ramas printre frunze. Daca nu cureti bine box-ul si echipamentele dupa tura asta, o sa ai polenizari inca vreo 2-3 cicluri de crestere...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
super tari masculii astia! pe care de fapt nu m-am prins cum sa le spun: mariori sau mariani?!

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ok then, mana pe microscop. In tot cazul, la cum arata, ai zice ca masculul a fost vrednic tare. De fapt, ca masura de precautie, il iau si il duc cu sorcova de ici colo, in afara orelor de ventilator.

Pistili noi inca nu am vazut, poate nu sunt destul de atent.

Multumesc. Fugarim asadar ... varfuri de semnite cu microscopul.

Nu-i nevoie de microscop. Dupa ce vei vedea cum arata prima samanta formata, o sa le identiici de la o posta, ca au o forma inconfundabila, asa cum nu poti confunda o femeie insarcinata in luna a 9-a cu o balerina. :biggrin:

Latest posts

Latest posts