What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Female Seeds Indoor Mix Grow by Sairu

sairu

Member
Hermafrodyta:

Pytanie: czy majac same samice gdzie na jednej sa 3 meskie jajka jest ses zostawiac je az zaczna pylic? czy lepiej urwac je? jak bardzo hermafrodytyzm jest dziedziczny po zapyleniu feminizowanych roslin hermem z feminizowanego nasiona?

sairu

Member
Moze sie komus przyda wskazowka. odpowiedz od jednego z uzytkownikow forum na PM :

"kolejne tez beda mialy po kilka meskich kwiatow, mozesz uzyskac troche feminizowanych pestek, jesli oczywiscie kwiaty dojzeja a roslina nie bedzie sie dalej chermila. lepiej oczywiscie zapylic inna rosline zenska [inna odmiane] (jesli byla femi, jesli zenska z nasion regular to wieksze szanse na calkowite hermienie), chodzi oczywiscie o wigor hybrydowy

femaleseeds maja wieksze szanse na powodzenie, bo DP jakos inaczej robia femi i kolejne pokolenia czesciej sie hermia

tyko trzeba pilnowac, bo z kilku kwiatow meskich to zbyt wiele pylku nie bedzie

jesli zapylisz wlasnym pylkiem to bedziesz mial cos w rodzaju klonatej odmiany (jesli byla to prawdziwa odmiana a nie roslina z X line jesli chodzi o fs)"

sairu

Member
akcja poboczna:
Dzisiaj pobralem klony po 1 z kazdej rosliny. akcja full spontan bez ukorzeniacza. zrobilem mikro szklarnie i zamiast ukorzeniacza uzylem bat guano. zobaczymy czy cos z tego wyjdzie.

G

Guest

W tej mini szklarni utrzymuj temp. ok. 30', to powinno przyśpieszyć całą operacje.J aktualnie mam 80 klonów z których 7 wczoraj (to znaczy po 8 dniach od pobrania) zapoczątkowało piękne korzenie, pozdro

sairu

Member
Dzien 46/20

troszke mi wszystko strzelilo do gory. najbardziej nietrimowany plancik.

ponizej blueberry co najwolniej wkitnie:

tu najladniejsze kwiatki z mixa:

i caly boxik:

szczepki jeszcze zyja. moze za jakies 10 dni pokaza korzonki.

G

Guest

Sairu!!! :yoinks: :yoinks: :yoinks:

Kr...a! Stary chce miec takie planty jak ty! Do placzu mi sie zbiera bo ten twoj grow jest taki piekny :D Widac, ze prasuje sie nam nowa czolowka growerow :D

Mam pare pytan:
- Jaka jest temperatura z lampa i bez?
- Jakiej mieszanki uzyles i w jak duzych doniczkach teraz siedza? (most important)
- Jak i czym nawozisz?
- Jestes w stanie okreslic wilgotnosc powietrza?

Jak tylko widze ladna plantacje to od razu chce mi sie postawic takie pytanka :D bo najlepiej uczyc sie na cudzych bledach, a jeszcze lepiej na cudzych sukcesach ^^

E.: Z niecierpliwoscia czekam(y) na nastepne fotki! :canabis:
pzdR!

Last edited:
G

Guest

sairu jak dla mnie rewela.. bardzo ladnie ci ida... ja sie wlasnie zastanawiam czy tych swoich SM z balkonu nie upchnac kumplowi do boxa, tylko ze prawie miejsca w nim juz nie ma...
cos mocno sie kieruje w strone jakiej mocnej lampy bo mnie ta strata na outcie strasznie zdolowala, uciulam jakas kase i chyba znow boxa postawie.

sairu

Member
Shaman Trip said:
Sairu!!! :yoinks: :yoinks: :yoinks:

Mam pare pytan:
- Jaka jest temperatura z lampa i bez?
- Jakiej mieszanki uzyles i w jak duzych doniczkach teraz siedza? (most important)
- Jak i czym nawozisz?
- Jestes w stanie okreslic wilgotnosc powietrza?

temperatury nie znam bo nie mam termometru. ale jest strasznie goraca ze wzgledu na to ze box jest na poddaszu gdzie sie zbiera cale cieplo. wiatrak 12 cali chodzi nontoper i mam otwarte do polowy drzwi boxa.
mieszanka: ziemia ogrodowa, perlit, wermukt, bat guano, kokos
donniczki 4x11l plus 1 mala na dobitke z zasadzonym mutantem co teraz ma kwiaty jak skala. bedzie mial topy w koncentracie :)
nawozy: biocanna tetra flores (20 mll na 2l) plus bat guano (pol lyzeczki na 2l) plus hammerhead PK 9-18 (1mll na 2l). podlewam wszystkie rosliny 6 litrami takiej mieszanki jednorazowo co jakies 4-5 dni od mometu pokazania sie preflowerow.
wilgotnosc powietrza przy wlaczonej lampie 60 w nocy 40

PS. Bede mial kilkadziesiat pestek do oddania w rece kilku growerow co umieszcza wyniki na tym forum. a bedzie to FS indor mix X DP Blueberry
naglosnie akcje jak dojrzeja pestki.

pozdrawiam

baku

Member
sairu- tak patrze na twoje planty i myśle czy na strychu jakies większej uprawki nie zrobić he :D tylko nie wiem jak rozwikłam problem temperatury bo w lato jest tam naprawdę gorąco jak coś wymyśle konkretnego to biore się za reaizowanie marzeń. A poza tym sairu łądne krzaczki nie jeden by pozazdrościł :)

sairu

Member
46 Dzien Flo

wszystko rosnie bezproblemowo. 1 roslinka na zblizeniach przegina z produkcja trichomow. reszta raczej srednio (porownuje z nasionami z dp bo tylko tego breedera mialem nasiona). za 3 tygodnie chyba bede juz plukal krzaki.

sairu

Member
64 dzien flo

troche mi sie dzisiaj przyjaraly topy :) tak to jest jak sie za zadko zaglada do boksa i manipuluje lampa :) niedlugo zaczynam plukac 1 roslinke co jest na zblizeniu. reszta jeszcze potrzebuje troche czasu.
niedlugo openseed bedzie jakis z mojej strony.
pozdro

G

Guest

sairu no super niedługo harvest wydaje mi się że masz na ścianach boxa mylar skąd go masz

sairu

Member
mylar diamentowy. kupowany w anglii
dzisiaj przeplukalem 1 krzaka i ostatni tydzien na wodzie czystej pojedzie. reszta ma jeszcze z 2 tyg do konca

Last edited:

sairu

Member
67 dzien flo

pod noz poszedl 1szy krzak. najstabilniejszy ze wszystkich.
pachnie niesamowicie, slodko cytrusowo z nutka karmela.
kwiaty srednio zbite ale zwarte.
teraz schniecie przez okolo tydzien.

Somelier

Active member
Hyyy nawet sporo ci tego wyszlo na oko jak na jeden krzak. Smakowicie to wyglada duzo zywicy i ladne kolorki zapach tez zajebisty hehe. smacznego.
Peace.