What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Female Seeds Indoor Mix Grow by Sairu

L&M

Member
generalnie to chodzi o temperature i długość barw światła ale to jest temat na dłuższą rozkmine, w chuj jest o tym artukułów. Mam pare hpsów, nietety tylko słabych (70-250w) ale zastanawiam się czy naprawde sensownym jest dokupienie MH na wega, czy to nie ma jakiegoś wymiernego znaczenia.
@Glegot hyhy, mam najnowszego SS UK (najlepsze pierwsze 10 stron :D)

i może nieróbmy już smietnika tutaj, w końcu to growlog Sairu'a jest:pPP

powodzenia

Last edited:

sairu

Member
L&M said:
@Sairu lub ktoś inny - czy efekty przy stosowaniu MH zamiast HPS są tak zadowalające żeby inwestować około 200 zł w MH lampe??

mh kosztuje kolo 100 pln. balast i mocowanie sa takie same jak do hps wiec pozostaje kwestia zakupu samej zarowki. mh ma wysoki zakres widma niebieskiego urzywanego przez rosliny w fazie wegetacji do procesu fotosyntezy. pamietajcie: czym skorupka za mlodu nasiaknie tym na starosc traca :)
temat oswietlenia w moim growlogu uwazam za zamkniety.
pozdro

L&M

Member
@Sairu no napewno nie pechowy, zajebiście Ci rośnie, 0 wyciągania... aż miło popatrzec...:D

sairu

Member
Witam po krotkiej przerwie :)

lecimy z fotkami:

Dzien 23

ztrimowany plancik:

nieztrimowany plancik:

i maly mutancik:

widok na boksa:

i bonsai:

dopiero dzisiaj podlalem pierwszy raz herbatka z guano i nawozem baby bio na veg.

sairu

Member
Dzien 26

przelaczylem na flo. zmiana zarowki na hps 250 za pare dni jak sie tylko pokaza kwiatki

G

Guest

piekne soczyste zdrowe... ech... az milo patrzec i sie rozmarzyc.
no dobra trzeba wstawac, kawka, skrecik i lecimy do roboty :D

g1enek

Member
Witam, to pierwszy moj post na tym forum.

Sairu, bardzo ladny boxik ,ciekawy patent nie wymagajacy wielu pieniedzy i trudu :)

Co do Krzaczkow, to chyba sam wiesz najlepiej jakie są zajebiste, nic innego mi nie zostalo jak zyczyc udanych plonow !

Co to jest bonsai ? Jakas metoda uprawy ?

Last edited:

sairu

Member
bonsai to technika uprawy majaca na celu zminiaturyzowanie rosliny przez podcinanie korzeni, lisci i chodowli w minimalnej ilosci ziemi.

sairu

Member
Dzien 29 / 3ci dzien flo

wlasnie doszla do mnie paczka z nawozami organicznymi na flo:

i standardowo pare fotek na pocieszenie:

mutanta posadze w ogrodku bo ma cos zmutowane tepo wzrostu i zdegradowana wysokosc. zobaczymy czy sie nada na outdoor.

sairu

Member
kompost mieszany z perlitem, wloknem kokosowym, mielona zwapniala trawa morska i dodatkiem guano + kermazyt

bogusik2

Member
Super mieszanka bo ładnie rosną :) wyjatkowo śliczne maluchy :D
Mutancik na outa to ciekawa sprawa :) a jka tam przyszłe bonsai? pzdr

sairu

Member
wlasnie bonsai chyba mi umrze. jego system korzeniowy nie wytrzymal nawozenia tak jak wieksze planty. narazie idzie na parapet pod obserwacje :|

sairu

Member
33 Dzien / 7 dzien flo

troche sie zaczynaja wyciagac przy 12/12 zadnych oznak niedoboru niczego :) jeszcze zadna nie pokazala preflowerow.