ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
to z tych dwóch nie trenowanych bedziesz miał takie fajne choinki a ta mala roslinka w rogu, to nie przesadzasz jej ? wydaje sie byc w takiej malutkiej doniczce
pozdro
powoli pokazuja sie preflowery. 1 okazuje sie byc 100% facetem 1 herm i narazie blueberry fem z dp i 1 z fs fem mix nie pokazaly jeszcze niczego.
mozliwe zeby z rzekomo feminizowanych nasion wyrosl meszczak?
Sairu, nie lam sie czlowiek, pocz(sz)ekaj z wywalanie meszczaka, czesto zdarza sie z nasion od fs, ze roslinka jest dupcia a wyrasta na niej meski kwiat
Je#$%e nasiona feminizowane. 5 nasion z mix fs i 1 blueberry z dp wszystkie sie zhermily. 100 % hermafrfodytow. czy to normalne? jest sens trzymac je wszyskie na nasiona? czy lepiej zamknac uprawe i kupic nowe pestki?
grrrr bad karma surrounding me last times :/
Musisz startowac z nowym growem...
Hermafrodytyzm jest dziedziczny wiec jezeli je zostawisz na nasiona to nastepne pokolenie tez bedzie hermami ;/.
Przykro mi.
@sairu- ja to samo mialem, z 7 roslinek jakie mialem, blubbleberry i krzyzowki (kali mist x arjans haze) x (oasis x lowryder) wyrosło mi 5 meskich i dwa hermy, tak sie wku***lem do h**ja ze masakra, i teraz zamowilem pestki cinnamon'a i dostalem gratis WW F2
kurde jakis ciezki niefart masz... ;( a dzieciaki sie nie zestresowaly jakos??? nigdy mi sie nie zdarzylo zeby z FS mi hermiak wyrosl tym bardziej meska roslina...
na stronie fs przeczytalem ze czesto przy pokazywaniu preflowerow w nasionach feminizowanych pojawia sie kilka jajek ktore trzeba oberwac po czym roslina dalej rosnie jako zenska. zobacze jeszcze z jakies 2 tygodnie i zobacze czy kupowac nowe nasiona czy jechac dalej z tym co mam. dzisiaj jeszcze zarzuce fotki makro.
wydaje sie ze na 3 plantach pojedyncze jajka juz nie powstaja poza zenskim owlosieniem meszczak pokazal zenskie kwiatki wiec to raczej bedzie typowy herm. dzisiaj poobrywalem z niego jajca i w najblizszym tygodniu sie okaze czy beda powstawaly nastepne kulki.
ostatnia fotka to typowy zenski kwiat ale zmutowany lekko bo sie nie krzaczy i strasznie powoli rosnie.
Dobre nowiny. 4/5 roslin w tym moja ukochana blueberry zaczely ladnie kwitnac i wyglada na to ze nie beda sie dluzej hermily. 1 plancik nietrimowany pokazal pare jajek (okolo 5-6) i byc moze pojdzie na makumbe za 2 tygodnie. to i tak duzo lepsze wiesci niz z przed paru dni gdzie myslalem ze cala uprawa bedie porazka. ponizszy plancik zaczal juz laadnie kwitnac. reszta sie troche ociaga choc wloskow przybywa.