What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Една "тъпа" тема

focktor

Member
Незнам дали ще можеш да извлечеш от говната само фосфор :)
Също така ти трябва и калий.

doje

Member
Би ли ми препоръчал какво да си купя ,по възможност нещо по евтино и да ми свърши добра работа?

doje

Member
Реших да правя бокс,не разполагам с много място както и с много финанси,идеята ми е бокс за едно растение.
Ще го сложа в ъгъла,ще е нещо като шкафче.
Въпросът ми е дали ще стане нещо с енергоспестяваща лампа
2000 лумена 6700к около 150,180 вата.
И искам да купя някаква проста вентилация която да свържа направо в контакта. Какво бихте ми препоръчали ?

doje

Member
За съжаление не познавам хора с опит и ми се налага сам да си го правя затова се допитвам във форума.

focktor

Member
Ще е трудно някой да ти даде отговор така.Кажи какво е помещението,колко квадрата е,има ли възможност за вкарване на въздух.Снимки ще е най-добре.И годе-долу какви пари мислиш да отделиш.

damyanek

Member
Реших да правя бокс,не разполагам с много място както и с много финанси,идеята ми е бокс за едно растение.
Ще го сложа в ъгъла,ще е нещо като шкафче.
Въпросът ми е дали ще стане нещо с енергоспестяваща лампа
2000 лумена 6700к около 150,180 вата.
И искам да купя някаква проста вентилация която да свържа направо в контакта. Какво бихте ми препоръчали ?

Вентилацията няма да ти е проблем...може да сложиш от вентилатори за PC до такива за баня...филтъра е по-големия проблем (все още не мога да открия къде продават активен въглен) другото е лампата...не знам какво енергоспестяващо виждаш в тази лампа която си дал...аз доколкото знам трябват поне 10000 лумена...виж в някой гроушоп...но като цяло там ще са ти разходите...другото което е ,че ако можеш отдели колкото се може повече пари за осветлението :) то ти е може би най-важното нещо :tiphat: успех

doje

Member
Благодаря ти за съвета, за щалост ми откраднаха фотоапарата и нямам възможност да кача снимки. Бокса ще е широк 50х50 и ще е висок около 120 см. Ще потърса лампа 10 000 лумена надявам се да не е много скъпа.

Makiaveli

Member
здрвейте пичове, днес ходих до аутдор N2 много странно ми стана когато видях че единственото колче което е почнало да цъфти има образувани 3-4 семки общо по цялата китка. на около 1 км може би гъмжи от диваци, но точно там кадето са доматите е заобрагено с голяма и доста гъста гора, тоест няма как да се опращи, поне така мисля, другия вариант е самоопрашване на които съм се прял аз, и си мисля какво ги е накарало да се самоопрашат, също така дали ще продалжат да трупат семки или колкотто са излезви това ще да е, другото което е мястото доста не-плодородно поне според мен, защото почвата е много амма много твърда, непробиваема направо, аз сам си направил дупки ест, в които има почва лактофол, но тъй като поливам и между всички китки мисля че корените са се вкопчили в кофти почвата, и именно това ги кара да пожалтяват листата им, може би са гладни и тази почва не им дава всичко от което имат нужда, за това и продалжавам да поливам между тях за да си смукват храна ( не че иначе няма) но така прецених за добре, благодаря на всеки който е прочел това и вземе отношение за писаното ми! :tiphat:

Astral

Member
...филтъра е по-големия проблем (все още не мога да открия къде продават активен въглен)

Аз мисля,че самоделка филтър е трудна работа...поне това с въглена не ми изглежда добра идея...а и за 1 китка не мисля,че ще му трябва филтър на този етап..определено лампата ще вземе най-много ресурс освен ако не се спре на CFL което пак е вариант за 1 китка при положение,че не разполага с кеш и гледа за първи път ин:ying:
За вентилацията на бокса с тия размери може и с компютърни вент. - пак малко ресурс

една или две такива ще ми свършат ли работа ?
http://batteryshop.bg/product_info.php?products_id=2838

Поне 2-3 x 35W min...тея са по 15W:)

Astral

Member
...единственото колче което е почнало да цъфти има образувани 3-4 семки общо по цялата китка. на около 1 км може би гъмжи от диваци, но точно там кадето са доматите е заобрагено с голяма и доста гъста гора, тоест няма как да се опращи, поне така мисля...

Абсолютно никакъв проблем не е 1 гора и 1 км разстояние за да ти се опрашат храсталаците според мен...по-добре не се филмирай излишно - семки ще има:tiphat:

Makiaveli

Member
Абсолютно никакъв проблем не е 1 гора и 1 км разстояние за да ти се опрашат храсталаците според мен...по-добре не се филмирай излишно - семки ще има:tiphat:

забравих да добавя, че от същия сорт имам и вкъщи на терасата в саксия, наблюдавам няколко оформени семки и при нея, това ме кара да се замислям за самоопрашването друже! 10x за бързия отг. все пак.

бтв: семките са WW фемизет на сеедсман.

focktor

Member
За да се самоопраши , трябва да е херми.За да е херми значи има и топки.Провери за това.В аутдора шанса да се опраши е много голям.Има несекоми които прелитат десетки километри.Така освен да махаш топките,ако ги има , друго не можеш да направиш.

Astral

Member
...остава най-лошото - хермафродизъм!Пак няма как да минеш без семки...аз не мисля повече да ползвам фем семена - не че съм имал ядове,но опцията за херми винаги я има.Моите WW бяха добре вътре,за навън ще видим тия дни!
Успех и дано останеш доволен накрая!
edit:гледам колегата ме е преварил с отговора :)

Makiaveli

Member
ето как изглежда китчето, трупа си главуни доволно, но на някой от главуните има тия топки за които говориш може би, аз им казвам семки, не мога да фокусирам самите топки(семки) :( и ако е хермафродизам какво да правя, да ги отстранявам ли тия семки или да си го оставям, ще има ли промяна в качеството?:thank you:

Attachments

• P100810_20.150001.JPG
    P100810_20.150001.JPG
    43.4 KB · Views: 24
Феминизираните лайна трябва да ги забранят със закон:laughing::laughing::laughing:.Известни банки още не могат да уцелят пропорцията на STS(много са малко добрите фем.) и за това излизат хермита почти винаги.Трябва да им се обръща малко по-специално внимание и да се наблюдават ежедневно за появата на мъжки цветове в китките(малки жълти бананчета) и те да се отстраняват веднага щом бъдат забелязани,иначе забрави за sinsemilla.Aaaa,семената после въобще не си губи времето и парите да ги садиш(100% херми-боклук и изродии в буквалния смисъл).:tiphat:

focktor

Member
Феминизираните лайна трябва да ги забранят със закон:laughing::laughing::laughing:.Известни банки още не могат да уцелят пропорцията на STS(много са малко добрите фем.) и за това излизат хермита почти винаги.Трябва да им се обръща малко по-специално внимание и да се наблюдават ежедневно за появата на мъжки цветове в китките(малки жълти бананчета) и те да се отстраняват веднага щом бъдат забелязани,иначе забрави за sinsemilla.Aaaa,семената после въобще не си губи времето и парите да ги садиш(100% херми-боклук и изродии в буквалния смисъл).:tiphat:
Има ли такова : http://strainguide.org/wp-content/uploads/growfaq/264_files/itom0001.jpg
Режи му топчетата!Друго не можеш да направиш.

Makiaveli

Member

благодаря ти човече!!
като се замисля днес видях точно над семката, такова жълто бананче з акоето говориш, може би то го е опрашило, има логика, мамкаму какво ще правя ужас, бахти феминизетата ташак работа :(

Latest posts

Latest posts