hehe jak cos to ma juz jednego chetnego pracownikaFubar said:6% dużo. – wiesz: dla instytutu mającego szklarnie i stado pracowników to gigantyczna ilość. ;D
Biodizel said:hehe, Fubar, milo cie widziec
Biodizel said:troche mnie zmylily te sprzeczne informacje, na niektorych stronach pisze ze LR#2 ma 3 tyg weg, na innych ze po 3 tyg, zaczyna juz kwitnac hehe ... i w co tu wierzyc?
Biodizel said:chyba ze ktos ma jakis cross F2 to moze obsadze juz w tym roku, tylko po to zeby policzyc, bo mnie to (musze sie przyznac hehe) tez interesuje
Fish131 said:No Fubar witaj na IC!
Ciesze sie ze wkoncu zagosciles i dolaczyles do nas!
madixx said:heheh siemanko fubar, dobrze cie tu widziec jak pisalem zebys tu wpadl to niechciales
hehe
Lewar said:pozdro Fubar dobrze ze zagosciles miedzy nami ;>
hehe, chodzilo mi o to ze jesli ma 3 tyg, weg, to zacznie kwitanc po ... 4-5 tygodniach czyli 1-2 tyg po przelaczeniu na flo, tak chyba jest z roslinami po przelaczeniu z weg na flo? a jesli by kwitla juz po 3 tyg, to bedzie tak samo jak LR/ poza tym kwitnie po 3 tygodniach- i ma 3 tygodnie wegu to chyba to samo.../
na IC jest cos podobnego (chyba na IC), nic ciekawego bo robil crossy z LR, zwiekszal % autoflo, czyli cos w stylu LR#2, pozniej jeszcze mieszal to z webbed indica, ale watpie zeby cos sensownego mu z tego wyszlotak z innej beczki. Kiedyś na OG były fotki F1 DF/LR – wiadomo jakie są dalsze losy tej hybrydy ?
Biodizel said:hehe, teraz przyda sie zebrac informacje o zapylaniu, patenty typu ponczocha (zeby nie zapylac innych roslin czy topow), a moze wystarczy spryskac rosline woda po kilku godzinach od zapylenia zeby zmyc pylek, moze woda destylowana zeby go zniszczyc (ale czy to go zniszczy?)
Biodizel said:da sie rozroznic te kilka genetyk na oko, ale podpisuje doniczki, tak na wszelki wypadek
Biodizel said:hehe, chodzilo mi o to ze jesli ma 3 tyg, weg, to zacznie kwitanc po ... 4-5 tygodniach czyli 1-2 tyg po przelaczeniu na flo, tak chyba jest z roslinami po przelaczeniu z weg na flo? a jesli by kwitla juz po 3 tyg, to bedzie tak samo jak LR
Biodizel said:na IC jest cos podobnego (chyba na IC), nic ciekawego bo robil crossy z LR, zwiekszal % autoflo, czyli cos w stylu LR#2, pozniej jeszcze mieszal to z webbed indica, ale watpie zeby cos sensownego mu z tego wyszlo
Plantator said:Witam cie Fubar , mnie też interesuje ten projekt ,
rogin said:witam na pokładzie Fubar.
Odpowiedz mi prosze na moje pytanie. Od kad pamietam hyp. z przed 4 lat ty miales ksywe SkahiraBlondyna i zawsze mnie nurtowalo to pytanie czemu shakira jak jestes kolesiem ?? Kiedys myslalem ze baab jestes
peace
Biodizel said:hehe, fubar, powiedzmy ze jest ich kilka samce oczywiscie osobno ale ... chodzi o to ze nie wszystkie moga zakwitnac jednoczesnie, po zapyleniu roslinka jest obojetna na inne pylki juz chyba w kilka godzin od zapylenia?
Biodizel said:ale na lisciach nadal ma pylek i zapyla inne, dobrze by bylko ja przez kilka dni odizolowac, moze kolejny box dla juz zapylonych female?
Biodizel said:priorytet to crossy z LR i LR#2
Biodizel said:teraz pytanie, czy zapylac samice DF czy samice LR, LR#2?
Biodizel said:w przypadku webbed to raczej nie ma znaczenia, choc tego na 100% nie wiemy, nigdzie nia ma takich testow (przynajmniej ja nie widzialem),
Biodizel said:a sam DF powstal od matki z webbed, autoflo moze miec cos z pochodzeniem od matki (cytochromy),
Biodizel said:dlatego chyba warto zpapylic matki LR i LR#2 pylkiem DF,
Biodizel said:a pozostale female DF pylkiem SM (potencjalnie DP)
jeśłi chesz produkowac dużo nasion
Biodizel said:hehe, Santa Marii jest w LR#2 bardzo malo, to jest ciagly backcross x LR, x LR, x LR hehe az do 100% autoflo
Biodizel said:z ta cytoplazma i autoflo, jesli LR#2 ma jednak dluzszy weg, to stawiam na to ze jest jakas zaleznosc, wspoldziedziczenie, cytoplazma/chromosomy, jesli zabraklo cytoplazmy, to cecha mogla odpuscic na tyle zeby byl weg, wtedy to jest idealna sytuacja dla krzyzowki DF x LR (matka DF), do LR#2 uzyto matki SM (bo byla rozprowadzana tylko w postaci klonow, a czystej SM nie mozna bylo i chyba ciagle nie mozna dostac, mowa o orginale)
Biodizel said:nie potrzebuje duzo nasion F1, wystarczy kilkadziesiat sztuk, pozniej wszystko ze wszystkim aby otrzymac duzo F2
Biodizel said:hehe, ide za chwile do szpitala, chyba beda mnie kroic hehe
Biodizel said:DF powstal tez po backcrossie, Duck x sativa -> F1 x Duck -> F1 50% webbed, selekcja i crossing, jakos tak ale lepiej zapytac WallyDucka
Biodizel said:hehe, kielkuja jak mozesz napisz w ktorym dniu pojawily sie preflowery
greengirl said:dokładnie nie pamiętam, rośliny rosły na dworze, ale jakoś po 2 tygodniach zaczęły kwitnąć
Fubar said:Pojawiały sie takie które kwitły po 2 pietrze?
greengirl said:Szczerze? Nie zwróciłem uwagi, ale raczej nie. Obecna rosnąca na parapecie kwitnie... poniżej miejsca wypuszczenia pierwszych liści (tych jednopalczastych, pojawiających się zaraz po wyjściu z nasiona).
greengirl said:W sumie teraz to właśnie ten topek najbardziej się rozwija, roślina już powoli przekwita, białe włoski pojawiają się w większości już tylko w dolnej części rośliny (poniżej zdjęcie sprzed 2 tygodni).
I jeszcze jedno - 8 tygodni od nasiona na topa - bzdura, LR (przynajmniej F ileśtam) potrzebuje o wiele więcej.