What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Domowe wypieki i spozywanie ziela.

G

guestabc

@bandzior
jak będziesz dysponował paroma wolnymi gramami (np. po zbiorach) i lubisz mocne wrażenia to polecam zalać sprytem poczekać 1-2 tyg i używać z umiarem

pozdro

bandzior

Member
te parę sztuk to sobie skołuję niedługo i sprawdzę czy dobre to takie jest jak piszesz a mocne wrażenia bardzo lubię i napewno nie będziemy z ziomkami tego używać z umiarem
możesz mi jeszcze napisać czemu nazwaliście to "Zielona Haluna" chyba nie mieliście po tym żadnych halucynacji ???

G

guestabc

Halun nie było ale było już blisko
jak po zjedzeniu zabujczej dawki ciasteczek
3 godz ostrej jazdy
a co słabsze kobiety odpłyneły

B

bronek

makumbe też wiele osób mi polecało a ja się na niej zawiodłem strasznie dodam tyle że mam duża tolerancje na alko jak i thc a nie chce stracić 10 g na coś co słabo poklepie
Musiales cos pomieszac...
Ja tam raczej nie skladam sie od tak, ale makumba czy ciasto to raczej taki kot w worku-nigdy nie wiadomo ile zjesc ciasta ile mlekiem zapic....trzeba probowac.
W sumie sam tez sie ze dwa razy zawiodlem, ale bywalo tez tak, ze zasypialem bo "maria za mocna"
(moze za krotko gotujesz?)

bandzior

Member
gotowałem to z 1,5 h może więcej dałem litr mleka i pół kostki masła czuć to poczułem tą makumbe ale strasznie słaba w działaniu była ( palenie mnie lepiej klepie ) tylko dziwne było to że na 2 dzień jak wstałem to jeszcze odczuwałem słabe efekty dla mnie to ona klepie strasznie długo ale dużo słabiej działa niż palenie brat też miał takie zdanie może coś źle zrobiliśmy i dlatego tak słabo na nas podziałało

padkontrol

Member
Veteran
SZASZŁYKI :D

1bwmssvkqk1npn81tj2x.jpg

flgdrlwy0ninqvprf18r.jpg

:nanana:

M

Mr.TopTop

ja robię czekolade, z orzechami i migdałami, jak zjesz to masz inny wymiar, hehehe
::)))

Sosik do pizzy:
- Ketchup kotlin
- Zioła prowansalskie
- Przecier pomidorowy
- Woda
- Sól , pieprz
Mieszamy wszystko i dosypujemy pokruszone na mial swieże topiszony wkladamy do lodowki na troche a potem smarujemy tym ciasto od pizzy zanim polozymy na nie skladniki naprawde zajebisty sposob! KURWA stanal mi jak zobaczylem te szaszlyki Respekt ;D

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
Zawsze tak bylo , jest i bedzie ze spozycie MJ wyzwala w nas lakozerce , lubimy zajadac ....

( ale sie nawkorwialem by wygrzebac ten temat i przegladajac puste pokoje cos a'la ale jestem glupi -zwroc cie na mnie uwage ! ....)

kiedys pokazalem duszonki ( prarzuchy ) ziemniaki kielbasa boczek cebula marchem dobrze przyprawiaona oblorzona slonina i zawinieta w liscie kapusty ( tradycyjnie robione na ognisku w specjialnym zeliwnym zakrecanym garze -jajo- ) ale w peikarniku w gasiorku tez sie dusza - dostajemy w tedy jakies 30% tego co morzna uzyskac na zywym ogniu w garze . ( to nie bly golabki ...)

KARCZEK
jest to jak na duszenie pyszna czesc zwierzyny , zaprawiamy wszystko wczesniej na dzien - i 1 noc w marynacie w loduwie , nastepnego dnia dusimu , podajemy z mlodymi ziemniakami z koperkiem , obficie polane sosem z duszenia ( ktorego i tak robimy na swoj sposob - ja smietankowo , pieczarkowy - ) i oczywiscie zestwa salatek ( ja buraczki i ogorek kiszony z papryka ) ale doslownie wszystko pasuje od surowki z marchewki po bardziej wyszukane z baklarzanem itd , ale i tak z mizeria z ogorka ze smietana oraz mloda cebolka , lepiej osobiscie mismakuje , cos z lini produkcyjnej zuce , coby slowa wyrazu nabraly i smakiem nas necily ...

heheh karczek juz zostal wczesniej oblany oliva z olivek i natarty przyprawami oraz czosnkiem i przelorzony na 2 talerz ,
picture.php

przekladamy cebula , bazylia , i wszelkimi ziolami...

picture.php

picture.php

i tutaj najlepsze , odpalamy blanta i myslimy co i jak ...
picture.php

jak juz zwiedzimy wszystkie zakatki swiata i rozkminimy caly system w 3minuty palenia blanta jednak postanawiamy wrocic na ziemie by zawinac nasz karczek w folie i do lodowy hehehe zostaje sie pocieszyc kanapka dzisiaj ....
picture.php

jakos przezyje do jutra heheheh

pozdro ekipa

p.s. nie brac calego opisu do siebie !!! zeby nie bylo potem ze wszyscy jedza karczek z MJ ... chyba nie karzdy jest warjatem

clothez

Member
cannabutter 250g maselka 83% i 20g po trymie
picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

pytanko skoro po okolo 11 godzinach nie pojawila sie woda nad maslem itd..to byc moze ona sie wygotowala?? czy czekac te 24 godzinki ?

tak to wyglada ...mam nadzieje ze nic nie sknocilem i jest wszystko O.K?

picture.php

picture.php

B

BajCus

woda będzie pod spodem. Przed ostatnie zdjęcie, ta cienka warstwa to masło reszta to woda. jeśli masło będzie kopać to nic źle nie zrobileś.

clothez

Member
u mnie zadna woda po 14 godzinach sie nie zebrala nie wiem dlaczego , mam nadzieje ze nic nie popsulem ..maslo mialo :) heheh ...jednolita konsystencje po tych 14 h i zero oznak wody:) wiec nie wiem..

picture.php

picture.php

picture.php

JrDarus

Member
Staaaryyy....:D:D Konkrecik widze, jak jestes hardkorem to zjedz 3 kawalki :D:D Życzę smacznego i miłego czasu spedzonego po spożywciu :D:D
A wstawiles masło do lodowki??

JrDarus

Member
oj w takich chwilach chyba sie nie liczy haha poprostu sie kroi:D załóżmy ze kawalek ma wymiary 6x6x4 hhehehe

clothez

Member
picture.php

warto, nawet tym ktorzy sa w tym sporcie dlugo dlugo narobilo niezle w glowce:) faza weszla po godzinie duza ekipa zjadla po kawalku niektorym za duzo niektorzy musieli dojadac ale to max jeszcze jeden kawalek:) sporo jeszcze zostalo ... ja osobiscie zjadlem dwa kawalki i costam jeszcze :D to czulem rano prawdziwy kac:D..smieszne to bylo ze tego dnia nie palilem a po ciachu byla mocna zlepa:D po jakims czasie ..faza spokojnie nawet do 6 h:) ale zupelnia inna niz po spaleniu w bongo,joint etc. bardzo zywa czasem nawet niektorych meczaca:D hehe

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam :D
hehehe jakos taki niesmaczny chodzilem caly tydzien :D dzisiaj sie wszystko odmieni , sa dania smaczne i szybkie ale trza wszystko dobrze zaplanowac ;) lubie marynowac mieso , ryby -tak zeby przelezaly kilka godzin w chlodnym w marynacie , tym razem tez tak bylo , trza bylo wczoraj wieczorem zaczac przygotowywac smaczne jadelko na dzisiaj tylko z malym wyjatkiem , zamiast miesa moczylem FASOLE:D hehehe

fasloka po bretonsku ...
picture.php

glodnych nakarmic a spragnionych napoic :D
picture.php

smacznego :D

lapa096

New member
przywitam się bo jestem nowy na forum :) tak więc witam wszystkich Kucharzy, Palaczy :rasta:
poczytałem sobie trochę trejda i stwierdziłem że jako pierwszą potrawę z ziółkiem przygotuję piernik bo akurat niedługo urodziny i gości trzeba ugościć 'tortem' :D

i tu pojawia się moje pytanie.

wszystko odnosiło się do trawy z własnej uprawy. na 125g masełka kov polecił 8-9g, a ile miałbym wrzucić towaru z obrotu? bo akurat teraz nie mam możliwości dorwania męskich krzaków, liści etc.

myślicie że piątka starczy?
piątka dobrych topów na jedną blachę, tak planuję. no i pewnie trzeba będzie poczęstować 20-30 osób. myślicie że takie małe kawałki mają sens czy lepiej upiec dwie blachy z dychy? :D

dzięki za wszelkie odpowiedzi, nie mogę się doczekać piernika haha :woohoo::woohoo::woohoo:

Latest posts

Latest posts