ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
bogusik2 przez Ciebie mi żołądek wykręciło hehe wielki respect bo widze że dobrze czujesz się w kuchni , Pozdro dla wszystkich "zapalonych" kucharzy !!
wypijasz 20ml oliwy z oliwek wymieszanej z 15ml Oleju slonecznikowego (BARDZO ZDROWO )
Nastepnie
Wyciagasz jeden średniej wielkosci smakołyk
(zalezy czy jestes zaaansowanym smakołykozjadaczem czy nie )
wkladasz go do buzi ssasz i gryziesz zapijajac jogurtem pitnym
biegniesz szybko do lodowki i szykujesz sobie jedzenie xD
nastepnie siadasz na kanapie i rozkoszujesz sie jakims wysmienitym filmem jedzac i popijajac (wedle gustu)
witam troche odsiwezam temat ale wczoraj na kolacje wymyslilem cos co przypomina hot dogi ale jest o wiele lepsze fotek nie mam
jest to bardzo latwie
najpierw przygotowujemy proste ciasto drozdzowe ale moze byc z sola (ja uzylem soli czosnkowe) roznymi ziolami np oregany pisze caly czas co wkladamy do wyrobionego juz ciasta ciasto odkladamy w cieple miejsce do wyrosniecia i wstwiamy parowki zeyb sie zagotowaly oraz pieczarki tez musza sie zagotowac w osobnym garnku
gdy ciasto nam wyroslo parowki i pieczarki zagotowane dzielimy ciasto na kulki troche mniejdze niz pilka do tenisa i rozwalkujemy bierzemy ser owijamy wokol parowki i wkladamy na ciasto oprocz parowki wkladamy grzyby moze byc szynka wsyztsko co sie nadaje co mamy w lodowce gdy juz mam farsz (paowka ser gdzyby itp zawijamy ciasto zeby nic z srodka nam nie wystwalo wierzch smarujemy bialkiem by nadac lepsza barwe mozemy posypac przyprawami i do piekarnika na 20 -30 min na tem 180 stopni z tym ze ja po 15 minutach zmniejszylem do 150 mozna podac z ketrzupem ale ja ze wzgledu ze uwielbiam ostre rzeczy wszystko jem z pasta chili czyli startymi papryczkami chili sola oraz oliwa smacznego
dobre dobre...szczerze tez bym sprobowal makumby ale jakos niektorzy pisza ze ona za bardzo czesze i mam pewne obawy ale inne smakolyki jakie tu sa opisane to trzeba bedzie sprobowac kiedys
zasluzona kolacja po grzybobraniu przepis przed chwila wymyslilem borówki w ciescie czosnkowym z serem i przyprawami smazony na glebokim tluszczu niebo w gebie