Sall!! Este primul meu thread, si incerc sa explic cat pot de bine. Am o nelamurire intre tipul asta de bec View Image ,si tipul acesta View Image.
De exemplu ca, temperatura de culoare, flux luminos, spectru.
Mentionez ca pe cel alb il am eu si vreau sa stiu daca este la fel de bun ca celalalt.
deci pot creste cu el plante la fel ca unu normal?, sau nu este atat de bun ca cel transparent?Cele doua becuri, chiar daca au amandoua vapori de sodiu functioneaza diferit.
Cel transparent si lunguiet produce multa lumina in spectrul vizibil. Balonul exterior are dublu rol: opreste UVul rezidual emis de descarcarea electrica din becul central si protejeaza becul respectiv de variatii de temperatura bruste.
Becul alb are functionare in doua trepte: desi are vapori de sodiu (pentru corectarea spectrului) el genereaza in principal UV. Vopseaua de pe el este dw fapt un luminofor care sub actiunea UV-ului emite fotoni cu energie mai mica, deci cu lungime de unda mai mare, adica in spectrul vizibil. Amestecand galben-orange de la sodiu cu alb rece de la Hg (MERCUR) se obtine o temperatura de culoare apropiata de cea a luminii solare (5300K).
bai lumea este foarte incantata de ledlight. Cum spunea explo : led-urile face buzii mai compactii iar planta raspunde foarte bn , singura problema ar fi cu clonele . Cica nu e bn sa le bagi la led . Eu atat pot sa iti zic , restul pot sa iti zica baietii cu experienta si cei care au folosit
dar daca as tine clonele o sapt sub un mh? oare ar fi ok?
pace